vineri, 30 octombrie 2020

frica

 Lucrurile sunt destul de complicate cu pandemia aceasta . Un bun prieten -este singurul caz-de aici s a infectat cu acest Corona virus , si sporeste ingrijorarea mea. Am si eu fel de fel de simptome , acum la orice iti pui o gramada de intrebari.Cred ca de acum, de fapt trebuia mai de mult timp o sa pastrez distanta asta de trei metri fata de cei care vin la mine-pentru nevoiele mele- . La inceput am facut asta, gresind ca un dobitoc cu doua femei, de acum gata cu apropieri.Doamne apara si pazeste pe toata lumea.

marți, 27 octombrie 2020

tot frica

 Cand esti la o varsta precum a mea si cand problemele sunt cele pe care le am, simt o apasare si o frica privind viitorul.Cand la toate problemele mele -care sunt destule- se adauga apasarea prin prisma pericolului acestui Covid 19, numit asa pentru ca a aparut in 2019, simti ca nu mai exista nici un fel de siguranta din punct de vedere medical. Sunt multe alte boli care acum nu se mai trateaza sau tratarea lor este la un nivel minim.Daca ai o problema, cum am eu , mersul la spital reprezinta un risc de infectare si bineinteles de asta nici nu prea esti primit , cum dealfel nici nu prea ai curaj sa mergi.Cand se ajunge la 100 de morti pe zi din aceasta cauza , nu prea mai poti spune mare lucru.

duminică, 25 octombrie 2020

intrebari.

 In continuare realizez ca nu sunt in regula , am putina ameteala , uneori simt ceva pe la stomac, una peste alta starea generala e cumva afectata. A fost o perioada cand mi a fost oarecum bine, nu inteleg ce se intampla.Doar Dumnezeu stie.

vineri, 23 octombrie 2020

frica

 Cand simt ca ceva nu este in regula, ma refugiez pe blog petru a spune -de regula pentru mine- necazul sau pericolul care ma poate paste.Acum este evident ca prima problema este pandemia de covid , o boala intinsa in toata lumea si care face zilnic alte si alta victime, ajunsa la 4000 de cazuri testate pozitiv pe zi , si suta de morti pe zi.Situatia este halucinanta , frica celor mai in varsta cum sunt si eu atinge cote neintalnite pana acum in aceasta viata. Ei bine, in acest context , faptul ca nu ma simt prea bine cu simptome care imi dau de gandit , ma ingrozeste.Uneori , probabil nu boala in sine -care e foarte grava--te ingrijoreaza mai mult , ci perspectiva de a merge la spital in conditiile astea de acum.Eu care nu pot merge pe picioare , am o problema cu atat mai mare din acest punct de vedere. Am starea asta deoarece acum cateva zile a fost la mine o tigancusa cu un copil pentru pomene .Ei bine , i am dat cate ceva dar a stat pe un scaun care era undeva la jumate de metru de mine.Asta imi tot aduce in minte intrebarea daca nu cumva avea virusul, astia sunt asimptomatici , fiind de 20 de ani. Ei bine toate astea pentru ca simt ceva neconform de vreo doua zile , cum ar fi cate un frison de mica intensitate, uneori un pic de ameteala , uneori mi se pare ca am un pic de temperatura chiar si probleme la stomac . Toate astea pe un fond de stare neplacuta, cand parca ceva nu e in regula si nu ma simt tocmai bine. Pana la situatia cu tiganca asta , oricine a venit la mine a stat la distanta , dar asta a venit mai aproape ca i am dat niste bani. Te gandesti la orice acum cand simti ca ceva nu e in regula. Adevarul e ca doar Dumnezeu te mai scapa.

miercuri, 7 octombrie 2020

Ceva cu 64

 Ei da, astazi este ziua mea. Cea mai linistita zi onomastica dintotdeauna. Cu toate astea este ziua cand sunt cel mai multumit din toate punctele de vedere.Nu am baut nimic nici nu am facut mancaruri speciale , insa doar pentru ca nu am vrut, puteam sa am orice.La multa sanatate pentru toti.