duminică, 26 februarie 2023

vorbe


 Ma uit in familia mea si in afara de Gheorghe si de mine , restul sunt vai de steaua lor.Dincolo de faptul ca nu au nimic sunt rai , nesemtiti si la o nevoie nu misca un deget daca nu le platesti.Cred ca de acum nu mai dau nimic , nu se merita , la orice necaz am astia nu pot decat sa priveasca si sa ridice din umar.Nu mai dau la femei bani , nici nu am , dar nici un leu de acum gratis . Eu am greutati si necazuri si boli cat cuprinde insa niciodata unul de asta nu m a ajutat. In acest moment ma doare mana stanga si toata ziua astazi m am simtit destul de rau . Nu stiu ce sa mai fac.

vineri, 24 februarie 2023

prins

De ani de zile , 33 la numar , sunt prins in cercul nefast al problemelor de sanatate trebuind ca zi de zi in aceasta perioada sa incerc sa trec mai departe in conditiile impuse de problemele de sanatate. La inceput cu greu am acceptat situatia si am incercat sa balansez intre impacare si disperare. O lunga perioada de timp , acest procedeu a dat oarecum rezultate insa pe parcurs s au adaugat noi si noi probleme de sanatate destul de grave. Cotitura spre disperare s a produs in urma cu trei ani cand la vechile probleme s a adaugat problemele de la inima cu tensiunea arteriala si celelalte.Medicamentul pentru tensiune arteriala mi a afectat circulatia la mana destul de deficitara , aflata in pericol evident de noi complicatii.Lupta asta dintr o extrema in alta cu bolile ce se acutizeaza continu incepe sa ma secatuiasca de puteri atat fizice cat si psihice.Si din starea asta continua de stres apar afectiuni sau se acutizeaza altele si parca cercul vicios si a pus in gand sa ma doboare cu toata opozitia mea.I situatii de astea interminabile o poti lua razna si sa cauti o rezolvare barbateasca doar ca nu am curajul necesar , cel putin nu acum.Oricat de greu ar fi , parca tot mai vrei sa te trezesti dimineata si sa incerci sa mergi mai departe . Acum se acutizeaza iar problema la mana , simptomele sunt tot mai intense incat greul vine cum spuneam ca lupti intr o directie si esti lovit simultan si din alta directie. De ce scriu aici toate astea chiar nu stiu dar probabil pentru ca nu am o persoana careia sa i pot spune framantarile mele , prefer sa pozez surazator deoarece cine sau cui ii pasa?
 

marți, 21 februarie 2023

prins ...

 Complicat , complicat si of inima..Cred ca daca nu as tine regum drastic pastila pe care o iau nu ar avea nici un folos. Ma tin asa cu dintii din inertie dar nu stiu ce va fi.

miercuri, 8 februarie 2023

depinzi de o ......pastila.


 Este foarte neplacut sa vezi , sa constati in timp ca de fapt eu depind de o pastila de tensiune. Oricum faci niciodata nu esti sigur de evolutia unei boli de inima. Efectele tratamentului cu pastila respectiva sunt diferite aproape zi de zi.De aceea tensiunea trebuie controlata zilnic de mai multe ori.Eu dincolo de pastile  tin un regim destul de strict si totusi am probleme cu mentinerea tensiunii la 11.Ce o sa fie nu prea stiu .dar greu este lupta asta a mea.Au fost cateva zile cand totul era normal cu pastila respectiva si orice mic amanunt se incadra in intreg dar uneori sunt probleme..Realitate dureroasa .

luni, 6 februarie 2023

iarna

Ei bine , a venit si iarna , o iarna cu zapada multa si ceva frig.Stau si fac foc in soba , este cald , bine si ma gandesc ce de complicata a devenit viata cand esti dependent de doua pastile , practic viata depinde de astea doua pastile ce tin tensiunea arteriala la normal, 11 .E neplacut sa realizezi acest adevar.Viata are deja alte coordonate care nu mai tin decat valoarea tensiunii. Pentru asta tin regim alimentar si iau pastilele de care faceam vorbire.Acestea sunt Triplixam si concor cor. 
 

joi, 2 februarie 2023

reflectii...

 A venit ceva mai multa iarna , este mai frig , a mai cazut si ceva zapada. Evident iernile de altadata , 20  , 30 de ani in urma nu au nimic comun cu ce se intampla acum .Evident , la ordinea zilei este focul din soba care face in cald si totodata fac si cate ceva de mancare . Am schimbat registrul si astazi am pus la fiert fasole. Nu am facut de mult timp dar de acum voi face mai des.In rest , treaba de dimineata apoi mai mananc , stau la tv. si normal pe laptop.Trece timpul , trec zilele si evident zilele noastre.In lume sunt razboaie -chiar langa noi-greutati tot mai mari , lumea o ia razna si de aceea nu vad bine viitorul , mai ales in Romania.Un adevar este indiscutabil , oamenii nu merita sa traiasca pe planeta asta . Oamenii au distrus tot , au poluat de aceea trebuie sa piara pentru ca Pamantul sa aiba timp si sa fie iar gradina universului pentru cateva miliarde de ani.