marți, 23 noiembrie 2021

luni, 22 noiembrie 2021

ce voi ajunge?


 Asta noapte am avut un pachet de vise care dincolo de orice -nu cred neaparat in vise- ar putea sa reprezinte tensiunea si ingrijorarea care de ceva timp ma bantuie, chiar daca nu tip si nu imi smulg hainele de pe mine.Din toata aceasta situatie urasc sa ma gandesc la fel de fel de ipostaze cu mine in prin plan , in imposibilitatea de ami face eu treburile , de a astepta mila sau sfarsitul chinurilor de la unul sau altul , sa depinzi practic de ei , iar acestia sa ti dea cu tifla , sa se uite la tine ca la o mizerie. La un am de la operatia la mana , prin 1991 , era clar ca nu voi mai merge cu carje si evident nici la lucru.Ei bine atunci am avut o cadere psihica , ca ma ducea cu gandul sa ma sinucid , doar ca nu aveam cu ce. Atunci fata de acum era floare la ureche , eram bine , cum am fost in urmatorii 30 de ani . Acum sunt doborat , mana e pe cale sa cedeze , iar eu ce voi ajunge?

duminică, 21 noiembrie 2021

zile si zile

 Viata se desfasoara intr o monitonie si repetitiv , chiar daca incerc uneori sa fac anumite lucruri in plus . Adevarul e ca nu prea reusesc , ma complac in inactivitate-atat cat as putea face- , evident exceptand activitatile esentiale de zi cu zi pe care nu mi le face nimeni si nici nu as vrea.Intr un fel acum traiesc fara nici un tel , fara nici o perspectiva , trece o zi si vine alta. Evident sunt acele probleme de sanatate care ma fac sa traiesc zilnic in buza pericolului deoarece in situatia mea te poti astepta la orice.Acum am vazut undeva pe internet o clinica ce are tehnologia pentru interventii chirurgicale in curatarea arterelor si cine stie ce le mai face.Sa mergi la ei pentru un control costa undeva la 500 de lei si peste , iar anumite interventii , daca se implica presupun ca costa multe mii de lei. Ce va fi in aceasta situatie cu mana se va vedea in viitor , mai lung sau mai scurt.In rest , stau degeaba la televizor sau pe internet , fac mancare si mananc , beau un cappucino cu patru tigari-le am redus dar inca nu am renuntat la ele , nu s in stare, cineva sa mi sparga capul-, mai am musafiri care ma ajuta cu una cu alta ,.si asa vine seara cand ma bag in pat la televozor si ma uit pana mi se face somn, poate dura ore intregi.Nu mai am datorii la banca , am achitat imprumutul , insa mi am pregatit terenul pentru alt imprumut cand va trebui sa merg la spital, clinica etc. Asta este viata mea astazi in rezumat fara sa invoc suferintele si necazurile.

joi, 11 noiembrie 2021

cat o sa mai tina?

Nu realizam  ca voi avea probleme cu renuntatea la tigari chiar asa. Parca nu ma gandesc decat la tigari . Pentru prima oara mi se pare greu.In alt context ma simt destul de nesigur privind anumite probleme de sanatate.Problema la stomac nu trece , stiam asta ,dar persista simptome care ma ingrijoreaza.Puterile imi scad pe zi ce trece , iar cu mana numai o minune mai duce circulatia.Ce voi face cand voi fi pus in fata unor situatii critice ? In Romania , sistemul medical este in primul rand corupt cum nu mai exista altundeva .Este vai si amar de acei oameni care ajung la spitale si nu au bani suficienti pentru doctori , chiar daca exista asigurare ce trebuie sa acopere costurile.Sunt la varsta dar mai ales in situatia ca depint de doctori si medicamante .Incerc eu sa ma amagesc ca traiesc normai , in conditiile existente , ma mai injectez eu cu cate un pic de speranta ,dar fac asta de foarte mult timp , cat o sa mai tina ?

vineri, 5 noiembrie 2021

zile.si zile


 Se intampla de mult timp ca atunci cand am o problema de sanatate , imediat sa fiu atentionat si de alta problema.In mijlocul acestor probleme cu circulatia la mana , stomacul imi da simptome care ma determina sa mi pun multe intrebari , chiar si pentru faptul ca de atat de mult timp iau pastile pentru stomac si nu pot opri tratamentul din cauza acestor simptome care puse langa celelalte imi taie parca intentionat orice avant. Complicata situatia.

joi, 4 noiembrie 2021

simptome , treaba...

 

Acum am niste sinptome pe la stomac si daca e si un pic de ameteala da de gandit.Oricum nu mi se permite sa dezvolt vrea speranta, sunt atentionat de cate probleme am.In rest, treaba destula cat voi mai putea face.

luni, 1 noiembrie 2021

inceput...


 Inceput de luna , inceputul renuntarii la tigari.S a potrivit fara sa vreau cu inceput de luna si cu inceput de saptamana. Ce doresc este fara tigari , incerc asta a nu stiu cata oara , acum nu mai am de ales.In alta ordine , ma imt la fel de rau , dincolo de problema grava la mana am probleme complicate la stomac pe care nu reusesc inca sa le inteleg.