marți, 24 ianuarie 2023

astept banii.


 Ma mai gandesc de ce scriu toate astea aici. Nu am nici un fel de asteptare deoarece doar eu citesc asa cum eu scriu.E felul meu de a fi in lume , prin mine insumi evident dar si de a deschide din psihicul meu acea latura a mea pe care nu o cunoaste nimeni. Nu stiu daca e bine spus ,,psihicul meu ,,oricum o fata a mea necunoscuta de nimeni.In orice caz , a scrie despre starile mele de necazurile mele este si ca o evadare in mine insumi deoarece vorbesc ai pentru mine.Un lucru neplacut poate este ca de a lungul timpului decand scriu aici , niciodata nu am avut a exprima o bucurie , viata fiind intre doua extreme la fel de periculoase.Cum timpul imi reduce puterile de la zi la zi , fac tot mai putine activitati intrand in acea stare de inactivitate ce nu este de dorit. Nu prea mai am chef chiar daca zilnic am o gramada de treaba , de fapt motivatia lipseste .Apoi mi e tot mai greu sa fac lucruri ce le am de facut , apoi stresul si dorinta de evadare sunt tot mai pregnante, sa plec in alta parte , in alta localitate ceva mai departe.Pentru asta trebuie bani , ii astept.

sâmbătă, 14 ianuarie 2023

ps

 Incepusem sa cred ca se echilibreaza cumva treaba cu tensiunea . Nu fumez nu mananc nimic aiurea dar tot am ajuns de la jumate de pastila la una si jumate.Trist deoarece daca evolutia merge asa nu stiu ce voi face cate pastile trebuie sa iau daca norma este de 1.

una alta

 De regula , cu treburile pe care le tot fac zilnic ,aproape nu imi dau seama cand  a trecut ziua. Acum este 15 si   20  si cum se face repede intuneric nu mai este mult si trebuie sa desfac patul pentru culcare.De regula astea sunt doua repere a vietii zilnice , sa fac patul dimineata si sa l desfac seara.Fac destula treaba pe parcursul zilei , in casa sunt destule de facut , toata chestia in ultimul timp este sa fac motivatie. Cred ca acum motivatia si speranta atat cat se poate sunt importante.Mancare fac in limita regimului pe care il urmez si sunt multumit.In rest , Petrea vine la mine in fiecare dimineata , e vorba de Lazar. Imi aduce anumite chestii ce le cumpar , lemne , apa etc. Bineanteles ca mai vine si Fantu care face si alte lucruri .Astazi trebuia sa ma barbieresc dar pana acum inca nu am reusit.De mancare , am facut astazi o tocanita cu cartofi si piept de pui apoi am copt doi artdei si am facut salata cu ceapa si rosii , pe care o voi manca cu doua triunghiuri de branza topita. Asta a fost.

vineri, 13 ianuarie 2023

tigari

 Sunt in plina lupta pentru a renunta la acele nenorocite 3  sau 5 tigari.pe zi.

joi, 12 ianuarie 2023

cantecul lebedei..

 Este clar ca pastila mea de tensiune incet nu mai are acelasi efecte.Pana acum vreo luna , timp de doi ani am luat cate jumatate de pastila iar tensiunea era 11. Chiar daca fumam cateva tigari nu conta. Acum si doua pastile daca iau dimineata tot am 12 tensiunea.Evident ca eu o vreau la 11 din mai multe motive dar cred ca nu se mai poate .In situatii de astea logica spune ca boala evoluiaza. Si cand te gandesti ce regim la sange tin , motiv pentru care tot timpul mie foame , dar evolutia bolii fac toate astea nesemnificative.In ritmul asta incet tensiunea nu o sa mai poata fi stapanita cu urmarile care se stiu.Acum dimineata iau o pastila , incercand peste zi sa vad cum e.Deocamdata am tensiunea 11 , voi vedea mai tarziu.

marți, 10 ianuarie 2023

ce o sa fac?

 Cand ma uit la mane si vad cat sunt de imbatranit , arat de parca sunt ,,matusalem,,, imbtranit si la fata si la sanatate.Nu mai corespund pastlele de tensiune , nu ma mai pot tine de valoarea 11 a tensiunii. Pana acum vreo trei saptamani totul mergea bine cu doar jumatate de pastila.Acum si o pastila jumate iau si nu se tine tensiunea la 11 ci la 12.Dar dincolo de asta ma si simt rau , tahui , cu dureri in mana stanga , altfel spus , dupa doi ani jumate de tratament pentru tensiune , sunt in situatia ca nu mai pot controla valoarea tensiunii arteriale.Cred ca in timp boala asta de inima s a acutizat si nu prea stiu ce e de facut.Deocamdata iau o pastila jumate sau mai sigur doua, apoi va trebui sa vorbesc cu doctorul Costas, Va trebui mers iar la specialist pentru investigatii , si cred ca va interveni la tratament.Una peste alta , nu se putea sa incep anul mai rau si sa mi pun intrebarea ,,, ce o sa fac? ,,,,,

luni, 9 ianuarie 2023

pastile

 Nu mai merge vechiul sistem cu jumatate de pastila . Acum trebuie una intreaga iar uneori una si jumatate. Asta inseamna ca boala mea de inima este in evolutie. E complicat ce si cum va fi. Pastilele conteaza tot mai mult , mai ales una.

duminică, 8 ianuarie 2023

continuare

 Probleme nu s au terminat odata cu noul an , au aparut acutizari care devin tot mai grave. Simptomele la mana sunt tot mai grave si se agraveaza din cauza ca medicamentele pentru tensiune imi fac probleme la circulatia mainii.

miercuri, 4 ianuarie 2023

greu

 Este complicat faptul ca ma simt cu putere tot mai putina , dar si pentru faptul nu fac nici un fal de efort in afara activitatilor curente din casa.Realizez ca nici motivatie nici tragere de inima sa fac miscare nu mai am.Asta ma afecteaza , medicamentele pentru tensiune ma fac sa fiu cam tot timpul tahui mai putin seara si noaptea.Adevarul e ca ma simt tot mai rau , mai slabit , nu stiu ar trebui sa modific programul si sa fac mai multa miscare, voi vedea.Adevarul e ca totul pare tot mai greu.

duminică, 1 ianuarie 2023

2023

 Este 1 ianuarie 2023. Un nou an , deja mai batran , aceleasi probleme , voi vedea intensitatea lor .Deja nu mai am planuri , dorinte sau ceva de genul asta, a trecut timpul , acum sunt preocupat de tensiunea arteriala si alte probleme de sanatate.Noul an.