duminică, 29 ianuarie 2017

valul...

Ieri , am facut iar o prostie pe care tot spun ca nu vreau sa o mai repet sau sa ies din valul asta , dar ca intr un cerc vicios ma rotesc inconstient parca.Dincolo de asta eu trebuie sa prezerv de acum cheltuielile deoarece dincolo de banca lui Dorel am o gramada de lucruri ramase \ pe gard\ .Privindu ma in oglinda , tot mai des mi se intampla sa nu ma recunosc de cel care eram acum cinci sase ani.N u fizic vorbesc ci temperamental si mental, parca nu ma pot controla intr o anumita situatie , in care ma macin singur de ani de zile. Cine poate sti ce voi mai face?

vineri, 27 ianuarie 2017

paradox

Timpul continua sa fie foarte friguros, trebuie foc la greu si in general e neplacut . In alta ordine de idei, viata merge pe drumul ales , nu te poti abate, este clar ca fiecare are fasia obligatorie pe care trebuie sa mearga.Eu nu prea stiu daca sunt pe punctul sa schimb lucrurile care se impuneau de ceva timp sa fie schimbate sau las asa la voia intamplarii sa vad ce o mai fi.Deocamdata sunt tot la limita , o sa mai dureze ceva timp, este greu sa te smulgi din groapa in care ai intrat si ti a placut atata timp.In momentul de fata, desfasurarea vietii mele este ca un carusel din care nu nimeresc viteza potrivita pentru a iesi , mai mult cand simt ca sunt aproape iesit cresc din nou viteza fiindu mi parca frica  nu ies. Nu ma inteleg nici eu, e un paradox dar asta sunt eu acum, mi am pierdut armura si tenacitatea de altadata constient fiind ca trebuie sa schimb cateva lucruri esentiale.Voi vedea.

luni, 23 ianuarie 2017

frig

Afara este ger, nu se mai rezolva timpul asta. Asa frig nu am simtit de mult.

joi, 19 ianuarie 2017

una alta..

Un soare puternic ce orbeste dar totodata te ingheata deoarece afara este foarte frig.Fac foc, nu este o problema, la mine e cald si bine.Din punct de vedere al sanatatii e mai complicat deoarece mana dreapta are tot mai mult simptome care nu imi plac, apoi nu mai prea am putere in maini . Asta pentru ca umerii , la coate, toate incheieturile ma dor la greu cand fac ceva sau ma deplasez-e vorba de maini-De foarte mult timp, doi ani mai exact, nu am mai facut nimic petru mine vizavi de anumite afectiuni . Este important ca periodic sa iau chestii de circulatie, intarire etc. Se intampla, acum nu, abia peste o luna se va vedea ce o sa pot face.




















joi, 12 ianuarie 2017

ma simt slabit

In dimineata asta nu prea ma simt in largul meu deoarece parca am o stare neplacuta, lipsit de putere , putin ametit , o stare care nu am mai avut o de mult. Problema e ca acum nu pot lua nici o masura. Abia de pe 21 februarie daca o sa pot cumpara cate ceva.Vom vedea.


luni, 9 ianuarie 2017

tot minus 15 grade

Un frig de crapa pietrele, fac foc dar greu se incalzeste iar lemnele se termina. Iarna ca asta nu imi aduc aminte sa fi trecut,asa frif nu am mai inregistrat cel putin din cat imi dau eu seama gandindu ma la iernile anterioare.Daca ies pana afara aproape instantaneu imi inghiata mainile si parca te taie de orice putere.Cum s a putut intampla sa fie iarna asta aprasnica tocmai acum cand nu am eu lemne nu mai inteleg.Intotdeauna am lemne la greu , acum urma sa iau altele dupa douazeci si intr un ritm de iarna normal m as fi descurcat dar cu frigul asta a trebuit sa fac foc cel putin triplu fata de normalul din iernile anterioare.Eu rezist la orice dar la frig chiar am o problema , ma daram fizic si psihic .Parca sunt intr un film de la polul nord cand din toate partile vine doar zapada si frig.Multe lectii am luat fara sa vreau in ultimul timp, sper sa si trag invatamintele necesare.In alta ordine de idei motanul parca se revigoreaza putin dar nu mananca, face iar mofturi si de acum nu ii mai caut in coarne, sa manance ce ii dau altfel e problema lui.Mai tarziu dupa ce ma configurez putin o sa fac si treburile.

duminică, 8 ianuarie 2017

Teatru radiofonic: Nunta lui Figaro de Beaumarchais (1960)

Teatru radiofonic: Nunta lui Figaro de Beaumarchais (1960): "Pentru ca esti mare senior te socoti si peste masura de istet? Noblete, rang, avere, functii, de aceea esti atat de increzut... Dar ta...

Teatru radiofonic: Mos Goriot de Balzac

Teatru radiofonic: Mos Goriot de Balzac: "- În seara când te-ai întors de la balul vicontesei, purtai pe frunte înscris un cuvânt pe care eu am știut să îl descifrez.   - Ce...

ger de ingheata pietrele

Asa frig nu a mai fost de multi ani.Fac foc si mai nu se cunoaste, trebuie multe lemne si tocmai acum cand este mai frig ca oricand nu am lemne. Pana sa le aduc mai poate dura cel putin o saptamana si nu prea stiu cum voi face.Rezolvara ar fi putut fi dar nu a fost sa fie. Sper sa simta asta si persoana care m a mintit.Am zis.










sâmbătă, 7 ianuarie 2017

In casa bunicilor - Ionel Teodoreanu



Ma regasesc , locuiesc si sunt in casa bunicilor. Aici imi duc viata de treizeci si cinci de ani.Bunicii mei la fel de buni precum cei ai lui Ionel Teodoreanu.Sa le fie tarana usoara, sa fie iertati si ei si eu ca nu sunt asa cum ar fi vrut ei.

ger afara si in viata

Dimineata am facut focul dar desi arde de trei ore in casa nu e cine stie ce caldura.Temperatura este undeva la minus 15 grade , la valoarea asta trebuie foc nu gluma.Doar ca acum nu am prea multe lemne, asta pana in data de 22 , 23 cand voi putea cumpara lemne. Am crezut din nou in promisiunea cui nu trebuia si mi a tras clapa , probabil cu intentie.Sa fie sanatoasa, de acum nu o mai bag eu in seama.Nu mai trebuie sa astept nimic de la nimeni deoarece aproape intotdeauna se termina cu o dezamagire, uneori chiar pacaleala.Luna asta de inceput de an este ultima cand banii sunt la limita. Termin cu banca si voi putea sa mai vad si de mine. Mai am cateva luni pentru Dorel, rata acum este mica insa, in jurul la 100 de lei.Nu contenesc sa spun cat de idiot am putut fi sa semnez eu garantii pentru asta.Chestia e ca ambele rate la banca le platesc de doi ani dar eu nu am beneficiat aproape cu nimic din banii astia. Practic, doi ani de zile am aruncat jumatate din banii mei, urmand sa traiesc cu ce mai ramanea.Niciodata nu o sa inteleg cum s a putut intampla sa intru cand nici nu ma asteptam in telenovela asta de rahat care mi a placut dar m a ars.Nu imi place deloc cum ma prezint acum- un milog-o sa am de lucru deoarece imaginea mea in anumite zone are de suferit iar eu nu mai vreau.Am fost un boier si in doi ani m am dus de a  berbeleacul incat ma bucuram cand primeam cate ceva de la unii vecini.Am si uitat cum e sa traiesti linistit fara stres, fara gandul ca trebuie sa platesc una sau alta, fara sa trebuiasca sa te dai peste cap ca nu ai bani.Tot in ultimii astia doi trei ani intotdeauna am fost la limita si cu lemnele. Nu atat ca le terminam ci mai curand pentru faptul ca era dificil sa cumpar altele-asa cum e si acum, astazi e in sapte iar eu nu pot cumpara lemne pana pe 21 sau 22.Evident ca vine intrebarea cum o voi scoate la capat, ei bine inca nu stiu.Bineinteles ca si frigul asta puternic s a programat taman pe cand termin eu lemnele, de ce? de draci!Si tara asta s a spulberat prin jaful golanilor are au avut puterea pana acum.Nu credeam ca se poate ajunge in asemenea situatii cand orice logica,orice bun simt fara a mai spune orice lege sa fie ignorate in asemenea hal de o anumita categorie, ajutata fiind de pliticieni, ei insisi fiind in tabara jefuitorilor. Oamenii nu merita sa traiasca pe Pamant.Cred ca planeta asta ar fi fost o gradina a universului daca nu apareau oamenii.Omul a venit cu cea mai distructiva insusire,Lacomia.Ce bine ar fi daca pe planeta asta chiar ar fi oameni cu insusiri deodebite-cum fara gluma am crezut ca sunt eu, ca am un scop prin prezenta mea pe lumea asta-care ar fi temperat manifestarile astea acaparatoare eliminandu i la propriu pe toti.







vineri, 6 ianuarie 2017

nu mai astepta.

M am linistit cu asteptarea de bani de la persoana respectiva.Fiind in nevoie chiar am asteptat si ar fi contat foarte mult .Nu e nu e.

marți, 3 ianuarie 2017

in pom si pomul...

Cineva a lovit foarte grav pisicul meu care este in a treia zi de grava convalescenta. Batut la greu nu poate merge cum trebuie si mai grav nu poate manca nimic fiind afectat la gura.Trebuie sa manance ca altfel nu rezista . O sa vad ce va fi cu el. Afara e frig la greu dar se anunta zile cu ger naprasnic , iar sunt la final cu lemnele trebuie sa vad de unde cumpar altele.Eu ma simt destul de neplacut, sunt in continuare slabit si speranta mea in niste bani ramane iar la stadiul de speranta. Am mai avut eu situatia asta si nu mi a fost bine deoarece e destul de neplacut sa ti fie facuta o promisiune apoi sa fie uitata.-Am zis