vineri, 30 aprilie 2021

joi, 29 aprilie 2021

astazi

 Vreau sa opresc lucrurile astea care ma bantuie si despre care ma simt tentat sa scriu. De o lunga perioada , nu am gasit nimic placut , cu bucurie , cu euforie chiar, despre care sa scriu. Problemele de sanatate sunt atat de mari incat e normal sa ma simt tot timpul amenintat de situatii pe care nu le pot controla.Vreau  totusi ca o perioada macar , dincolo de aceste probleme sa scriu si despre altele. Ne gasim aproape de paste , incet se va face si cald afara , cu toate ca la temperaturi de plus patruzeci de grade , iti doresti racoare , asa cum, acum vrem sa se faca cald. Dincolo de asta , ne gasim in plina pandemie covid si nu sunt semne ca intr un fel sau altul pacostea asta sa se estompeze. Peste cateva zile trebuie sa fac al doilea vaccin , rapelul cum se numeste, Si aici este o problema globala , faptul ca apar noi si noi tulpini de covid , in diferita tari si continente , iar fiecare nou aparuta este mai periculoasa decat precedentele.Se va vedea cat de eficient este vaccinul in conditiile in care virusul dezvolta noi si noi mutatii. Peste zi , de dimineata , de regula am multe treburi de facut , insa in ultimul timp am redul la minim aceste treburi , efortul fizic fiind diminuat foarte mult. Asta nu e bine delos , viata sedentara iti aduce pe cap alte si alte boli. Asta am constatat din faptul ca la orice efort creste tensiunea , lipsa unui antrenament minim isi arata urmarile.Asa ca am inceput un program zilnic de mers prin casa , care nu e chiar simplu.

duminică, 25 aprilie 2021

miercuri, 21 aprilie 2021

vaccin si tensiune arteriala

 De vreo doua saptamani nu am mai scris nimic , cu toate ca in fiecare zi imi propuneam asta.Unele lucruri merita scrise ,deoarece sunt importante. In primul rand , joi saptamana trecuta am facut primul vaccin impotriva covid 19 , urmand ca dupa douazeci si una de zile , undeva pe sase mai , sa fac al doilea vaccin , asa se face vaccinarea la covid , se numeste rapel. Am mers cu doctorul Costas . Am obosit si mi a crescut tensiunea deoarece am obosit cu urcarea in masina , m am catarat efectiv , fiind un camion cu scaunele ceva mai sus.Si astazi am facut un pic de treaba pe afara , fiind soare dar rece  si parca din nou la efort mi a crescut tensiunea cum s a intamplat si cand am fost la vaccin. Cum spuneam mai demult , cred ca am si o problema cu tensiunea cum am realizat mai demult , obosesc ceva mai repede si alte simptome care imi dau de gandit.E complicata viata mea in continuare , nu prea stiu ce va fi.

sâmbătă, 3 aprilie 2021

zile

 Este evident ca intrebarea ar fi cum ma simt , ce simptome mai am. Ameteala de cap nu dispare , sunt destul de slabit , am anumite simptome contradictorii , adica explicarea lor are mai multe variante.Daca o zi nu iau pastila de stomac creste aciditatea si nu mi e bine deloc. Se intampla ca intr o zi am o problema in alta zi alta problema , vreo trei probleme care se rotesc continu.

joi, 1 aprilie 2021

sistem de avarie....

 In dimineata asta ma simt destul de rau , tahui de cap , cu simptome la stomac , nu mai am puterea de altadata. Parca ma fortez sa merg inainte , vreau dar tot sunt oprit de fel de fel de simptome , imi vine sa urlu , sunt ,, prins ,, intr un vartej nefast , orice mica speranta imi esta taiata rapid cel mult in ziua urmatoare.Acum 31 de ani am fost operat la mana la Iasi si prctic a inceput calvarul cu care ma confrunt si acum. Il intreb pe Dumnezeu ce a planuit cu mine , am ajuns la varsta asta , ce mai trebuie sa trag. Ma gasesc undeva intre frica de multe pe care le pot pati si temerea ca voi fizic si psihic.Multe activitati pe care anul trecut pe timpul asta le faceam fluierand , acum mi se par grele , astfel imi lipseste si motivatia si constat ca ,,,,motoarele ,,,functioneaza de la zi la zi in sistem de avarie.Probabil nu voi mai fi niciodata intr o normalitate cat de cat. Ce semne imi da viata , ce vrea Dumnezeu de la mine?