duminică, 31 octombrie 2021

mana si iar mana.

 

Sa schimbat ora , de fapt este cea normala , s a dat cu o ora inapoi. Din nou realizez ca simptomele de la mana vin din urma si nu stiu ce voi mai putea face. In decursul timpului , de 31 de ani , aproape permanent am avut probleme de sanaate. La inceput era doar mana , apoi a aparut problema de la stomac si mai recent cresterea tensiunii arteriale pentru care iau deasemeni pastila.Acum un an si jumatate cand s a acutizat problema la stomac, pentru care de atunci iau pastile zilnic , a trebuit sa renunt la trombostop pastila pe care o luam de treizeci de ani care asigura oarecum circulatia la mana .Dupa asta , nu am mai fost protejat la mana , chiar daca iau ulei de in , iar boala a evoluat pana la grav.Astfel , au inceput sa apara simptomele de amorteala si de durere la mana. Asta este faza a doua  care pregateste faza mai grava cand sangele nu prea va mai circula , si atunci am dat de naiba. Operatie nu cred ca se mai poate face , bani pentru chestii mai avansate nu am , este foarte rau ca ma gasesc cu aceasta problema in plina pandemie de corona virus iar spitalele nu au nici loc nici deschidere pentru astfel de probleme.De fapt de ani de zile ma gandeam ca s ar putea sa vina o astfel de situatia , insa nu intotdeauna am facut ce a trebuit, exemplu tigarile care imi fac atat rau la mana si totusi mai fumez.Revin din nou si spun ca de maine nu mai bag tigara in gura , cu toate ca stiu ca deja este prea tarziu , dar a venit momentul --de vreo zece ani trebuia--sa le dau dracului de tigari , macar sa vad daca in al disprezecelea ceas , chiar daca prea tarziu , pot sa fac ce trebuie., Dumnezeu vede daca vorbele mele fac vreun ban sau nu, daca mai cred sau daca mai am speranta. Am zis.

luni, 25 octombrie 2021

frica

 In primul rand am mai fumat tigari ,tot aman ultima tigara.De un timp sunt ametit de cap pe timpul zilei in multe perioade de timp si inca nu realizez cuza acestor ameteli.Deasemeni am probleme cu stomacul si poate fi si de aici o cauza.Daca problema la stomac s a acutizat din nou la un ulcer , de aici poate fi ameteala deoarece am trait o situatie de asta acum un an si jumatate cant am ajuns la spital.Sunt si in situatia cand nu mai stiu ce sa mananc , am mai fost , .E tot mai greu sa echilibrez mancarea deoarece orice aproape este bun pentru stomac face rau prin alte locuri , daca mananci sa te pui pe picioare -cum am facut- te trezesti ca stomacul este iar in pioneze sau a crescut tensiunea. Acum sunt prins intre simptomele tot mai intense la mana , circulatia devine tot mai dificila , apar amortele si dureri ,apoi simptomele de la stomac , ameteala , toate ma fac sa tremur.

vineri, 22 octombrie 2021

ultima tigara

 Din nou  ultima tigara , nu mai fumez, sa dea dracul in ele,.

cat?

 Si ca sa fie tot mai grav , si stomacul incepe --de cateva zile--sa prezinte simptome ce seamana cu ulcerul Pentru stomac iau pastile continuu de peste un an si continuu am probleme imediat cum mananc ceva nepotrivit.Acum am mancat o perioada costita afumata , nu aveam simptome dar dintr o data s a declansat iar . Chiar daca iau pastile cred ca am incurcato iar si cu stomacul.Cat o sa mai pot?

joi, 21 octombrie 2021

din nou mana , si altele....

 Au trecut doua saptamani de la ziua care mi a adus saizeci si cinci de ani. Ca si in ultimul am am tot mai multe probleme , cele vechi se tot acutizeaza, cele noi apasa tot mai greu. Vine iar din urma problema de la mana dreapta , cand se  vede ca circulatia prin artera operata acum 31 de ani e tot mai grea , cu simptome tot mai evidente de amorteala si durere. Ne gasim in mijlocul pandemiei de covid , unde se imbolnavesc aproape zece mii pe zi si mor cinci sute zilnic.Spitalele sunt depasite , situatia este mai grea decat daca ar fi razboi.Unde sa gasesti loc , sa fie si in siguranta sa nu te molipsesti de covid pentru a incerca sa merg cu problemele mele de sanatate. Este posibil si asta probabil in spitale private ,dar acolo costul e de mii de euro si tot nu esti sigur daca nu pleci de acolo cu covid .In consecinta este cel mai nepotrivit moment sa ai probleme medicale , iar eu ma gandesc daca acestea apar in forma mai grava ce voi face.Bineinteles ca nici bani nu am , deci sunt ca o cutie purtata de vant de ici colo.Apoi , tot timpul sunt slabit , nu mai am nici un sfert din putrea fizica ce o aveam in urma cu un an , totul a degenerat cu viteza.Evident vine si o intrebare fireasca si anume cat o sa mai pot sa ma misc , sa ma gospodaresc , sa fac tot ce trebuie pentru mine zi cu zi pentru a nu cadea in cealalta extrema. Asta pentru ca intr un timp scurt , un an , mi am pierdut peste cincizeci la suta din vitalitate.Revenind  la situatia grea in care ma aflu din punct de vedere medical , sunt speriat , ingrozit --chiar daca nu se vede -- la gandul ca ce voi face cand situatia sanatatii mele se va strica si mai mult. . Dumnezeu stie.

joi, 7 octombrie 2021

65

 De mult nu am scris , deoarece trebuia sa scriu doar despre multe probleme si multe necazuri , despre pandemia de Covid ce a  cuprins din nu lumea cu mai multa furie.In acest context , astazi fac saizeci si cinci de ani .Nu stiu daca am dreptul sa mi urez ceva.