luni, 31 ianuarie 2022

vine ..destinul

 Astazi este ziua in care ma simt cel m ai rau.De la ora doua asta dimineata nu am mai putut sa dorm.M am ridicat din pat am aprins focul , am deschis televizorul si m am invartit in pat fara sa mai dorm.Am o stare foarte rea, nu stiu ce o sa mi se intample dar diagnosticul de la Radauti de cardiopatie ischemica incepe sa si arate coltii.Sunt ametit --tensiunea este 12 sau 13. in mod normal nu este mare. Deasemeni sunt mai slab , uneori ma mai inteapa undeva in stanga , apoi mai am dureri , tot uneori in umarul drept.Dupa definitie , m a ajuns boala care nu stiu ce mi poate face in orice moment. Am pregatit niste haine , pentru cazul ca trebuie sa merg urgent la spital.Cum am ajuns in situatia asta este discutabil, nici cu doctorul Costas nu pot atinge acest subiect acum , trebuie sa l intreb daca este dispus sa mearga cu mine sa fac un control cardiac.Situatia este fara precedent si ma intreb cum am ajuns in aceasta situatie.De cand am venit de la Radauti , problema nu a fost tratata corect de doctorul Costas , in sensul ca nu mi a dat medicamentele prescrise de cardiolog.Sunt precum vita la taiere , ma uit si nu pot face nimic.In toata viata mea, nu m am aflat intr o situatie de sanatate atat de periculoasa cu o boala crunta care in cele din urma m a lovit.Probabil asta e destinul meu , sa ajung aici si sa inchei socotelile.Am pus apa sa incalzesc  pentru a ma spala un pic macar sa nu fiu si murdar daca ajung la spital.Oricum starea mea este mai proasta de cateva zile fara sa fie vreun remediu , din contra , tot mai rau. Am tipat tot timpul de problemele mele de sanatate insa , pana acum a fost floare la ureche . Ceva ce poti trata intr un fel sau altul este una iar o boala cronica fara leac , mai ales daca e de inima este alta poveste.Am ajuns la varsta asta plin de boli pe care in urma cu doi ani nici nu concepeam ca as putea sa le am.In mare viteza , am fost pus jos , doborat. Acum chiar ca nu mai reprezint nimic , poate un rebut uman. 

duminică, 30 ianuarie 2022

alta si...alta

 Sunt in situatia in care un diagnostic mai vechi , nebagat in seama de dr. Costas , vine cumva din urma si simt ca boala mea este mai grava decat hipertensiunea ce poti sa o mai rezolvi cu pastile.Trebuia ceva mai \\ adanc \\ pentru a fi cat mai aproape de lovitura finala.Viata mea are o forma ce ma duce cu gandul in alta lume , parca sunt si nu sunt de aici. Cu toate astea am toate fricile din lume, nu mai sunt nimic din ce am fost. Am ramas o fosila , un rahat pe care nici eu nu as mai da doi bani.Mi se pare o viata decand traiesc asa doar ca de la am la an a devenit mai greu si au tot aparut alte si alte amenintari , neramanand doar la problema mainii. Acum nu la mai stiu numarul pe care ar trebui sa l spun deoarece ma confrunt tot cu alta afectiune , adunand pana se umple sacul.Nici nu mai stiu ce sa cred despre viata , cum se numeste a mea, insa constat ca sunt destui oameni sanatosi care in mare duc felul meu de viata si le place.

vineri, 28 ianuarie 2022

s a intamplat.....

 Abia cand am ajuns intr o faza de boala grava la inima am renuntat la tigari. Am stiut ca doar cand voi fi convins ca boala de inima este mai grava decat am crezut voi renunta total la tigari.S a intamplat.

dumnezeu stie

 Ca si cum problema de la mana care se acutizeaza  nu ar fi de ajuns, incep sa am probleme cu tensiunea , care nu mai raspunde ca pana acum la jumatatea de pastila.De cateva zile iau o pastila intreaga insa am niste simptome neplacute , ameteala si oarece durere in mana stanga.Se pare ca pe langa pastila asta mai trebuie ceva , la inima am o problema in afara de tensiune marita. Asta ar fi din simptomele mentionate.Da , cu inima am o mare problema pe care credeam ca o stapanesc cu pastila asta de triplixan , data de doctorul Costas . Nu mi a dat pastilele care au fost prescrise de doctorul cardiolog de la Radauti acum mai mult timp. Dumnezeu stie.

sâmbătă, 22 ianuarie 2022

tensiune

 Am avut multa treaba gu Fanfu, un fel de curatenie. Tigari nu , totusi nu sunt multumit de tensiune.

O problema care iar imi da batai de cap .Aceleasi pastile dar uneori dimineata am tensiunea  , 13 , 14 , si chiar un 15.Problemele mele medicale se succed, cand una cand revine cealalta. Sa mai dea dracu in ele.

 

luni, 17 ianuarie 2022

zile si zile....

 Uneori as vrea sa scriu o gramada de lucruri doar ca imi lipseste motivatia pe final.Cumva eu cred ca am devenit putin mai realist in ultimii doi ani cand din doua lovituri am fost adus la zi atat cu istoricul meu medical cat si privind in buletin si constatand ca un om cu multiplele mele probleme am depasit o bariera-vorba vine- aceea de saizeci si cinci de ani.E batranete ca sa o mai ocolesc , poate credeam ca nu o sa mi se intample niciodata dar ma gasesc la aceasta varsta impreuna cu pachetul de boli si probleme ce decurg de aici.Problema este ca indiferent de varsta , dorintele nevoile , sperantele , sunt ca la patruzeci , neacceptand ca unele lucruri nu mai sunt , nu vor mai veni , cu atat mai mult cu cat sunt constrans de bolile pe care le am si pentru care iau zilnic patru pastile si doua linguri de ulei de in.Cred ca indiferent de varsta omului ii poti lua totul dar ii va ramane stropul de speranta pe care il pune ca balsam si pentru corp si pentru suflet.Intr un fel nici nu vreau sa stiu ca lucruri ma asteapta dar as vrea sa pot sa am un pistol sau niste cianura pentru a putea sa termin cum vreau eu cand vreau eu.Dincolo de momentele astea morbide cumva , si in dimineata asta ca si in celelalte am o gramada de treaba pe care inca reusesc sa o fac eu si asta imi da impulsul de a ma ridica dimineata din pat. Un lucru important si bine de mentionat este eu in momentul asta nu am rude sau prieteni care sa ma ajute cu o treaba sau cu un serviciu, am doar oameni pe care ii platesc , altfel ar fi greu.Sa te rogi  de o ruda sa te ajute la ceva , este chiar dezumanizant prin reactiile pe care unii sau altii le pot avea. In consecinta , trebuie sa te descurci singur , pentru ca atunci cand devine cazul sa i poti injura. Un reper important in viata mea de multi ani este Dr. Costas . Probabil ca dansului ii datorez totul , poate si faptul ca traiesc. Multumesc doctore !

joi, 13 ianuarie 2022

voi vedea

 Astazi incerc sa evit doua tentatii , tigarile si o femeie.Este aiurea ca cu problemele pe care le am , mai pot sa ma gandesc la asta cu atat mai mult cu cat trebuie sa cheltui si niste bani.Insa in ambele cazuri iese in evidenta caracterul slab si inconstienta care dincolo de faptul ca ma consider destept nu am capatat substanta pentru a le stapani.Ce pot sa spun este ca fiecare suntem ceea ce suntem si ne luptam cu asta toata viata.In rest , treaba multa dimineata -multumesc ca inca pot- , fac mancare si de pe la 11 , stau degeaba , fac foc si astept seara sa ma bag in pat.Asta noapte a fost foarte frig , undeva dincolo de minus 15 grade. voi vedea.

miercuri, 12 ianuarie 2022

A cata?

 Dincolo de toate problemele mele mai am una care se eternizeaza , tigatile.De maine alta tentativa , acata?

duminică, 9 ianuarie 2022

ziua trece

 In continuare timpul parca zboara. Acum e dimineata , fac treburi , este amiaza si te mai invarti putin , iar e seara si la cinci ma bag in pat , stau la televizor pana adorm , in jurul orei noua si jumatate.Asta e in mare dar in prima jumatate a zilei am o gramada de treaba pe care daca nu as putea sa o fac ar fi dezastru.Ziua trece , ziua vine...ziua trece.

miercuri, 5 ianuarie 2022

norii....

A inceput anul , continua problemele de sanatate.La varsta mea ar parea normale , doar ca eu ma confrunt de 31 de ani cu ele.Este trist sa constati ca cel mai probabil , afectiunea de la mana nu o mai pot aduce spre bine nici cum.Perspectiva este crunta , pentru a fi pus jos trebuie sa ajung din nou la prima problema si anume tromboza arteriala de la mana dreapta.Abia ma descurc acum , ce voi face cand cine stie ca va fi cu mana. Este posbil sa ajung vai de capul meu la mila unora si nu stiu daca voi rezista psihic vorbind.Ma intreb daca nu e mai bine sa inchei socotelile cu viata printr un gest disperat decat sa ajung o zdreanta. Intrebarea se pune daca am curajul necesar.Acum ma agat de viata deoarece cat o fi de greu undeva pastrezi o palpaire de speranta.Cumva speranta si un noroc limitat m au ajutat o gramada de ani , acum ma infior la gandul ca pot ajunge in situatia de nici la wc. sa nu poti merge . Sa ajung sa ma stearga cineva la cur ar fi peste puterile mele de rezistenta , psihic vorbind.Acum inca imi fac totul singur cu ajutor pentru lucruri pe care nu le am facut niciodata, as spune ca sunt multumit doar ca la orizont norii negri vin spre mine.Probabil Dumnezeu cu mila.

luni, 3 ianuarie 2022

probleme.

 Acum si asta noapte au fost probleme cu tensiunea.Asta noapte era foarte mica , mai mica decat trebuie . In aceasta dimineata a fost 13 si acum 12. Nu pot ajunge din nou la 12 sau 11 cum a fost pana acum vreo saptamana.Problemele se succed , ca de obicei.

duminică, 2 ianuarie 2022

tot speranta


 
Am luat iar bilet la lotto , sperand ca Dumnezeu se uita si la mine cu un castig mic dar atat de neceasar in situatia de fata.Nu a fost sa fie, Dumnezeu stie mai bine cui trebuie sa i dea putin noroc si cui nu.

CE FAC?


 Asta noapte m am simtit rau m a sagetat mana , se instaleaza incet simtomatologia de ischemie arteriala , adica sangele in mana circula tot mai greu. Deasemeni mana este rece , trebuie conditii speciale pentru a o incalzi.In ultimii 31 de ani de la operatia la mana , am avut mai multe episoade critice dar atunci s a mai ameliorat , mergand de fapt spre limita posibila si acum nu stiu ce sa fac. Situatia la mana e diferita fata de acum multi ani cand s a scos din artera sange inchegat care bloca circulatia. Acum sigur artera este cuprinsa de colesterol format tot din proasta circulatie a sangelui , care este intarit si inposibil de indepartat . Asa ca Ce fac?