marți, 29 martie 2022

aiurea

 

De ce naiba mai scriu eu aici? Vreau sa mi plang de mila ca m am dus la fund? 

duminică, 27 martie 2022

regrete?

Am ajuns sa constientizez faptul ca m am fatait prin viata cautand o boala care sa ma tempereze si s mi aminteasca ca un rahat am fost si rahat am ramas.Este foarte dur sa traiesti cu amenintarea asta ce nu stii cum si cand te va lovi dar am devenit constient ca voi fi lovit fara sa pot face ceva.Sunt destui de varsta mea si mai in varsta care sunt bine mersi , au cate o boala sau mai multe dar aceste boli nu le pun viata in pericol.Cumva in viata am sfidat evidentele traind cum am vrut fara sa ma incurce faptul ca am mers cu carje.Altfel spus , au venit timpurile de regrete si aduceri aminte.....
 

vineri, 25 martie 2022

fara variante



 Este complicat sa te poti obisnui cu realitatea crunta ca esti bolnav de inima , ca trebuie sa iei trei pastile pe zi , sa fii tahui de cap , sa continui sa mananci doar anumite lucruri --nu ca ar conta asta--.Cu toate astea faptul ca practic sunt scos din joc , ca nu mai contez asteptand sa se intample un inevitabil , este ca o alta boala ce macina deasemeni .Nici nu mai stiu ce e cu mine , de vreo luna traiesc ca intr o bula , nu ma recunosc si chiar ma intreb daca mai am ce cauta aici.Candva , la inceputul epopeei asteia , acum vreo 31 de ani , cautam modalitati sa termin cu viata deoarece nu ma vedeam pensionar si stand acasa de atunci.Dar atunci imi era oferita perspectiva ,, cu bine si cu rau inainte,, acum , fara perspective , doar chinuri si spaime fara variante. Un pistol ar fi interesant , dar de unde sa il iau. Problema este ca in ciuda tuturor problemelor pe care le aveam pana acum , traiam totusi in felul adevarat permis de situatie , insa era cumva deajuns pentru mine.Ei bine trebuia sa fiu pus jos si mai trebuia o lovitura , iar asta a venit .Dupa multi ani in care am luptat cu viata in toate felurile , avand si arme la dispozitie , am fost dezarmat si putere de a lupta nu mai am.

joi, 24 martie 2022

de la dorna


 fara cuvinte .Venam de la policlinica unde mi au gasit o gramada de boli.Mai intai hipertensiunea este de grad trei cu rasc inalt.Dincolo de pastile , fara tigari si fara eforturi mari. Incet incet , ma tot scufund. Oare ce mai urmeaza ?

duminică, 20 martie 2022

timpul

 Am fost ieri la Dorna medical la ora 11 . Mi a facut electrocardiograma si ecografie la inima. Cumva diagnosticul este Cardiopatie ischemica. Tratamentul dat de doctorita a pastrat pastila de tensiune data de dr. Costas plus o pastila pentru colesterol.Mi a dat ceva si pentru circulatia la mana dar nu stiu daca o sa pot lua deoarece aste un anticoagulant si imi pot face rau la stomac.Asta a fost controlul doar ca ramane nerezolvata durerea de cap care tine de alta specialitate sau cine stie , cert este ca am uitat sa mentionez asta la doctorita.Nu pot spune ca am rezolvat ceva , asta urmeaza sa stabileasca timpul.

vineri, 18 martie 2022

tigarile

 Cel mai mare duman al meu salasluiesta in mine , dusmanul meu de care inca nu m am desprins sunt tigarile.

joi, 17 martie 2022

tot vant

Ieri m am simtit foarte rau , pentru astazi nu sunt semne mai bune. Din contra as spune ca simptomele care vad ca se pastreaza anunta vremuri grele pentru mine. Mai este astazi si maine urmand ca sambata sa incerc sa ajung la clinica la doctorita.Eu ma tot plang dar asta este traseul fizat de destin , orice as face nu cred ca se mai poate face mare lucru. Am afectiuni grave la inima care un timp au fost insesizabile , circa opt luni , iar acum de trei saptamani manifestarile sunt grave , cu medicamentul de pana acum nu mai nu mai sunt parca de pe limea asta , plutesc in inconstienta spre momente critice.Vrand nevrand a trebuit ca in fiecare zi sa fac treburile. Astfel , am facut patul , m am spalat putin , maine mai mult, am facut mancare , am spalat vasele si deocamdata doar atat. Nu ma simt ca am putere , de unde ar veni dorinta sa fac mai multa treaba , mai ales ca simptomele ma descurajeaza si nu stiu ca masuri sa mai iau. Cand spun masuri trebuie sa pun si ghilimele deoarece nu mai exista masuri.De dimineata stau cu intepaturi in piept , nu mai am ameteli pentru ca nu am mai luat suc de paducel sau cum a fost ieri inca o pastila in plus . Dar si valoarea tensiunii este undeva la 12 , o sa vad la ora trei cand voi lua din nou tensiunea .De fapt , realizez --nu as fi crezut niciodata , eu care aveam o parere asa buna despre mine--ca am ajuns un gunoi de pus in punga si trimis la pubela , asta pentru ca un rebut mai poate fi reparat aranjat , insa gunoiul doar se arunca.M am prabusit odata cu multimea mea de vise din care nu am realizat niciunul sau mai bine zis nici macar nu m am apropiat de posibilitatea de a realiza vreunul.Ma tot feresc sau uncerc sa ma feresc de vanturile ce mi sufla in ceafa numai ca uraganul este undeva acolo , nu te mai poti feri. Uneori te intrebi ca si eu dealtfel , care este scopul existentei mele? Cred ca raspunsul ar putea fi acela de a constientiza suferinta si frica pentru mine si pentru toti oamenii.

miercuri, 16 martie 2022

unde am ajuns.....

 De la inceput cand am inceput sa scriu pe blog am realizat ca am nevoie de masuri mai drastice , cu mai multa judecata. Nu am fost in stare si uite unde am ajuns

rau

 Daca intr o zi am impresia ca mi e un pic mai bine ,trebuie sa ma pregatesc ca in urmatoarele sa mi fie destul de rau . Asa este acum , ieri mi se parea ca e binisor , acum sunt la pamant , ametit dureri in piept , un rau general . GREU TRECE TIMPUL CAND ASTEPTI.

luni, 14 martie 2022

vai si amar

 Sunt vai si amar de capul meu , un blestem care vrea sa ma puna jos nu ma lasa. Ma simt rau sau foarte rau , ce sa mai fac doamne?

vineri, 11 martie 2022

greu

 In ultimile doua saptamani dupa ridicarea din pat dimineata ,de trezit ma trezesc in jurul orei patru dimineata , incep acele stari si simptome  pe care nu le am noaptea.Cu orice speranta ma trezesc dimineata , aceasta se spulbera repede deoarece incepe starea de rau si ameteala de care nu prea scap pe timpul zilei.Cel mai groaznic imptom pe ntru mine este intepaturile ce apar uneori in zona inimii.Nu am bani nici de spitale dar nici de inmormantare , se vor ocupa cei care vor putea .Eu realizez ca situatia este foarte grava , abia de astazi intr o saptamana pe 19 martie voi ajunge la Dorna Medical pentru investigatii . Mai am o saptamana de chin de incertitudini chiar daca simptomele mele arata realitatea.

miercuri, 9 martie 2022

cauza cauze...

 Afara este iarna in toata regula dar adevarata iarna este sanatatea mea care de la zi la zi a inceput sa apara noi afectiuni cardiace , simptome noi care ma ingrozesc . La control sunt programat abia pe 19 martie si asta din cauza mea ca am tegiversat saptamana trecuta programarea. Nu stiu ce a fost in capul meu dar acum regret profunt. Eu scriu aici , imi strig disperarile dar sunt doar pentru mine deoarece sigur nu va citi nimeni. Cand nu voi mai scrie nu stiu cat se pastreaza blogul pana dispare de la sine daca nu mai este accesat. As putea sa las la cineva adresa pentru a citi si a arata si altora insa cred ca mai mult as fi judecat , si nu e cazul.Pe de alta parte , munca de ani si ani de a scrie trairile mele ar putea fi incredintate pentru a citi unui om corect de incredere , o sa ma gandesc poate la cineva. Cum am ajuns in situatia asta?

luni, 7 martie 2022

ce ma fac?

 Ce sa fac deoarece programarea la dorna medical nu poate avea loc decat pente doua saptamani iar eu ma simt foarte prost. Va trebui sa ma internez la spital dar acolo nu este doctor cardiolog.Doamne spune mi ce sa fac ca imi vine sa urlu de disperare.Blestemate sa fie toate spitalele din lume , cand am nevoie nu e cardiolog. la dracu cu toate.

vulnerabil

 Au mai fost situatii cand m am simtit rau dar acum ma simt foarte rau , nu mai stiu cum s a putut intampla asa dintr o data in cateva zile sa ajung in aceasta situatie. Ce mai pot face acum ? Nimic , cred ca situatia mea de sanatate este foarte grava , va vedea asta si doctorul de familie cand voi face controlul.Nu vreau sa fiu nerecunoscator dar situatia de fata poate fi si din vina doctorului Costas care nu a luat in seama ceea ce mi a scris doctorul de la Radauti vizavi de inima. Acum de as putea merge mai repede la control , sa ma pot programa repede ca nu mai pot. Astazi este ziua  cand ma simt cel mai prost si cel mai vulnerabil din ultimii 32 de ani .

rau

De un timp dimineata ma simt destul de rau chiar daca am luat pastila de tensiune la sapte. Am o gramada de simptome care ma pun in situatia sa nu stiu ce sa mai fac. Am vorbit din nou cu dr. Costas si va incerca o programare zilele astea la Dorna medical pentru control la inima.Sunt rupt de bolnav , nu stiu cum s a ajuns aici dar ma simt destul de rau.Nu stiu daca va citi cineva vreodata vaietele mele , strigatul meu de ajutor care evident nu foloseste la nimic.

sâmbătă, 5 martie 2022

da

 In ultimul timpm am mai fumat doua tigari pe zi la un cappucino , voi renunta si la astea.De fapt ma simt foarte rau.N u stiu ce o sa mai fac. Trebuie sa merg cat mai repede sa fac controlul la inima , am simptome care ma ingrozesc.

vineri, 4 martie 2022

lovituri lovituri....

 Sunt cateva zile de cand ma simt mai rau ca pana acum.Ma mai doare mana stanga , deasemeni prin pept , o senzatie ciudata prin maxilar , toate astea imi dau de gandit . Doctorul a spus ca sunt in principal sunt de la coloana cervicala , un fel de spndiloza dar nu aunt convins. Trebuia sa mi faca dr. Costas programare la Dorna medical pentru un control cardiologic insa am renuntat , este prea frig afara si mai las cateva zile.Am ajuns cred in etapa cea mai de jos cand problema asta cardiologica se strange in jurul meu si din asta nu mai am cum iesi.A trebuit sa fiu lovit cu ciocanul cel mai greu pentru a nu ma mai putea ridica. Se strange latul , deja am imbatranit prea mult , in situatia mea fiind dar ma tin de un fir care cumva nici nu il vad doar ca si pentru final trebuie sa fii pregatit .Candva la inceputul anilor 90 , cand am realizat ca nu voi mai putea sa merg , am simtit o disperare asemanatoare doar ca nu se poate compara cu pericilul pe care il parcurg acum.E trist sa vezi la un moment dat ca nimic din viata asta nu mai depinde de tine , boile te au incatusat si nu poti decat sa astepti lovitura finala.

miercuri, 2 martie 2022

ce voi face?

 De vreo zi au aparut simptome noi care de care mai grave. Durere in umar , sageti in partea stanga si durere la degetele de la mana stanga.Simptome foarte grave. La astea se adauga si o stare de ameteala aproape permanenta. Ce voi face? 

marți, 1 martie 2022

eu si tentatia dracilor

 Dracu isi baga coada si te impinge , fumeaza fumeaza.Din nou sa vedem cum evit sa fumez. O sa scriu toate etapele.Am terminat o prima etapa de treaba in casa care a fost sa matur peste tot , o chestie mai grea.Am mai schimbat ziarele pe masa si sub lada de lemne.Lupta cu tigarile a inceput , ceva parca ma tot impinge sa dau telefon pentru a veni cineva cu doua tigari.Cand si simptome de boala te avertizeaza sa lasi dracului tigarile parca iti vine sa te dai cu capul de pereti pentru ca in situatia mea de acum ma pot gandi la tigari.Nu mi am imaginat niciodata ca tigarile vor ajunge o problema atat de grava si pe care nu prea o pot gestiona cum trebuie.