miercuri, 22 noiembrie 2023

dureri

 Este ceva care se repeta de multi ani. Din bolile care le am vin peste mine altele din aceeasi grupa dar care evoca atentionarea ca bolile devin mai intense evolueaza devin tot mai cronice. Spun asta deoarece am simptome de durere in umarul stang , cumva si la mana iar astea au legatura cumva cu inima cu problemele care le am Ce sa mai spun ce sa mai fac nu stiu.

joi, 16 noiembrie 2023

vorbe


 Uneori ma intreb ce este varsta?Cred ca varsta poate fi definita si ca un colaj de amintiri din care unele sunt placute dar cele mai multe neplacute. Sunt si momente din viata de care efectiv nu vrei sa ti amintesti , iti dau o stare de rusine si revolta , reprezentand momente cand uitai de tine , de mine in cazul meu alegand ca in ziua urmatoare sa cauti un perete sa te dai cu capul de elAmintiri de genul asta am atat de multe incat nu lasa decat cu greu loc la unele mai placute.Asa de multe tampenii de toate felurile am facut in viata de pana  acum incat cu dezamagire recunosc ca in primii 45 de ani de viata am facut mai multe prostii si chestii regretabile pentru mine decat multi sanatosi tun la un loc in toata viata lor.Intr un fel viata mea a fost si este inca plina de evenimente pe care fie le plac fie nu dar perseverez.

PRINS...


 De la bun inceput , de acum 34 de ani problema de sanatate cu care a inceput calvarul a fost tromboza de la artera de la mana dreapta , cauza fiind mersul cu carje care a tasat artera de la subsioara . Atunci am putut beneficia de aportul unui doctor de la Iasi , Dr. Dorneanu , originar de aici din Brosteni. Asta a dus la pensionarea mea pe caz de boala si asa a inceput calvarul. Evident , bolile aduc boli si imediat din cauza pastilelor de aspirina luate pentru circulatia la mana mi am pus in pioneze si stomacul . In timp din cauza sedentarismului , viata mea fiind redusa la a sta in casa fara cine stie ce miscari , efort etc. s a complicat cu colesterol pe artere si apoi hiper tensiune.In cateva cuvinte un istoric care pune in text problemele continue de care am parte in ghilimele in toti acesti ani.Dar plecand de la cauza principala a tuturor problemelor si anume tromboza arteriala de la mana , aceasta ramane si in prezent problema mea principala de sanatate .De la zi la zi afrctiunea care este cronica de mult timp se acutizeaza devenind din nou la stadiul de acum 34 de ani cu diferenta ca acum nu mai este vorba de cheag de sange in artera , dupa cum spune doctorul dupa atatia ani artera s a fibrozat inar sangele in cantitate foarte mica deja trece foarte greu prin artera si sa irige mana.Astfel dupa spusele doctorului nimic nu se mai poate face.Pentru a putea sa mergi la o clinica specializata trebuie mii de euro fara sa fii sigur de rezultat pozitiv.. In aceste conditii rezulta intrebarea  Ce voi face? Voi ajunge sa depind de unii sau altii sau sa mi pregatesc ceva pentru a grabi un final cat de cat onorabil./??

miercuri, 8 noiembrie 2023

BASME RUSEȘTI 2023 | COLAJ | 10 BASME | 4 ORE

Neinfricatul Farhad - 1001 de nopti

BASME SI POVESTI 2023 | COLAJ | 8 POVESTI | 4 ORE

Frumoasa Asenel 1964,Vartelnita fermecata 1964 de Fratii Grimm TEATRU RA...

Rubinul fermecat , Keloglan 1001 nopti Ludovic Antal, Emil Hossu TEATRU ...

"O mie și una de nopți: Sultan pentru o zi" de Costin David [Teatru radi...

NAZDRAVANIILE LUI PACALA | de Iosif Nadejde | 2 ORE SI 30 DE MINUTE

"Poveştile Şeherezadei" de Costin David [Teatru radiofonic] (2003)

un ...amar


 Dincolo de problemele mele de sanatate care sunt un pachet intreg am si cateva obiceiuri proaste care ma afecteaza atat la sanatate cat si la buzunar.Astfel este o mare tampenie ca zilnic fumez intre doua si cinci tigari.Astea imi fac rau direct la artera de la mana referitor la care Dr. Costas spunea ca de acum nu se mai poate interveni chirurgical deoarece artera este fibrozata . De un timp doctorul nu mai este asa amabil in sensul sa mergem undeva la un spital cu mana spunand din start ca nu se mai poate face nimic. Ca niciodata lucrul asta nu mi a venit bine , putea sa spuna ca se poate incerca chiar daca sunt sanse putine. Deasemeni preciza ca reconstructie vasculara s ar putea face dar greu dar costurile ar fi de multe mii de euro.Nu stiu de cati bani as putea face rost mai ales ca continui sa dau bani cui nu mai trebuie sa dau , daca nu as fi dat cred ca acum aveam destui bani pentru un spital  mai specializat.Revenind la doctor trebuie sa recunosc ca mi a facut multe servicii , in schimb eu il las sa foloseasca nuste pamant de aici pentru magazii ,ogoras , cotet cu caine., fara taxe evident. In conseciinta , fara bani mai multi e vai si amar.

duminică, 5 noiembrie 2023

realitati

 Este clar ca nu scriu in ultimul timp decat cand am o problema de sanatate. Ei bine , problema mea de la mana devine usor grava si incet apar simptomele vechi care imi dau fiori. Apare amorteala tot mai des , indoi degetele cu greutate si durere , incepe sa fie limitata inchiderea pumnului , nu se inchide chiar de tot . Ischemia si durerea sunt sumnele agravarii circulatiei la mana , nu prea mai are sangele cum sa circule.Deasemeni foarte grav este ca nu mai pot sa iau pastile anticoagulante care subtiaza sangele si circula mai usor din cauza stomacului care nu mai suporta. Marea mea problema a fost si ramane afectiunea de la mana. Boala recidiveaza de 34 de ani si mi e tot mai greu.Astea sunt realitatile vietii mele.