duminică, 31 decembrie 2017

ajun de an nou

 Este ultima zi din an, se asteapta trecerea in celalalt si evident faci bilantul. Ce a insemnat anul acesta ? Ce poti spune acum la final? Ar fi de spus o gramada , insa foarte putine ar fi pozitive.Adevarul ca viata in acest an s a invartit in jurul unei persoane de la care asteptam ca macar in al doisprezecelea ceas sa arate putina recunoastere si feblete , in conditiile in care rolul meu a fost determinant pentru viata de zi cu zi. Abia acum accept un fapt pe care il stiam demult dar nu voiam sa cred in conditiile in care am tot sperat sa revina la realitate.Naravurile nu se schimba niciodata, cine crede ca poate schimba obisnuintele si modul de viata prin puterea afectiva si implicare in viata unei persoane sau alteia se inseala.Orice ai face, nu va fi niciodata deajuns si la prima ispita cu ceva material din partea altuia nu rezista si uita orice ai vorbit anterior. De aceea, persoanele de felul acesta trebuiesc tratate asa cum sunt , nu trebuie sa le acorzi credit cum ca ar putea fi asa cum ti ai dori , sa le trezesti respectul intai pentru ele insele si apoi respect fata de persoana care este implicata in viata ei.In alta ordine de idei, care este bilantul meu? Evident, fara nici o tenta pozitiva, dus de val, cu rate la banci in continuare si toate au ca laitmotiv existenta unei persoane in viata mea , iar mai neplacut este faptul ca eu m am implicat emotional si material  cu mult peste ce ar fi fost normal. Ei bine, am gresit , eram si eu-cum sunt si acum-intr o perioada mai sensibila din viata si am considerat implicarea mea ca un impuls psihologic , care initial si a atins scopul.Problema se pune acum daca a meritat pretul si mai ales cu cat am depasit limita dintre a fi o persoana corecta si a fi fraier si idiot.In procent major am fost fraier deoarece in viata binele nu este niciodata recunoscut de benaficiara.In momentul asta dincolo de a fi dezamagit de o gramada de lucruri , constiente desigur , nu am nici macar nota de trecere in noul am, sunt repetent la acest capitol de vreo cinci ani.Doamne ajuta.





sâmbătă, 30 decembrie 2017

timpul

Timpul de sfarsit de an este oarecum prea calduros si nu stiu daca este bine sau rau.Astept sa mai treaca astazi si maine, sa vina noul an care, nu stiu ce va aduce. Un lucru ma bucura-chiar daca am o stare de inconfort-am scapat de beleaua asta, am terminat cu obligatiile si este posibil ca in doua trei luni sa depasesc  anumite situatii mai grele.Ar fi multe de spus despre asta, o gramada de timp am fost prins intre starile mele de omenie sau de continuitate, imi placea situatia doar ca persoana in cauza este sub orice critica, imi vine greu sa spun cu subiect si predicat toate aspectele.Ce am vrut am obtinut, doar ca alte aspecte sunt gretoase cand realizezi cu cine am avut deaface.Probabil trebuia si o experienta de tipul asta, sa realizez in acest fel ca nu intotdeauna omenia si bunele intentii fac casa buna cu realitatea. Dincolo de ce am obtinut, este clar ca am pierdut la greu intr o perioada de timp destul de indelungata , care dealtfel m a pus jos financiar vorbind , dar am facut totul binevol, nu are nici un merit persoana respectiva, pur si simplu asa am vrut eu  motivat si de multitudinea de probleme in care se zbate. Dar lucrurile se vor schimba, totul va fi altfel de acum. Oricum , multumesc intamplarii ca mi a oferit o noua sansa de a scapa , sansa de care sunt hotarat sa profit.

vineri, 29 decembrie 2017

vom vedea

Una peste alta, lucrurile sunt oarecum normale. Chiar daca afectiv ceva nu imi convine, faptul ca am primit o noua sansa de a scapa de dracu ma bucura. Bineinteles ca voi vedea ce va fi in urmatoarele zile si voi reactiona in consecinta.

joi, 28 decembrie 2017

realitati

Uneori este bine sa primesti cate o lectie, asa cum am primit astazi care, sa ti arate ce prost esti daca esti prea darnic. Iti trebuie timp sa realizezi lucruri minore , sa deschizi ochii la realitatile care te afecteaza direct. Sper ca din noul an sa ma trezesc si sa accept faptul ca inca un an am fost idiot.

marți, 26 decembrie 2017

craciun

Timpul face tumbe intre toamna si iarna, lasand fara cuvinte oamenii care stiu ca timpul ar trebui sa evolueze intr un anumit fel.A trecut cracinul, acum mai este sfarsitul de an si incepe alta poveste cu aceleasi personaje.Ca noutate ar fi faptul ca sfarsitul de an va fi fara sa mai am strafulgerari despre o anumita persoana. Am scapat de ea, am eliminat orice fel de ajutor sau servicii gratuite. In seara de ajun, in loc sa vina la mine s a dus ca o javra ce e, int un loc, ce parca mi e si rusine sa il scriu. Nu conteaza, cert este ca de aceasta ultima sansa voi profita si voi taia coada pisicii.In rest, bine cu toate si cu de toate.

luni, 18 decembrie 2017

greul..

Cand spunem ca este greu, ca sunt probleme ce devin complicate cu timpul, logic este si normal sa inlaturam sursa problemelor.Incerc asta de vreo trei ani si nu reusesc, constient evident.Sa dea dracii, in loc sa ies la liman parca ma tot ingrop in datorii si evident belele.Si cand ma gandesc ce simplu ar fi totul, ce usor as putea intoarce pagina.Tare mi s a complicat viata in ultimii ani. Poate cu inceputul anului viitor voi putea sa fac ceva in acest sens.


sâmbătă, 9 decembrie 2017

iarna

De la zi la zi este tot mai frig. Acum in jur de minus 4 grade, bate vant , neplacut. Perioada asta este destul de friguroasa dar nu geroasa, insa parca tot nu e bine.In acelasi context sunt si eu , prins in vartejul nehotararilor , a starilor de anxietate, descurajat parca si fara chef de nimic , tocmai pentru ca nimic nu mai merge cum trebuie in viata mea de ceva ani. Adevarul este ca am o problema de suflet mai mult, imi vine destul de greu sa las totul balta cand este mai greu si cand are atat de multe probleme, parca nu ar fi corect , insa trebuie gasita o solutie. Asta pentru ca trebuie sa ies din cerc, sa mi vad de ale mele fara obligatii, fie ele si din omenie.Este greu de definit , prin starile mele actuale-probabil ca in ciuda tuturor situatiilor -ce este bine si ce nu, doar ca viata uneori vrea sa dai dovada si de omenie. Ma invart in cercul asta, vreau sa ies, dar ceva parca ma tine captiv , si nu mai stiu cum e mai bine.


luni, 4 decembrie 2017

drumul bun.

Cred ca usor pana la sfarsitul anului am scapat de javra. Chiar daca cu un gand vreau sa scap si cu altul nu , spun cu toata convingerea japita asta nu mai merita ajutata de mine.Trebuie sa o dau dracului odata pentru totdeauna din postura pe care o suport de atata timp. Am o sansa trebuie sa o folosesc. Incep sa accept faptul ca am fost un mare dobitoc ani de zile, r fi cazul sa mi vina si mie mintea la cap.A fi bun este una , dar a fi fraier si idiot este cat se poate de jenant.Mi am tocat viata maruntel pentru cineva care nu merita nici a zecea parte din gestul meu de omenie . Este cu atat mai neplacut sa realizez ca am fost luat de fraier, dar la orice idiot ii vine la un moment dat mintea la cap, sper sa fie valabil si la mine.Sper.