duminică, 31 mai 2020

Doamne ce se intampla?

Ma simt rau ,am la stomac simptome care poate nu ar trebui sa le am la doua saptamani de tratament.Ma gandesc ca e atat de grava problema la stomac incat degeaba iau pastile?

tot mai frica

Este complicat sa trebuiasca sa fiu atent minut de minut la orice fel de simptom ,sa l analizezi , sa incerci sa intelegi care e treaba cu el .Sunt doua saptamani de cand traiesc asa , este foarte greu tocmai ca nu stii sigur  ce inseamna la momentul respectiv o ameteala , un puls mai ridicat si mai ales faptul ca ma simt destul de slabit in continuare , iar cu regimul de acum e mai greu de prins puteri.Stomacul imi da semne sa nu ma culc pe o ureche .Imi vine sa plang , sa urlu de spaima , asa cum si psihic este tot mai greu .Cand am un pic de respiro intr o anumita zi , este clar ca ziua urmatoare vor reveni simptome , ganduri , frici.

sâmbătă, 30 mai 2020

multumesc Doamne.

Daca m ar intreba cineva cum ma simt as spune sincer ca la fel de rau.Acum nu ma doare capul dar simt ca stomacul e in pioneze si e clar ca tot ce pot face deocamdata este sa iau pastile.Am reusit si mi am facut un piure de cartofi , fiindca e clar ca sunt la regim alimentar, cu banana , paine , cam acesta e meniul meu.In alte zile adaug morcov dat pe razatoare , amestecat cu smantana.In alte zile fac piept de pui fiert.De doua saptamani acesta este meniul meu si chiar imi place.Multumesc Doamne ca imi pot face singur de mancare.

vineri, 29 mai 2020

plang

Toata lumea e bucuroasa chiar fericita pentru ca este sanatoasa, celelalte lucruri nu sunt asa importante.Eu ma uit in jur , imi analizez simptomele , constat ca nimic nu se amelioreaza ma infior imi vine sa plang si evident ii invidiez pe toti si constat cu mare amaraciune ce mult am pierdut.

joi, 28 mai 2020

pedeapsa pentru ignoranta din trecut

Ce sa mai fac Doamne , ma doare capul de azi dimineata , o zi buna si mai multe rele.Oare cat va tine chinul asta?

slabit

Trebuie sa recunosc ca pe langa bolile care ma afecteaza acum , in aceeasi masura sunt bolnav de frica .O frica bolnavicioasa as zice , deoarece orice mi se intampla , caut imediat o explicatie ,o interpretare intre anumite simptome ale mele si afectiunile care ma apasa. La fel de rau este faptul ca nu mai pot sa mi fac mancare, nu am chef , ma limitez la chestiile astea de regim ,sunt oarecum obosit , fara multa vlaga.De fapt , ameteala de cap si starea de slabie sunt simptomele care ma tin oarecum fara chef.

miercuri, 27 mai 2020

ce sa mai fac?

Cumplit anul asta 2020 , cel putin pana acum nu face decat sa ma loveasca zilnic ,sa nu am nici un fel de stabilitate , emotionala in primul rand ,deoarece cand te vezi lovit de alta boala si alta boala ,te intrebi Doamne ce ai cu mine? Oare eu sunt printre cei mai rai mai necredinciosi? Voiam sa mi fac ceva de mancare dar intepaturile de la inima ,starea generala acum determinata de tensiune crescuta chiar daca doctorul spune ca e normala -eu zic ca nu e- Oare ce sa mai fac cu viata mea ? Cum sa dau inainte?

of inima...

Ieri a fost o zi cand m am simtit mai bine , ceea ce nu e valabil pentru astazi.Dupa cum spune prospectul mi s au accelerat bataile inimii ,deci mi a crescut tensiunea si ma inteapa in parea stanga si bineinteles ceva mai ametit de cap.Si uite asa cum te lasa ceva apare altceva.

grele zile

Privesc in urma si ma tot intreb ,cum am ajuns in situatia asta? Realizez ca toata problema asta grava are loc deoarece eu credeam ca ma tratam pentru circulatia de la mana.Astfel in ultimii doi ani am mancat kilograme de usturoi ,dimineata de dimineata ,luand totodata si un medicament anticoagulant.Fara sa mi dau seama , stomacul s a iritat apoi am facut ulcer si acum nu mai stiu ce e in ce stadiu e. Iau o gramada de pastile ,am douasprezece zile de cand iau ,am fel de fel de simptome ,atat la stomac dar si altele, dureri de cap , ameteli , uneori tensiune, mai creste glicemia etc.Am si o problema psihologica deoarece ma zbat intr un bol de frica si incertitudine , gandindu ma tot timpul  la fiecare simptom ,ce inseamna , la ce poate fi mai tarziu. Grele zile.

marți, 26 mai 2020

de acum tot mai disperat.

Uneori ma cuprinde o disperare nemaiavuta pana acum incat imi vine sa plang. Imi pierd punctele de sprijin psihic , moral ,de forta mea care m a purtat inainte pana acum.

asta e

Astazi este una din zilele cand ma simt mai rau.

luni, 25 mai 2020

greu

Iau pastile de o saptamana si jumatate, analizand simptomele , ele sunt la fel , nu s a schimbat nimic ,din contra sunt momente cand ma simt mai rau.Asta este ceea ce ma face disperat , nu stiu in mod real ce am, si nu stiu cand voi putea merge la o policlinica . Greu Doamne , greu.

duminică, 24 mai 2020

frica

Sunt atat de speriat cum nu am fost niciodata.Pana acum toate problemele mele au fost distractii in comparatie cu ce e acum.

la mana lui Dumnezeu.

E vai si amar deoarece dupa o saptamana de tratament ma simt destul de rau , nu am facut nici cel mai mic pas spre mai bine.Incep sa nu mai rezist nici cu mancarea , nici cu urechile infundate sau dureri de cap , mai apar si simptome la nivelul stomacului.Cum spuneam , ma uit in jur si nu stiu ce se intampla , imi vine sa ma dau cu capul de pereti deoarece m am sacrificat pentru a nu avea alte probleme la mana. De fapt un singur lucru ma darama psihic ,si anume, inca nu stiu exact cum este cu boala sau bolile ce le am .Deocamdata nu se poate merge la o policlinica specializata din cauza pandemiei de covid.Trebuie mers cat de repede sa fac o endoscopie la stomac , am ramas doar la mana lui Dumnezeu.

poza


Trebuia si o poza recenta, facuta chiar acum .Am sa fac mai multe si am sa le tot pun aici.Cum ma simt? La fel , adica destul de nasol.

sâmbătă, 23 mai 2020

D

Simptomele de astazi cum ar fi ameteala ,starea asa proasta ,m au lasat din nou fara avantul acela pe care il voiam perpetuat.Este prost si cu mancarea ,nu stiu ca sa mai mananc, ma simt destul de slabit prin comparatie cu ieri de exemplu.Am doua trei simptome care ma dezorienteaza, cel mai ingrijorator este ameteala asta care persista .

gard

Nu ma simt doua zile la fel. Ieri am fost foarte bine, ager, plin de speranta , astazi odata cu inaintarea in zi parca din nou molesit , slabit, incat, ingrijorarea nu ma paraseste ,iar prin anumite simptome imi reaminteste ca sunt pe gard.

vineri, 22 mai 2020

Dumnezeu cu noi.

Nici nu stiu cum sa abordez situatia mea actuala la o saptamana dupa drumurile la spitale.Iau pastile si imi pun intrebari.In aceasta saptamana mi a fost si mai bine si mai asa si asa, nu prea seamana o zi cu cealalta.Pe langa stomac , am o durere de cap,  pe drumuri cred ca m a tras un curent deoarece maselele rupte in timp impreuna cu gingie pana la ureche pe partea dreapta, ma dor si astea.Acum stau in casa si mananc ce nu am mai mancat pana acum ,cum ar fi smantana cu mamaliga.Din cauza problemei de circulatie de la mana de ani buni nici nu se punea problema sa mananc smantana si alte cateva chestii , acum prioritar este stomacul .Cu Dumnezeu inainte , asa spunem cand suntem la necaz, in rest uitam.

joi, 21 mai 2020

usturoiul........

Usturoiul care acum mi  pus in pioneze stomacul , ani de zile mi a tinut sub control tensiunea. Acum daca nu mai folosesc usturoi constat ca am tensiune marita spusa dealtfel de doctorul de la Radauti.El mi a dat cateva medicamente in acest sens dar dc.Costas a zis sa nu iau ca nu fac bine.Mai stau putin sa vad cum este deoarece in dimineata asta mi a crescut brusc tensiunea, mi s a mai intamplat in urma cu vreo trei zile.

marți, 19 mai 2020

de ce?

Rau , destul de rau.Nu reusesc sa ma refac nici macar putin.La cateva zile de la revenirea de la spital ,incep sa ma simt iarasi rau.Doamne ce planuri ai cu mine? Mai rau este si situatia asta cu pandemia de acum , care iti taie drumurile spre spitale .Ce fac eu Doamne ca incep sa ma simt rau iarasi ?

luni, 18 mai 2020

usturoi si....

Chestiile de care nu m am saturat deorece le consideram vitale pentru mine, Trombostop ca medicament pentru circulatia la mana si usturoiul pentru aceeasi treaba.Din combinatia lor pe ani de zile a rezultat o bomba care mi a explodat in stomac. Of Doamne.

pe baricada.

Ce mai pot spune , mi am pus stomacul cu adevarat in pioneze si parca am uitat ca eu cu stomacul am probleme de o gramada de ani.Inca persista intrebarea, cum , cu ce l am facut praf? Iau niste medicamente pentru asta, insa doctorul C, a spus ca trebuie sa mergem la VD pentru a face o endoscopie ,sa se vada clar ce am la stomac.Sunt  nesigur si tahui dar schimb lucrurile , voi fi mai atent mai activ si mai increzator.Trebuie sa mi reiau viata mea de unde am lasat o acum vreo luna de zile.Am zis.

duminică, 17 mai 2020

avalansa

S a intamplat ca mi s a facut rau de la stomac ,cu sughit care a durat o zi si o noapte.A doua zi dupa masa a chemat doctorul Costas salvarea -era la mine- si am mers la V.D.   De aici dupa investigatii in  alta parte si apoi din nou acasa.Ce mi se intampla mie este ca in filmele de groaza.Acum iau niste pastile dar si eu si doctorul credem ca e ceva mai complicat , de aceea trebuie sa merg din nou la un control la stomac facut printr o investigatie , o endoscopie mai exact. Pana acum am mai facut de doua ori doar ca ultima este acum vreo zece ani. Cum ma simt? Foarte prost , iau pastile ,sunt fara orizont si astept sa vad cand se va putea merge in conditiile de acum. Mi se intampla si mie cand e starea asta determinata de acest virus.Au cazut toate peste mine ca o avalansa, greu foarte greu.

marți, 12 mai 2020

alta belea

De aseara sughit intr una ,ceva ce iarasi nu credeam ca nu se poate intampla ,dar ca de obicei mi se intampla mie.Nu am putut dormi decat aproximativ o ora jumate ,doua ,cu intermitente .Ceva care iar este complicat ,cu diferenta ca eu mi am facut o luand o dracie energizanta.Se vede treaba ca o dau din una in alta ,sunt pe un teren periculos si nu stiam ca se poate intampla asa .Mare idiot si eu si viata asta de rahat.Ce se intampla, ce zona periculoasa ma impresoara?

luni, 4 mai 2020

fizic si psihic

Perioada asta scarboasa continua ,si face parca intentionat sa nu ma lase sa respir.Noaptea mi se infunda urechile, dimineata le desfund cu sapun ,peste zi am perioade cand sunt tahui de cap ,cand rotesc capul scartaie coloana ,ma mai doare si undeva in partea dreapta a gatului de la pozitie noaptea sau cine stie.Si nu in ultimul rand uneori am mici frisoane carora nu le stiu cauza deasemeni .Am intrat intr un carusel al simptomelor , vin toate deodata si nu stiu de ce am alunecat dintr o data pe panta asta nefericita.Am incercat sa mi reiau oarecum activitatile zilnice , cu miscare cu mai multa treaba insa cand mi am propus asta , afara a inceput sa ploua s a facut frig si am zis la loc comanda.Nici cu mancarea nu prea ma omor sa fac, caut ceva cat mai simplu si rapid, asta mi se intampla de vreo doua luni.In alta ordine de idei ,eu incerc sa trec peste angoase si frici , vreau din nou o oarecare normalitate ,dar tot intervine cate ceva care ma tine pe loc, dincolo de realitatea ca mi am pierdut aproape total motivatia care pana nu de mult inca era acceptabila.Starea mea ,dincolo de anumite cauze real medicale , are indiscutabil si o componenta psihologica deoarece simt si eu ca sunt daramat.Parca nu mai fac fata la atatea probleme zilnice , amenintari de sanatate si frici.Cred ca e perioada cea mai grea din ultimii treizeci de ani ,si asta deoarece nu am sau nu mai am nici un reper de siguranta pe care sa l activez.Asta si din situatia generala din tara si din lume ,din faptul ca acest virus aproape a distrus sistemul medical prin orientarea lui aproape exclusiv pe pandemie, orice spital poate fi infectat , nu se mai vorbeste nimic de multitudinea bolilor de care sufera oamenii in continuare si care trebuie tratate, se moare cu zile dandu se vina pe corona virus.Ce Dumnezeu se intampla cu mine?

sâmbătă, 2 mai 2020

lupta continua.



Singur, singur .Ploua in inima ploua si in suflet, de numeni inteles , prins la mijloc ,purtat in sus si in jos .Revino ti , priveste inainte , nu te lasa doborat ,lupta o duci de la inceput .Da, am fost si sunt singur ,afectiv vorbind ,deci luptele mele in viata le am pierdut sau castigat singur.Lupta continua.

din pom in pom

Ca stare generala ma simt destul de prost.In continuare parca sunt picat din pom , confuz, tahui de cap si plin de intrebari ,restrictii si interpretari de simptome .Crezi ca e oarecum viata reala dar nu mai este si nu va mai fi niciodata.Viata pare un fel gaura neagra care se rostogoleste in cap , iti taie toata motivatia si iti pune fel de fel de intrebari existentiale.De a lungul timpului am avut mai multe perioade distincte de viata care mi au modificat perceptia ,trecand cum se spune de la suparare la extaz sau invers ,dar de fiecare data exista un orizont real de speranta .Acum plutesti dus de intamplare , esti la mana norocului si te consumi psihic incat stresul te doboara inaintea altor boli ,deoarece iti pierzi imunitatea aia psihologica care te ajuta sa treci peste situatii grele.Adevarul este ca incerc si eu sa ma adaptez facand lucruri care la faceam si pana acum ,astea fiind treburi zilnice care sunt o gramada, sa accept chiar ideea unei prezente feminine pe care chiar daca imi propusesem sa o intrerup , imi pastreaza parca o legatura cu lumea reala.Se poate sa fi intrat in faza in care sa accept faptul de a ma minti singur acceptand o realitate dureroasa, aceea ca nu prea mai pot pretinde nimic de la viata.Totul trebuie luat asa cum vine , acceptat sau nu tot aia e.