sâmbătă, 31 decembrie 2016

parca am putere mai putina

M am trezit ceva mai dedimineata sa fac foc deoarece era frig puternic.Am mai stat in pat vreo trei ceasuri sa se faca cald si am baut niste coniac, am avut si tigari doar ca acum cand am atata treaba ma simt slabit , fara putere.Cred ca alunec pe o panta periculoasa deoarece sant parca destul de slabit de la o vreme si tot astept sa imi mai revin dar asta nu se intampla.Nici vitamine sau alte chestii ce luam altadata nu am mai luat de vreo trei ani si e clar ca se simte.Si frigul il simt mai puternic cand ies afara , chestie care nu de mult nu ma afecta.Din programul pe care mi l pregatisem pentru azi doar am pus ceva la foc de mancare, insa mai putin decat as fi vrut , pentru ca  nu am chef nici putere .In seara asta este ajun de anul nou , se fac revelioane asa cum faceam si eu dar acum nu am nici o motivatie .Intrebari, intrebari.

joi, 29 decembrie 2016

frig

Asta noapte a tras o ninsoare dar destul de mica cantitativ. Aspectul de iarna este instaurat de ceva timp , pe zi ce trece este tot mai frig si bineinteles foc mai mult.Am si maturat putin zapada de pe afara pana la poarta, asta pentru ca s a oprit din nins.Iarna nu e momentul meu cel mai placut dar asta e, trecem si peste asta.





duminică, 25 decembrie 2016

craciun

Este neandoielnic ca aceasta sarbatoare nu prea mai are forta de acum 15 , 20 de ani. Anual se simte ca din punct de vedere religios este aproape o zi ca oricare alta, comercial este pe plus pentru ca la noi este binevenita o noua zi in care trebuie doar  sa mancam si sa bem.Deasemeni este un moment cand poti face un bine , cand ,cine are, face cate un gest spre cei mai cu putin.In urma cu ceva ani, dincolo de distractia in sine simteai o energie care te cuprindea si te facea sa fii parca altfel.Nici mancarea nu prea mai conteaza ,deoarece, orice ai face , ai mai facut deja de multe ori in timpul anului.Practic nu mai exista mancarurile traditionale de craciun, decat in texte publicitare , care te invita cine stie pe unde si ai mancaruri traditionale.Este o discutie si asta.In dimineata asta m am trezit fara vreo emotie sarbatoreasca, la fel ca in orice zi , am facut aceleasi lucruri, adica foc in soba, spalat , barbierit, un pic de curatenie, am mancat fara sa fac mancare deoarece am  facuta de ieri-adevarul ca am facut mai multa si mai multe feluri tocmai pentru a fi mai linistit cateva zile-si bineanteles caut pe cineva sa cumpar cateva tigari ceea ce azi e mai complicat deoarece este inchis peste tot.Una peste alta sarbatorile religioase care altadata erau puncte de reper, acum nu mai reprezinta nimic special decat poate pentru copiii mai saracuti ,fiind  un bun prilej de castig in bani si altele. Cred ca asta este singura parte buna a craciunului, se bucura copiii de ceea ce primesc.O sarbatoare care se vrea echilibrata , cuprinsa in tainele unei asa de mari sarbatori ii face pe o anumita categorie de oameni sa si etaleze pomul ,cadourile , masa, transformand totul intr un  fast ce este incompatibil cu religia. Ei bine, intrebarea este daca in afara de oamenii de o anumita varsta, mai  crede cineva in mod real in taina craciunului?Suntem un popor de fatarnici, nu respectam nimic doar lasam impresia ca respectam.Eu ca persoana am o religie ce nu da gres. Religia mea este inima, dupa inima ce o ai poti accepta sau nu ca esti un om credincios.Nimeni defineste religia tocmai pentru a fi folosita de fiecare dupa nevoie.Ei bina Religia este institutia noastra interioara care ne echilibreaza si care indeamna oamenii sa se ajute unii pe altii  Am zis.










sâmbătă, 24 decembrie 2016

sâmbătă, 17 decembrie 2016

sanatate

De un timp ma simt mai slabit, parca nu mai am puterile cu care sunt obisnuit.Cauze pot fi mai multe. Imi propusesem sa iau cate ceva pentru asta dar din nou socotelile nu s au potrivit.Ar fi fost bune niste vitamine dar daca nu am bani nu pot. As fi vrut mai multe dar uite ca nu pot rezolva nimic.Daca ar fi sa privesc cu atentie , in momentul asta din punct de vedere al sanatatii stau mai mult decat prost.Unde mai pui ca nu te poti apropia de un spital ca lumea fara o caruta de bani. Se spune ca sanatatea e gratuita , numai ca doctorii au regulile lor si daca nu sai cu banii nu te baga in seama.Nu stiu ce voi face deoarece parca nu se mai termina cu belelele.













vineri, 16 decembrie 2016

Sfarsit de an.

Astazi a fost zi de salar. Banii cum i am luat asa i am impartit. Am luat cate ceva, nu raman bani de manevra dar una peste alta pot fi oarecum linistit in conditiile in care asta e situatia.Problemele astea mai dureaza si luna ianuarie cand chiar ca am de platit ultima rata la banca de 500 de lei.Asa ca trebuie sa ma descurc cum pot, sa renunt la alte planuri si cumparaturi pe care as fi vrut sa le fac.In rest, trebuie sa vad cum vor decurge lucrurile si care va mai fi situatia.













miercuri, 14 decembrie 2016

Pana cand te ia dracu..

Situatia este ca mai am doua luni pentru a scapa de banca, pentru a incerca o refacere.Cred ca urasc fara numar cuvantul banca. Sa le ia dracu de banci si pe fraierii care imprumuta bani si mai si pe cei ce se prind garanti, aia crapa si tampitii platesc.Tocmai ce m am certat cu o idioata de la banca ce incerca sa imi explice ca banca este cel mai important lucru la care trebuie sa ma gandesc atunci cand iau pensia.Si uite asa incerc sa ma scutur de draci dar se lasa greu indepartati , sa ies din cercul asta in care ma tot invart de nu mai stiu ce e cu mine.Si ca sa vezi si oamenii cum sunt-ma refer la cei din jurul meu- daca nu i am chemat sa le dau bani sau alte chestii nu a dat nimeni pe la mine de aproape o luna-pentru orice treaba sau serviciu platesc bineanteles , urma doar sa o fac cand iau banii.Unde mai pui ca stiu ca nu am lemne taiate dar scarbosenia din unii nu are margini. Sa ma pupe la cur , ma descurc eu insa pe viitor voi fi mai strans la punga. In alta ordine de idei, a venit iarna, frig la greu de 10 si 15 grade sub zero, noroc ca nu e cine stie ce zapada altfel as fi avut probleme.Dar in fiecare zi am grija sa am in casa lemne si pentru ziua urmatoare astfel incat dimineata devreme pot aprinde focul si stau in pat vreo doua ore sa se faca oarecum mai cald in casa.Doamne ajuta.

luni, 12 decembrie 2016

saturatie

Cum spuneam, am inceput sa ma satur la greu de situatiile astea in care tot depind de cheful sau timpul altora.Nu mai pot sa fiu ultima gaina pentru ca asa platesc greselile-asumate dealtel-trecute dar de care greu ma lecuiesc.In ultimul timp am cam fost la cheful unora atunci cand am avut nevoie de un serviciu deoarece nu am prea avut bani sa ii platesc de fiecare data. Evident, daca nu platesti nu vine nimeni sa faca ceva. Problema este ca eu niciodata nu am avut nevoie si nici acum nu am , totdeauna am platit orice serviciu , sa dea dracu in capul lor.Necazul in ultimul timp a fost ca daca nu am avut bani tot timpul trebuia sa astept servicii de la fel de fel de rahati pe care evident le plateam dar nu pe moment.Si acum sunt intr o situatie de asta.Era vorba sa vina Gigel pentru a merge sa cumpere ceva dar nici o miscare, trebuie sa astept sa si aduca aminte sa aiba timp etc.Fara discutie m am saturat de situatii de astea si sper sa scap dracului de ele.