vineri, 29 ianuarie 2021

lupta

 A trecut deja o perioada buna de cand nu mai fumez. Cand vrei sa lasi dracului tigarile , nu trebuie decat sa nu mai cumperi si sa nu mai fumezi. Nu am nici o problema cu asta , doar parere de rau ca nu am renuntat la tigari macar acum zece ani. In alta ordine de idei , starea de sanatate este cu multe semne de intrebare . De exemplu acum ma doare umarul stang , am si o stare care imi da intrebari daca nu am probleme si cu inima , asa cum spunea doctorul de la Radauti.Chiar si in partea stanga am anumite simptome care coroborate cu celelalte ,ma pun pe ganduri. Am destule probleme , am si o varsta , tot timpul trebuie sa lupt cu ceva.

duminică, 24 ianuarie 2021

simptome ...simptome

 Cand fac efort simt la mana acea durere care imi amintste de anii de demult , de simptomele de rau augur. De la zi la zi parca ceva nu e in regula .

joi, 21 ianuarie 2021

ischemie

 As scrie despre lucruri placute deoarece se mai intampla si din astea , dar problemele de sanatate te apasa tot mai mult , devii nesigur , speriat si nu stii ce sa mai faci. Cumva am noua zile de cand nu fumez si cred ca nu o sa mai am curaj sa fumez din nou. Chestia e fortata deoarece la mana am simptome tot mai grave , raportandu ma la simptomele de acum 31 de ani cand am mers la operatie.Mai clar este ca in anumite pozitii mana da sa amorteasca , la nivelul degetelor se instaleaza ischemia , producand sageti si durere la nivelul palmei. La doctorul de familie nu am ce sa i spun despre asta acum deoarece trebuie mai intai sa am o suma de bani pentru un eventual spital de chirurgie vasculara.Dupa atat amar de ani de la operatie , mana imi spune trebuie sa ma pregatesc poate de ce e mai rau. Daca as avea bani ar fi un lucru bun sa incerc la o clinica acum, cine stie cum va evolua boala si nici nu stiu ce voi face.

sâmbătă, 16 ianuarie 2021

fara tigari

 De abia acum s a lasat putin frig. Asta noapte au fost minime de minus 15 , minus douazeci de grade . Un fel de iarna cu zapada de trei centimetri , insa timpul   nu a uitat ca suntem in Ianuarie si vom mai vedea.In alta ordine de idei am din nou trei zile de cand nu fumez , si sunt convins ca vor fi in continuare multe zile fara tigari.Nici nu mai tin minte la a cata tentativa de renuntare la tigari , ma aflu in ultimii ani.As scrie multe despre viata mea , despre framantarile mele ,dar cumva m am lenevit din toate punctele de vedere , facand treaba mai putina decat in ultimul timp. De aseara m am scuturat putin si de acum voi incerca sa fiu mai activ. Doamne ajuta.

marți, 12 ianuarie 2021

tigarile

 La anumite perioade de timp incerc sa renunt la tigari.Parca e un drac bagat undeva si care iti spune sa cumperi tigari. Mi au facut mult rau afurisitele astea si chiar daca nu fumez asa multe pe zi , in jur de sase , simt ca daca nu as mai fi fumat in ultimii douazeci de ani ,poate as fi fost mai bine si cu mana, cine stie.Un lucru este clar nu reusesc sa evit tigarile perioade mai lungi de timp.Pe de alta parte , mi am format si eu un tabiet care mi a intrat in obisnuinta , dimineata sa beau un capucino si doua tigari.Uneori imi trece prin cap ca daca nu le fac astea , pot dormi pana la amiaza, sau cel putin sa stau in pat.Sunt cumva in plus si minus cand incerc sa mi scuz parca tarasenia asta . Altfel spus , incerci sa te faci ca nu stii raul pe care ti l faci singur cu tigarile.Imi stabilisem pe zi trei patru tigari , doar ca numarul a tot crescut si te intrebi ce faci, de ce nu poti sa pastrezi numarul patru. Este si asta o parte din realitatile vietii cu care nu ne mandrim dar nu ne putem debarasa decat in stare de panica medicala.

luni, 11 ianuarie 2021

Ce voi face?

 Astat de multe lucruri as vrea sa scriu doar ca de fiecare data imi pierd cheful tocmai pentru ca problemele mele sunt eterne , pachetul de boli care ma tine in sah nu ma lasa deloc si zilnic  constat ca sunt la risc si cu mana si cu stomacul si cine mai stie. La mana simptomele se acutizeaza de la zi la zi , ma ingrozesc gandind la ce va fi atat prin faptul ca nu am bani pentru un spital de chirurgie vasculara, insa si faptul ca pentru stomac iau de atat timp pastile dar tot am probleme.Mi am pierdut motivatia si pentru activitatile curente, nu am chef sa fac mai nimic, si mancare fac rar , ma limitez la chestii din frigider , cum ar fi sunca presata si smantana. In conditiile astea de stres mi e greu sa ma apuc sa gatesc cum faceam pana mai deunazi . Viata mea este destul de complicata din cauza multor probleme cu care ma confrunt , probleme vechi si noi ce ma tin la limita unor situatii grave , de care probabil nu voi scapa. Ei bine , ce voi face eu cand problemele vor fi tot mai acute sa nu zic grave? 

luni, 4 ianuarie 2021

inima inima

 Tocmai ce stabileam problema mea de la mana , astazi constat ca banuiala mea ca si la inima am ceva se adevereste.Am anumite dureri in umarul stang ,chiar si ceva mai jos. Deasemeni un fl de durere de cap sau ameteala ,chiar si un pic de greata.Simptome pe care le am mai avut eu acum patru cinci luni. Acum starea asta coencide cu faptul ca am termint uleiul de in , care cred ca in contextul actual este foarte important pentru inima.Rezulta ca doctorul de la Radauti care mi a dat tratament pentru inima a avut dreptate , doar  ca dr. Costas a spus sa nu iau medicamentele alea de inima.Dificil este ca mai dureaza pana pot cumpara ulei de in de pe internet , fac comanda si mai dureaza trei patru zile.E clar ca necazul asta cu inima este cel mai rau lucru care mi se poate intampla din punct de vedere al sanatatii.Probabil ca nu am realizat dar abia acum sunt intr o mare problema.

duminică, 3 ianuarie 2021

mana si problemele ei

 De fiecare data imi propun sa scriu despre multe lucruri , insa imi pierd avantul deoarece dincolo de alte pericole care ma pandesc , simptomele de la mana imi spun ca se apropie momente foarte grele pentru mine.Am dureri , amorteli ale mainii , toate parca incadreaza un preludiu la ce va fi sa vina, vizavi de mana.Medicamente de circulatie nu pot sa iau , nici usturoi sa mai manac , factori care cresc riscul pentru mana mea.Problema de la stomac m a privat de aceste doua elemente , esentiale pentru circulatia la mana, nu le mai folosesc de opt luni .Nu stiu cum ar fi mai bine, insa  pastile pentru circulatie , care sunt anticoagulante imi pot agrava problema de la stomac. As vrea sa scriu dspre multe lucruri dar imi lipseste motivatia , presiunea problemelor de sanatate in contextul pandemic actual , imi da doar frisoane si frica. Nu stiu daca am scris vreodata manat de vreo bucurie .Tot ce scriu , e doar un strigat in neant .......