joi, 25 iunie 2020

din belea in belea

Ce mai pot spune.In urma analizelor-au venit rezultatele-reiese faptul ca sunt anemic la greu -in urma sangelui pe care l am pierdut cu ulcerul la stomac- iar colesterolul rau, marit foarte mult , ma pune intr o noua situatie critica.Pe deoparte mana , care imi da simptome tot mai intens, iar acum colesterolul marit care ma pune in pericol cu inima.Este greu sa accept evidenta colesterolului tocmai pentru ca am mancat oarecum atent , plus usturoiul .Chestia este ca am mai mancat dulce , croissante ,ciocolata , si cred ca am sarit calul .Nu m am gandit la urmari , asta e sigur.Sar din belea in belea . Asta e realitatea vietii mele acum.

marți, 23 iunie 2020

vechea problema, mana

O alta problema vine din urma.Deoarece nu mai pot lua medicamente anticoagulante pentru mana ,apar simptomele proastei circulatii la mana si care evident se acutizeaza de la zi la zi.Toate problemele pe care le am avut pana acum au avut ca punct de plecare mana.Dupa operatia la artera de acum treizeci de ani , a trebuit sa iau zilnic un medicament pentru a preveni coagularea sangelui pe artera. Acum daca acel medicament nu il mai iau , pe o artera care are mari probleme , circulatia deficitara duce la formarea de cheaguri de sange .De aici urmarile care vor veni, mana incepe sa ma doara, la spitale nu poti merge pentru ca sunt toate cu covid, si astfel nu stiu ce voi face.Oare ce voi face Doamne?

duminică, 21 iunie 2020

da

Este clar ca eu nu am cu femeia asta vreo relatie bazata pe nu stiu ce sentimente.Ea este un fel de semi prostituata care reactioneaza in functie de nevoile de moment.Cand are nevoie oricine ii da niste bani este bine venit.Eu demulti ani sunt cu ea dar stiu tot ce invarte.Ca persoana pentru ea nu conteaza decat sa si primeasca banii.Din punctul meu de vedere eu am tinut la ea si am ajutat o la greu fara sa tin seama de meandrele din viata ei.Insa de acum o sa o tratez si eu ca ceea ce este , o prostituata cu barbat si copii.

miercuri, 17 iunie 2020

Dumnezeu si doctorii

In dimineata asta m am pregatit pentru a merge cu dc.Costas la vatra dornei pentru control la stomac.Asa ca m am spalat , barbierit , mi am pregatit haine si acum la unsrezece sunt gata pregatit.Este clinica cu plata asa ca programul este dupa masa, asa se face ca plecam la ora paisprezece , urmand ca la V D sa merg intai sa fac niste analize de care doctorul a spus ca trebuie facute.La endoscopie trebuie sa merg la saisprezece.Acum Dumnezeu stie ce mi va spune doctorul de acolo.Daca o sa pot , spre seara cand ma intorc o sa mai scriu.

marți, 16 iunie 2020

tot frica

Continua paradoxul , daca intr o zi mi e un pic mai bine urmeaza o zi cand mi e destul de rau. Asta s a intamplat si astazi , cand mi e foarte rau in comparatie cu ziua de ieri cand parca mi a fost mai bine.Simptomele sunt de toate felurile , nu stii unde sa le pui, cauza lor , si nu fac decat sa ma infricoseze,da acesta e termenul .

Doamne Doamne

Am dormit bine ,doar ca dupa ce m am ridicat din pat simptomele mi au amintit in stare ma aflu.Nu stiu ce se intampla dar in ultimul timp parca contrar tratamentului pe care il fac zi de zi , in loc sa simt ceva mai bine ,constat ca mi e parca tot mai rau.Pana acum simteam ceva la stomac ,acum de cateva zile apare cate o durere tot mai intensa parca, uneori chiar cand fac anumite miscari .Deasemeni sunt foarte slabit , tot asa parca tot mai slab de la o zi la alta.Nici nu mananc mare lucru , tiin si eu un regim cu ce pot, insa cred ca e mancare putina.Acum s a stabilit ca maine dupa amiza sa merg la Vatra Dornei cu dc. Costas , la Dorna Medical sa fac endoscopie la stomac si alte analize .Ma infior cand ma gandesc la ce va spune doctorul de acolo, in ce stare voi fi la intoarcere acasa, voi dori sa ma dau cu capul de pereti sau nu.Am zis

greu

Greu este sa privesti lumea care traieste si se bucura de asta.

luni, 15 iunie 2020

doamne

Acest blog creat de mult timp , este singurul loc unde ma pot plange , implora si striga durerea si boala care ma chinuie de o luna de zile.Aici implor tot, pe Dumnezeu, soarta, norocul , o sansa macar sa mai am ,imi plange sufletul cand ma vad lovit asa de crunt iar eu pur si simplu nu pot face nimic.Pur si simplu sunt in aer, nu am nimic de care sa ma prind, de la zi la zi sunt tot mai bolnav, asta inseamna ca sunt foarte grav, si totusi inca nu pot face nimic. Acum am reusit sa ma programez la doua clinici sa vedem.

duminică, 14 iunie 2020

banii boala operatia

De vreo ora ma simt foarte rau si sunt convis ca problema mea la stomac este foarte grava.Ma gandesc ca in cel mai bun caz ma asteapta o operatie la stomac ,insa pentru asta trebuie o gramada de bani si un spital bun.Acum sa vedem daca reusesc sa imprumut de la o banca .

imi plang de mila

Asta noapte am visat ca plangeam.Contextul era ca voiam niste cuie de la gh.si nu mi a dat ,gasind doar unul ruginit.Ce inseamna nu stiu dar stiu sigur ca am inceput sa mi plang de mila si in vis.Astazi este in 15 iunie nu in 14 cum apare el.

ce vrei cu mine Doamne?

Pana astazi, dupa amiaza de la cinci imi trecea orice durere sau simptom si puteam spune ca mi era bine.Astazi ,la fel de rau de dimineata si este tot mai clar ca dupa patru saptamani de tratament nu este nici un fel de imbunatatire, as spune din contra, simptomele devin tot mai clare.Un ulcer normal in patru saptamani era vindecat, ce am Doamne? Cred ca numai asa puteam fi doborat , sa nu fie nici un spital unde sa merg, iar cand mergi sa fie mai greu , mai complicat. Doamne, tot tu ai programat si astea? In conditiile astea este clar ca nu pot lupta, nu mi ai dat puterea si conditiile sa lupt. Asa ca, ce vrei cu mine?

ce sa fac?

Tocmai a fost doctorul de familie, nu poate nici el face nimic in conditiile in care nu poti merge la un spital , policlinica etc.

o chestie neglijabila....

De un timp dorm bine , seara si noaptea nu am simptome de ulcer, insa cum ma ridic din pat dimineata revine acea durere surda si continua insa de mica intensitate. Dupa cum gasesc scris , simptomele ar trebui sa dispara dupa patru saptamani, doar ca nu se intampla asta ceea ce confirma cumva frica mea ca e ceva mai grav decat ulcer. Deasemeni , nici bani nu am , nu stiu ce va fi mai departe. Nu ma pot opri sa ma intreb intr una , de ce a trebuit sa ma imbolnavesc asa grav acum in plina pandemie cand nici spitale nici policlinici nu sunt deschise pentru a putea sa fac un control la stomac.? Oare Dumnezeu a vrut sa ma puna jos dintr o lovitura? Ei bine, am cazut, nu mai sunt nici cat un rahat , doar o chestie neglijabila ce se agata si plange .

sâmbătă, 13 iunie 2020

Ce sa fac , tare ma simt rau?  Oare de acum viata va fi doar o mare de chin? Sunt pulbere.

frica si speranta

Odata cu necazul cu stomacul , faptul ca nu mai pot lua anticoagulante imi agraveaza boala de la mana ,deoarece circulatia este tot mai deficitara .Mi am imbolnavit foarte grav stomacul deoarece am mancat foarte mult usturoi zilnic ,luand totodata si trombostop, un anticoagulant pe care il iau de treizeci de ani.Astea doua m au pus jos si acum vine din urma si problema cu circulatia la mana, unde incep sa am simptome.Doamne stii tu in ce situatie ma aflu ? Evident prioritar este stomacul, inca nu stiu exact ce am , doar ca e foarte grav.Bani nu am putut deocamdata sa imprumut de la banca deoarece an niste restante ,iar mai intai sa mai platesc si apoi poate pot lua.Problema este cat imi pot permite sa astept, in conditiile in care toate vin buluc peste mine iar eu ma zbat zilnic intre deznadejde , frica si speranta. Niciodata in viata nu am gandit ca voi ajunge intr o asemenea situatie.

vineri, 12 iunie 2020

cine mai sunt eu?

Astazi toata ziua stomacul m a durut in surdina , pana astazi nu prea m a durut asa timp indelungat dintr o zi.vai si amar. Parca sunt de pe alta lume, si mi se pare ca nu ma pot trezi dintr un cosmar.

ce o sa fac?

Iau tratament pentru ulcer de patru saptamani si nu este nici o ameliorare.Am aceleasi simptome , greata,dureri destul de moderate, frisoane uneori, sunt foarte slabit .Se spune ca trebuie tratament opt saptamani, doar ca trebuia sa dispara orice fel de simptom,ceea ce nu e cazul la mine.Acum trebuie sa gasesc bani sa pot merge cand se va da drumul la spitale ,caci sunt sigur va trebui sa ma operez la stomac, acolo e complicat.Cred ca atunci cand voi putea face endoscopie ,voi fi trimis la chirurgie, dar sa am unde, pentru ca vreau la tg. mures, nu stiu unde as putea merge in alta parte, poate la iasi.Dumnezeu m a pus jos , poate ca asa trebuia,poate fac niste plati prin suferinta. Invidiez si urasc in acelasi timp pe toti care se bucura de viata fara a le pasa de nimic.Eu toata viata am suferit, m am chinuit, m am tarat.Acum nu ma gandesc decat la gravitatea bolii, ce o sa fac Doamne!!

joi, 11 iunie 2020

strigat

Nu este normal ca dupa trei saptamani jumate de tratament sa ma simt poate mai prost decat in prima saptamana.Doctorul a spus ca simtomele de orice fel trebuiau sa inceteze in conditii normale de boala, adica sa fie ulcer nu alt ceva. Asa ca tot mai des ma duc cu gandul la cele mai crunte situatii ,iar acum nu pot reactiona fiindca nu ai nici un spital unde sa mergi.In afara de mila de la Dumnezeu am ramas fara nimic.Mama, daca ma auzi , daca ma vezi , ajuta ma!!!

Ce ma fac Doamne?

Ce poate face cineva aflat in situatia mea? Sa spere sa ia pastile si sa invoce clementa de la Dumnezeu.Ma simt asa rau ca imi vine sa ma dau cu capul de pereti .Si deasemeni foarte rau este ca nu poti merge la spitale , toate sunt ocupate cu pandemia asta.Acum mi s a intamplat acest mare necaz , cand nu ai acces la spitale ,Un spital care ar putea sa ma investigheze , nu primeste pacienti de frica infectarii cu acest virus gripal, iar la urgenta nu exista aici in zona asta un spital care sa poata face endoscopie la stomac.Ce ma fac Doamne?

rau doamne

Ziua de ieri a fost ceva mai buna in sensul ca m am simtit mai bine si parca ma incurajam singur.Ei bine in dimineata asta iar mi e rau , ma simt slabit cu greata cu frison , durere de cap, simptomele cele mai rele. Intotdeauna cand ma simt un pic mai bine stiu ca in ziua urmatoare imi va fi iar rau.

marți, 9 iunie 2020

sunt vai si amar.

Cand se intampla ca  simptomele sa nu fie asa pregnante , ma incurajez ,fac o serie de treburi -cum am facut si astazi-, chiar ii dau telefon lui Daniela sa vina pe la mine.In momente de astea realizez   ceea ce stiam oarecum dintotdeauna si anume ca pentru femei in general si in special pentru asta , valorezi doar atat cati bani ii dai.Am stiut tot timpul ca asa e , dar presupuneam si eu ca suntem putin apropiati, greseala .Eu sunt intr un asa mare necaz dar tot ma gandesc la femeia asta deoarece, de a lungul atator ani am trait impreuna bune si rele si credeam ca poate am atins la ea ceea ce stiu ca nu are , o coarda sensibila ,putina empatie, dar nu exista asa ceva la ea.Oricum ar fi , sunt legat pe viata de femeia asta si de aceea orice face sau nu face , ma afecteaza. Sunt vai si amar, dar gandurile o iau razna.Ce inseamna sa fii sanatos si sa nu ti pese de nimic si de nimeni.

luni, 8 iunie 2020

invidie

Cand ajungi intr o situatie ca a mea, te trezesti ca parca privesti viata celor din jur , te gandesti ce frumoasa este , esti invidios si il intrebi pe Dumnezeu daca sunt chiar atat de rau .Te gandesti ca in urma cu cateva saptamani , de fapt trei saptamani si jumatate , eram in putere , faceam planuri si ultimul lucru la care m as fi putut gandi era ca o sa mi se faca rau ,sa vomit sange , sa merg cu ambulanta la spital , de atunci sa iau medicamente pentru ulcer si toata viata sa mi fie data peste cap .Nu pot descrie in cuvinte cum ma simt mai intai din punct de vedere medical si apoi psihologic .In ambele situatii sunt la forme grele fiindu mi tot mai greu sa rezist deoarece gandurile , simptomele ,ma fac sa ma dau cu capul de pereti si sa intreb \\ Unde esti Doamne?\\

vai de steaua mea,Dumnezeu cu mila

Am incheiat trei saptamani de tratament.Cum ma simt nu stiu deoarece am simptome la stomac  de diferite feluri si de fiecare data apar ganduri si intrebari noi.In general vorbind ma simt destul de rau, vai de capul si de steaua mea.Ar mai fi tratament inca cinci saptamani , doar Dumnezeu cu mila.

duminică, 7 iunie 2020

singur

Este greu sa spui cuiva trairile tale ,zbaterile zilnice cu , \ oare ce e , cum e ?\ , cand orice ti se intampla incerci sa deslusesti raportul boala , simptome .

realitate

Asta noapte am dormit nesperat de bine, parca nu mi a venit a crede cand m am trezit dedimineata si am vazut ca afara se facea ziua.Dar , acum la ora zece simptomele revin incet ,taind orice speranta .Aproape ca nu stiu ce sa mai scriu, e foarte mare speranta din timpul noptii cand ti se pare ceva si dimineata cand te trezesti la realitate .

joi, 4 iunie 2020

tot mai greu

Dupa trei saptamani de tratament nu imi revin deloc, sunt tot mai slabit , frison dureri de cap greata .

miercuri, 3 iunie 2020

Doamne ce sa fac?

Ziua de ieri a parut ceva mai buna dar dedimineata nu mi e la fel , poate si pentru faptul ca ieri am mancat bine ceva mai mult si chiar m am bucurat.Numai ca eu stiu programul avand in vrdere ca iau tratament de aproape trei saptamani si cu mare suparare , frica si deznadejde constat ca nu se intampla mare lucru ,as spune ca boala este parca tot mai prezenta .Ma uit in jurul meu, cu totii isi traiesc viata ,se bucura chiar daca unii mai iau si pastile ,dar viata lor decurge normal. La mine totul s a prabusit din cauza celor trei catai de usturoi zilnic in ultimii doi ani.Un ridicol mai mare nici ca exista , dar nici dobitoc mai mare ca mine nu exista.Acum am o stare de greata intensa care parca ma nauceste si de cap,greata si un rau general de slabie .Doamne ce sa fac?

nu mai am nimic

Abia acum realizez si eu ce important este sa poti face lucrurile care te bucura in viata , fara a cere prea mult.De treizeci de ani de cand sunt pensionar m am multumit si m am bucurat de lucrurile simple care aduc  satisfactie si esti fericit.Acum nu mai am nimic , iau pastile , simptomele raman aceleasi dupa doua saptamani de tratament, sunt o frunza pe o apa involburata care asteapta sa fie inghitit de hau.Incerc sa rezist , dar e asa greu ,boala te macina pe o parte iar gandurile ,frica , deznadejdea te macina pe alta parte ,reluand iar si iar in cap ,scenarii crunte .Uneori incerci un dram de speranta ca sa nu innebunesti sau sa faci infarct , dar parca imi da cineva peste maini ca sa mi spuna ca nu ai stiut pretui speranta ce ti a fost oferita. Asa cum nu am pretuit sanatatea pe care am avuto. Cum am putut sa fac o asemenea boala ,fara macar sa mi treaca prin cap ca ar fi posibil?. Nu am facut abuz de nimic ,doar ca in ultimii doi ani am mancat zilnic trei catei de usturoi mari, plus pastila de trombostop pentru circulatia la mana.Si trombostopul si usturoiul aveau acelasi efect anticoagulant ,doar ca usturoiul distruge mucoasa stomacului deschizand drumul spre infectie.Acum sunt la pamant , iar toti cei din jurul meu isi duc viata la fel ,fiecare cu boala lui dar cu bucurii si sperante.Mie nu mi a ramas nimic.

marți, 2 iunie 2020

Doamne ajuta

Era de asteptat ca dupa o zi relativ buna si o noapte in care am dormit foarte bine , sa vina ziua urmatoare ,cand parca nu ar fi existat precedenta , cu stare proasta , durere de cap , greata si parca tot mai slab, nu reusesc sa ma intremnez deloc luand chiar si vitamine ,dar nu au decat efectul unei cani de apa.Medicamentele pentru stomac le iau zilnic de doua ori, am trecut de doua saptamani de cand le iau dar nu prea vad rezultate.Cel mai rau e ca ma doare capul aproape continu , uneori si greata si nu mai reusesc sa inteleg ce se intampla cu mine.Asta e pedeapsa mea si a lui Dumnezeu , ma dau cu capul de pereti si nu inteleg cum nu am priceput de a lungul timpului ca ma otravesc singur cu usturoi , departe de a mi face vreun bine privind circulatia la mana.Acum sunt intr un prag de stres fara margini , cred ca jumatate din boala mea de acum este stresul cronic care m a cuprins.Daca as avea putere as incerca sa mai fac cate ceva, niste ocupatii care sa ma deconecteze de la situatia grea in care ma aflu. Ajuta Doamne.

clementa

Asta noapte am dormit cel mai mult din ultimile doua  saptamani.Acum , inca nu simt dureri in stomac dar stiu ca urmeaza .Apoi sunt tahui de cap si o problema este deasemeni aceste frisoane de mica intensitate care apar cand si cand.Sunt destul de slabit , de fapt sunt anemic si in general ma  simt destul de rau. Rau ma simt fizic , sau foarte rau , psihic sunt in pragul disperarii si nu mai pot sa fac decat ceea ce nu am facut niciodata , sa astept clementa de la Dumnezeu.

luni, 1 iunie 2020

mi se parea

In ultima parte a zilei mi se parea ca mi e mai bine  , dar cum m am gandit un pic la asta am realizat ca am frisoane , mai slabe , iar stomacul prin intepaturi mi a amintit ca sunt in acelasi mare necaz .

Doamne iarta ma

Si uite cum realizezi ca doar Dumnezeu daca vrea.

regret, dar

De trei zile , adica sambata, duminica si astazi ,am inceput sa ma simt mai rau , durerea la stomac este aproape continua, nu de mare intensitate dar continu.Eu imi urmez tratamentul , nu vad imbunatatiri dar nu am alta varianta.Poate la sfarsitul saptamanii voi putea sa merg sa fac endoscopie la VD.In functie de cum deschid policlinicile din nou.Asta noapte nu am putut sa dorm aproape deloc.Pur si simplu nu se lipea somnul , din cauze medicale dar si psihologice ,deoarece gandurile ma darama deoarece imi dau seama in ce situatie grea ma aflu.Nici in cele mai negre scenarii nu m am gandit ca pot ajunge sa mi plang de mila pentru ca am mancat doi ani cate trei catai de usturoi zilnic ,luand in acelasi timp si trombostop , si una si alta pentru circulatia la mana.Acum regret amarnic , dar cine ma ajuta?