marți, 25 decembrie 2018

Da ,o intrebare.

Astazi este Craciunul, o zi care se vrea a fi sarbatoare insa eu ma simt groaznic.In primul rand piciorul ma doare la greu, nici asta noapte nu prea am dormit ,apoi evident problema cu mana care isi vede de evolutia nefasta.Nici un Craciun nu  a fost sub asa coordonate nefaste, sunt doar in durere si mi e tot mai greu sa inteleg ce se intampla.Starea mea generala este groaznica, nu ma pot aduna nicicum , conditiile de sanatate nu imi permit.Ai zice ca e sarbatoare, oamenii se veselesc se simt bine eu ma zbat -nu am  inteles pentru ce-intr o stare de chin si suparare.O situatie de genul acesta care se repeta se continua  ma fac sa imi pun iar si iar intrebarea \\ ce mama dracului fac eu in viata asta ?\\.Tot din chin in chin din suferinta in suferinta si asta la nesfarsit .

luni, 24 decembrie 2018

doar sanatate.

Chiar daca afara este un fel de ninsoare lapovita si este ajunul Craciunului , fara discutie , este cel mai anost si nesemnificativ moment de acest fel.Nimic nu genereaza emotiile de altadata , este tot mai mult o zi ca oricare alta asa cum este si un moment prielnic pentru cei ce vor sa bea si au ce.In casa dincolo de faptul ca ma doare putin piciorul, este cald este bine, am tot ce imi trebuie mai putin cateva tigari. Si ca sa stric o vorba imi doresc in continuare atata sanatate cat sa pot trai decent.Insa este clar ca sanatatea costa bani.

duminică, 23 decembrie 2018

Am zis

Afara nu este foarte frig doar ca bate un vant nebun ce face ca in casa sa fie tot frig si pentru ca focul arde in paie ude.Asa frig nu mi a mai fost de mult timp, cand spun frig ma refer la faptul ca sunt obisnuit cu temperaturi ceva mai mari in casa, fiind in felul  acesta mai relaxat.Am o stare de maxima enervare, privesc in jur si parca nu mi vine sa cred ca mie mi se intampla toate astea.Sunt toate puse cumva de a curmezisul , cred ca destinul imi da o lectie amara pentru ca in timp nu am corectat nimic.Una peste alta cred ca am exact ceea ce merit. Peste toate s a adaugat si piciorul asta care ma doare la greu, nu se mai dezumfla , sunt limitat in ceea ce pot face chiar daca tot eu le fac cu durere cu injuraturi si cu ce e mai important \\ CU ADUCERE AMINTE \\  Altfel spus o sa mi amintesc momentele astea si reatiile mele pe viitor cu toata lumea fara exceptii \\ vor pleca de aici\\  Am zis.

sâmbătă, 22 decembrie 2018

greutati

Intre timp a fost Daniela si mi a adus rufele spalate si cu ocazia asta mi a facut o mare parte din curatenie, pe care eu nu stiu cum as fi facut o in conditiile actuale.Mi a mai ramas de facut cate ceva dar ramane pe luni.Deasemeni mi a adus niste paracetamol care mi a mai redus durerea doar ca am luat totusi si pastila de circulatie care poate aduce durerea din nou-zic eu- Voi vedea in continuare cum evolueaza durerea la picior, insa oricum luni am niste treburi pe care trebuie sa le fac.Iarna asta, cel putin pana acum m a prins cel mai descoperit. Lemne putine si ude pentru ca am vrut sa fiu generos ,asta ma costa ca acum in casa nu este caldura cu care sunt obisnuit dincolo de faptul ca mai am doar cateva.Deasemeni m a gasit in cea mai mare criza financiara pe care am parcurso vreodata in conditiile in care trebuie sa dau 800 pe luna pana in aprilie dupa care raman cu 400 un an. Asta inseamna ca mai am inca un an de greutati care asociate cu problemele de sanatate va fi deasemeni greu.

Cum este posibil?

De vreo trei zile mi s a umflat laba piciorului stang ,cu durere si imposibilitate sa fac aproape orice . Cauzele pot fi mai multe incepand de la medicamentele de circulatie pe care le iau pana la o sucitura cumva cand am fost dupa lemne dar pe care nu am realizat atunci. Pe langa ca nu pot face mare lucru, mai patesc si alta belea.Nu ar trebui sa ma gandesc prea mult deoarece astea sunt la ordinea zilei ,insa mai am de tras o luna si voi intra cumva in normal.Traversez momente grele de vreun an de zile, fara sa stiu ce ma asteapta in viitor.Niciodata pana acum in aceasta perioada nu am atins limita maxima a problemelor de toate felurile , nu am fost atat de lipsit de mijloace si nu am avut atatea probleme de sanatate.Este clar ca varsta isi spune cuvantul. Eu vreau dar nu mai pot avea aceleasi reactii si posibilitati fizice in conditiile date , o persoana fara atatea probleme nu ar fi resimtit tarele varstei.Oricum situatia in care ma gasesc acum ma pune pe ganduri si este cu atat mai dificil cand nu ai variante si posibilitati cum aveam pana nu demult pentru a iesi din orice situatie mai grea.Acum este sfarsit de an , un an foarte greu , cel mai dificil si mai cu probleme de toate felurile , iar eu am fost nevoit sa incerc sa ma strecor prin labirintul asta fiind tot timpul la limita.Si sanatos tun daca esti, psihic esti afectat si de aici te trezesti daramat intrebandu te cum de este posibil.

joi, 20 decembrie 2018

decizie

Am primit decizie referitoare la gradul de handicap. Este gradul unu, valabil un an, dupa care merg iar la comisie.Asa este procedura. In conditiile astea ar trebui ca de luna viitoare sa primesc acea indemnizatie de 500 de lei lunar. Daca vine este mana cereasca in conditiile in care mai am de platit inca un an si ceva banii imprumutati de la banca.Multumesc Doamne. Afara nu e ger dar este frig, eu am numai lemne ude si este un adevarat chin sa fac foc.Arde greu, mai nu se cunoaste deoarece mai mult fasaie in soba, este departe de caldura cu care eram obisnuit, dar ca de obicei trebuie sa trec momente mai grele.In rest, sunt cumva contra timp , nu reusesc sa mi vin in fire dar trag si eu de mine cat pot.

sâmbătă, 15 decembrie 2018

iarna timp nevoi

Dupa cateva zile ceva mai acceptabile in raport cu temperatra de afara, s a facut iar frig si ninge. Asta nu ar fi fost o problema in conditiile in care as fi avut lemne de foc suficiente. Pe zi ce trece am tot mai putine , iar eu trebuie sa ma descurc vreo trei saptamani pana iau banii,  chestie foarte complicata. Dau din una in alta si bineinteles sunt toate deopotriva , doar ca fac referire intotdeauna la situatia de moment, fara sa uit-de parca ar fi posibil- gramada de probleme care ma sufoca.Iarna am uneori o problema prin faptul ca se intampla sa fiu prins nu tocmai pregatit si asta imi da o stare de nervi si de neputinta nefiind prima data cand mi se intampla.Am momente-ca acum dealtfel- cand nici nu prea stiu ce e cu mine, parca as fi undeva intr un necunoscut respingator intrebandu ma iar si iar, Unde sunt si ce fac eu cu viata asta de rahat? Am totusi ceva timp de cand ma zbat in mocirla asta dar nu pot sa ies, e ca si cum sunt tinut captiv , uneori mi a placut dar acum , cred ca e prea mult. Apare si posibilitatea unei intrebari, intrebare ce poate contura oportunitatea unei vieti de rahat . Eu de cand ma stiu am fost in razboi total cu viata, am luptat pentru fiecare minut si pentru orice am avut nevoie ,niciodata nu mi a fost oferit nimic pe gratis exceptand copilaria mea cand tante Aglaia mi a dat tot ce am vrut , bani si speranta. Eu , spre rusinea mea nu am putut niciodata sa o ajut ,sau daca as fi putut nu mi a trecut prin cap ca ar fi avut nevoie. Asta cu atat mai mult cu cat fratele meu GH. s a ingrijit de ea , ramanand dealtfel in casa ei .Nu este mult timp de cand sunt in rahat, cred ca vreo patru ani, timp in care imi propuneam zilnic sa schimb macazul, considerand ca mi a ajuns timpul cat a trecut in inconstienta, tot vreo patru ani, numai ca ma gasesc tot in acea situatie doar ca bagat mai adanc in rahat. De fapt, problemele pe care le poti avea in viata sunt generate in special de lipsa banilor. Cand banii sunt la discretie-adica pentru ce ai nevoie - toate se rezolva de la sine iar viata nu ti pune contre existentiale.Si eu, daca as avea bani sa mi rezolv toate problmele as spune ca viata e frumoasa, uitand ce am spus mai inainte.Aceasta este viata reala , te pliezi dupa timp, nevoi , cautand o gura de aer proaspat in lumea asta toxica .

luni, 10 decembrie 2018

cine ma poate ajuta?

Asta noapte m am trezit de vreo doua ori cu senzatia aia de durere la mana pe care am avut o acum multi ani. Pe loc mi a sarit somnul, cumva m am ingrozit , dar am realizat ca chiar sunt la mana sortii, de fapt am dat de dracu. Nu este numai faptul ca nu am bani sa merg la un spital dar cred ca nu prea mai pot doctorii sa faca mare lucru in conditiile in care nu am bani pentru o clinica mare de chirurge vasculara. Si mana parca si a schimbat putin culoarea , da putin intr un fel de paloare , altfel spus circulatia la mana va ajunge foarte curand la punctul critic.Tare sunt suparat, descurajat de viata, de modul idiot in care am putut sa traiesc in ultimii ani , ajungand sa ma gaseasca necazul asta complet nepregatit. Acum cateva luni am imprumutat niste bani de la o banca in ideea de a merge la spital cu mana dar m am luat dupa doctorul de familie care a spus ca nu e cazul sa merg,. Am luat o serie de medicamente, injectii ,una alta si cand m am trezit nu mai aveam bani.Acum este iarna , cu frig si zapada, lemne nu prea am , nu stiu ce sa zic dar cred ca am ajuns in cea mai cumplita situatie cel putin de cand sunt pensionar.De parca nu mai reusesc sa ma trezesc dintr un vis groaznic , nu stiu cat mai pot rezista , dar un lucru este clar, acum cativa ani dracii si au deversat dejectiile in poarta la mine iar eu am ramas prizonierul acestora. Acum pot da vina pe orice, adevarul este ca am fost iresponsabil , nu am realizat ce mi se poate intampla si uite ma acum,sunt in pragul disperarii deoarece durerea la mana se acentuiaza si nu stiu ce dumnezeu o sa fac.De ajutat nu te poate ajuta nimeni, in primul rand ca nu au cu ce , iar care are au imi vor aduce aminte ca am fost iresponsabil si nu ma vor baga in seama.Ca urmare a faptului ca in vara am inprumutat bani anume pentru a merge la spital , fapt ce nu s a intamplat dar banii s au cheltuit, acum am o rata infernala la banca care face ca mie sa mi ramana din bani o suma neglijabila, ceea ce face ca din banii mei sa nu pot face nimic.Rrepet intrebarea, ce sa fac Doamne?

sâmbătă, 8 decembrie 2018

Oare?

In ultimul timp am cam trecut in planul doi principala mea problema de sanatate si anume simptomele de la mana, care privesc circulatia tot mai anevoioasa, apar dureri la nivelul degetelor si la mana in general.Pe langa asta evident ca deocamdata am probleme cu plata banilor imprumutati , e complicat cu rata asta asa mare \\ 850 lei \\ , la normal abia de prin februarie daca intru. Am viata grea cu banii astia imprumutati de care nu am hasnuit cu nimic , banii au fost luati cu intentia de a merge la spital, doar ca doctorul m a trimis pe alta pista, am cumparat medicamente , care nu stiu daca mi au facut vreun bine  ,dar pentru care trebuie sa pltesc de acum la greu inca vreun an si jumate.Adevarul ca am un talent nemaivazut de a intra in belele cu intentia initiala de a face ceva folositor , important, doar ca isi baga dracul coada- sa le sara ochii la toti dracii de pe pamant sau de aiurea-- si ma trezesc ca banii nu mai sunt , s au terminat, iar eu de acum trebuie sa platesc pana imi sare capul.Dar cea mai mare problema, cea mai mare spaima este situatia mainii care determina simptomele bolii ce se acutizeaza de la zi la zi.In ultimul timp, ceva ani, cam totul imi merge parca impotriva, \\ scoate ma Doamne la liman\\ !!!!

luni, 3 decembrie 2018

lemne

Astazi am fost nevoit sa fac exact ceea ce nu trebuia. A trebuit sa merg afara dupa lemne de doua ori , am inghetat de frig tocmai ceea ce nu era indicat, mai ales ca am stat cu fundul pe zone reci si mi am reactivat o chestie care dadea semne de ameliorare.Asa s a intamplat, acum sa vedem urmarile. Cateodata raman fara lemne in casa si nu ajunge nimeni la timp , asa ca trebuie sa rezolv eu.Apoi nici cu lemnele nu stau cine stie ce, sa vedem cum rezolv problema ca iarna se anunta destul de friguroasa si ca intotdeauna in ultimul timp ma prinde pe gard.Alte activitati le voi lasa pentru dupa amiaza.

duminică, 2 decembrie 2018

tot ger.

Frig de moare capra , ger cu soare , inca nu da semne ca se mai potoleste. Facutul focului in soba devine ocupatia de baza pe percursul intregii zile.Nu parcurg cele mai bune momente ale mele , de fapt momente bune nu am mai avut de foarte mult timp.Acum sunt la limita pe care incerc sa o fac suportabila , in amalgamul de probleme pe care la am, fiind de fapt rezultanta actelor mele din trecut. Este greu sa recuperezi , cu atat mai mult cand am ingrosat din prostie pachetul datoriei la banca.Anul acesta am iesit intr un deficit foarte mare , practic am cheltuit cu mult mai mult decat am castigat.Acum este important daca imi acorda grad de handicap sau nu. Nimic nu este sigur.

sâmbătă, 1 decembrie 2018

ger..

Acum este seara chiar daca este ora 16. Asa este iarna, mai ales spre sfarsitul lui noiembrie pana prin martie.In aceste conditii in jumatate de ora este intuneric ,si in mod normal ma bag in pat si ma uit la televizor. Toata ziua a fost un frig crancen, ca a trebuit sa fac foc la greu pentru a face fata, eu sunt ceva mai friguros, acea rezistenta la frig sau detasare pe care le aveam au cam disparut.In consecinta si lemnele se consuma la greu si in perioada urmatoare voi avea o problema pe care sa vad cum o voi rezolva.