duminică, 30 mai 2021

M A AJUNS...

 Ma simt destul de rau as spune.Pastilele pentru tensiune imi fac viata un calvar.Sunt ametit , urinez tot mai greu , ma simt pierdut intr o lume care se departeaza de mine zi cu zi. Ma mir ca nu mi am pierdut si mintile.IATA CA M A AJUNS PEDEAPSA SUPREMA .

miercuri, 26 mai 2021

urla..

 De astazi mi a schimbat doctorul tratamentul , urmand sa iau o singura pastila pe zi , in cazul in care ar fi suficient pentru tensiune.Cumva ma obisnuisem cu pastilele alea ,tineau tensiunea buna doar ca luam opt pastile pe zi , cate patru dimineata si seara.Problemele vin din faptul ca noua pastila data de doctor are o gramada de reactii adverse , iar daca una pe zi nu e deajuns , nu stiu cum va fi cu doua. Vremurile grele au inceput de pe 6, sunt douazeci de zile de cand ini fac ganduri din ce in ce mai sumbre . Am avut multe momente grele cu diferite situatii de sanatate. Problema este ca de fiecare data aveam o speranta , acum am o boala fara leac, ce sa fac?

duminică, 23 mai 2021

de ce?

 Ce as putea sa spun decat ca mi a fost scris sa trag dupa mine suferinte , sa cred ca pot trai normal , toate astea ma costa acum , hipertensiune. 




Intrebari pentru eternitate. Calvarul meu a inceput de pe 6 mai .Doamne , rau ma simt, imi vine sa  urlu ,sa fac ceva .

miercuri, 19 mai 2021

am zis

 Am programul de pastile si restul treburilor , prins intr un navod psihic care incepe sa fie tot mai strans .Asa ma simt ,imi pierd tot optimismul , toata speranta , ma simt ca un rebut , viata mi se pare o gluma ce ma sperie .Incet se darama toti pilonii de care m am agatat toata viata . Pentru mine au contat doi piloni pe care m am sprijinit , sanatate si speranta. Nu i mai am , ce o sa fac? Am zis.

marți, 18 mai 2021

mai exist?

 Problemele mele, necazurile , framantarile si mai ales spaimele mele , nu am cui sa le spun. Nu am cu cine vorbi despre asemenea lucruri. Singur am fost toata viata mea, iar acum ca am asa mari probleme de sanatate imi este cu atat mai greu. Singura persoana care ma ajuta in problemele medicale pe care le am , este Doctorul Costas. Mi ar fi fost mult mai greu decat imi este daca acest om nu se gasea aproape de mine si nu accepta sa ma ajute. Ce ar fi fost fara Doctorul Costas , nu am curaj sa ma gandesc. Acum nu mai sunt un om bolnav , sunt in cel mai mare pericol de viata in care poate fi un om. Acum chiar nu mai am nici un fel de motivatie , nici mancare nu am chef sa fac.mancare. A trebuit sa renunt la sunca presata si smantana datorita regimului pentru tensiune , dar nu prea mai stiu ca sa mananc. Ce fac eu ? Oare mai exist?

sâmbătă, 15 mai 2021

scriu pentru mine

 Nu stiu cat voi mai putea scrie deoarece in noile conditii , cu boala de inima care zilnic o simt, cheful , puterea de a trece usor peste o asemenea boala ce imi pune viata in pericol zilnic , si nu in ultimul rand faptul ca de treizeci si unul de ani nu fac decat sa incerc sa evit complicatii la nenumarate boli . De acum nu mai am ce evita , ce a fost mai grav si de ce m am temut nu am scapat. Spre deosebire de alte momente de boala -cu alte boli- , acum nu am nici o varianta care sa mi dea sperante , sunt la mila destinului , la hotararea lui Dumnezeu. Am scris pe blogul asta , in primul rand pentru mine , niciodata nu m am gandit ca va fi citit de altcineva si nici nu tin neaparat. Cei care as vrea sa il citeasca , nu vor avea posibilitatea sa il citeasca decat daca le dau eu adresa , iar de altii nu ma intereseaza. Aici este ceva mai mult decat personal , este strigatul meu , este suferinta mea , in mijlocul carora am incercat si eu sa ma bucur atat cat mi a fost permis.Acum nu stiu daca intr un moment de disperare nu il voi sterge si toata aceasta munca , toate strigatele mele vor disparea.As vrea sa raman cu aceste scrisuri , insa ar putea face mai mult rau decat bine. Multi ani am scris un jurnal personal unde am cuprins vreo 16 ani , din momentul intrarii la liceu 1974 , pana cand a trebuit sa ma operez la mana 1990. O perioada , am avut niste stari de depresie in urma carora am distrus o gramada de caiete in care era viata mea si a altora din acea perioada. Regret ca am facut asta , insa tot pentru ca nu voiam sa citeasca nimeni. Ceea ce inseamna ca de fapt eu scriu pentru mine.

miercuri, 12 mai 2021

plutonul

 Ziceam in alta zi , sau intrebam constiinta mea  , ,,,ce se intampla ?,,,Raspunsul nu este complicat , zeci de ani am incercat sa ocolesc situatiile limita , cumva am reusit , pana acum cand ma gasesc intr o situatie care ma loveste tot mai necrutator si nu stiu cat voi rezista. In cateva cuvinte sunt vai si amar si numai eu stiu ce si cum simt , chiar daca incerc sa imping inainte acea particica de viata care chiar daca ma costa bani , imi mentine oarecum senzatia sau amagirea ca sunt inca in joc.Astfel astazi mi am facut de cap cu acea femeie care cumva pot spune ca e si a mea. Am renuntat la niste bani cu care trebuia sa platesc banca . Cumva tot voi plati dar imi raman mie mai putini. Acum fizic , ca sanatate sunt cumva doborat.Am hipertensiune si ce o mai fi , tot la inima , iau pastile dar boala asta nu se vindeca . Iei pastile o bucata , cat poate rezista inima si arterele . Ma simt in fata unui pluton de executie pe care il rog cumva sa amane putin deschiderea focului.Stiam ca o sa am probleme , tot timpul am avut dar am sperat ca din bolile pamantului macar de una sa scap. Ei bine nu s a putut , trebuie sa mi duc ultima suferinta cat de demn pot sau incerc sa pot. Acum mi am luat tensiune 14 cu 8 , destul de mare dar se poate si mai rau. Imi iau tensiunea de cate zece ori pe zi , stau cu frica ,,oare cat o fi! ,, Deasemeni iau 6 pastile pe zi , doua cani de ceai de paducel cu musrtel , mananc un catel de usturoi care acum un an mi a facut mult rau la stomac si am zis ca nu mai pun in gura. Si nu in ultimul rand am o gramada de simptome , de la boli de la pastile , sunt tot timpul tahui si ametit de cap. Tin regim alimentar strict , am eliminat din meniu sunca si smantana , ca si alte produse. Chiar daca sunt constient de gravitatea situatiei in care ma aflu , parca daca nu as fi asa ametit , poate ca as mai avea momente cand as mai uita si ma as mai bucura macar de ceea ce am.

marți, 11 mai 2021

tensiune

 Sunt pe aceeasi lungime a unei frici care ma tine in haturi din cauza faptului ca tensiunea arteriala nu se stabilizeaza . Este si normala si mare , dar problema este ca daca iau tensiunea mai de multe ori vor fi mai multe valori , greu sa fie doua la fel.Afost si doctorul astazi pe la 13 , concluzia lui a fost ca tensiunea se invarte in jurul lui 15 , urmand sa iau in continuare pastilele , apoi pe parcurs vom vedea.Imi vine sa i zic sa mergem la Dorna sa fac o electrocardiograma , sa vedem ce spun doctorii de acolo , dar daca nu propune el , deocamdata nu zic nici eu fiindca nu stu cum reactioneaza. 

luni, 10 mai 2021

in depresie si impotent

 Astazi mi a mai asdus doctorul Costas niste pastile pentru inima, am deja doua tipuri si cine mai stie. Am cumparat ceai de musetel si paducel . Am baut o cana , voi mai bea diseara si voi vedea. Pastilele pe care le iau ma tin tahui de cap , parca nu mai sunt eu . Si pana acum am avut stari de depresie , aproape intr una.Acum cu alta pastila , simptome si nu fara importanta, efecte adverse. Printre alte efecte adverse se numara si impotenta sexuala. Practic am incheiat ca un caine vagabond momentele cand parca mai intelegeam si eu ca traiesc. Nu ma gandeam ca asa se va incheia legatura mea cu o femeie la care dincolo de asperitati , tin in felul meu. Depresia si disperarea ma inclesteaza tot mai mult deoarece vad ca zilnic mi se anuleaza cate un aspect de viata.  Dupa mult timp , imi vine sa plang , imi pun tot mai des intrebarea ,, ce mai pot face eu de acum si mai ales cat?,,Probabil nici nu stu ce ma asteapta , in conditiile in care fiecare zi imi mai da cate o lovitura.

Tensiune arteriala oscilanta, interval de variatie a tensiunii

duminică, 9 mai 2021

ce se intampla cu mine?

 Pastilele pe care mi le a dat dr.Costas pentru tensiune nu au nici un efect. Mai mare efect obtin cu un catel de usturoi.Este clar, doctorul vrea sa vada daca au efect pastile mai normale , pentru tensiune de 13 , 14 . Astea nu merg la tensiune de 16 , care este hipertensiune .Probabil o sa mai schimbe medicatia dar trebuie facut cumva deoarece nu mi e bine deloc.Am momente cand parca mi  e mai bine , insa e doar aparenta. Drept simptome am o tahuiala continua , chiar si cand intorc capul , uneori simt cate o ciupeala in piept , de la inima bineanteles  ,si vederea parca e mai neclara simptome pentru boli cardio. Mai rau este ca nu stii la ce sa te astepti cand starea mea este una grava din multe puncte de vedere.Evident ca imi vine sa urlu , as bate cu pumnii in pereti , mi as striga nepuntinta si as intreba Ce se intampla cu mine?  Pe de alta parte , pe cine sa intreb, pe cine am eu in afara de dr. Costas ? Acesta , are si el interesul lui dar e si un tip de treaba. Problema cu bolile de inima este ca nu stii ce si cum , ca in alte boli care au tratamentul lor.Aici nimic nu e sigur, nimic nu e clar , plutesti la intamplare , cu o tahuiala de cap accentuata si tot aici se termina obiceiul de a face planuri , de a spera nu stiu ce nu stiu cand , deoarece de acum nu mai esti sigur ce se intampla in ziua urmatoare. O alta problema o constituie analizele facute anul trecut , cand toate rezultatele erau ori la limita ori la risc de boala cardiaca. Nu ca nu am bagat in seama dar atunci eram preocupat de stomac care imi facea probleme mari. In acelasi timp am inceput sa iau ulei de in , tocmai pentru colesterol . Dar dupa atatea luni de ulei de in , constat ca l am luat degeaba. Am zis.

sâmbătă, 8 mai 2021

tremur in fundatura.

 Realizez ca tot necazul asta era ceva la care ma asteptam cumva inconstient. Cu fel de fel de probleme de sanatate , am incercat oarecum sa trec peste ele si in mare am trecut . Insa eram bucuros ca nu am o boala de inima , consideram ca cu alte boli ma descurc dar cu inima e alta poveste. Iata ca am o boala de inima si chiar daca acum s a dezvaluit , e clar ca o am de ceva timp .Partea complicata e ca a devenit dintr o data acuta , boala asta de inima cu toate ca in urma cu un an doctorul de la Radauti scria in fisa ca am ,, cardiopatie ischemica ..,,Atunci doctorul Costas nu a luat in serios acea hartie , acum se vede ca avea dreptate doar  ca nu imi da tratamentul pe care atunci acel doctor mi l a scris pe fisa de iesire. Am ajuns in fundatura. De atata timp am evitato dar de fapt Dumnezeu m a condus frumos aici. Toate necazurile mele au avut la baza o problema de sanatate. Toata viata m am luptat sa ies cumva spre supravietuire , la limita evident si am crezut ca Dumnezeu mi o lasa macar pe asta , numai ca de acum incepe alt calvar sau razboi pe care nu pot sa l castig. Candva am avut jurnal personal , in care am scris in jur de 15 ani. O parte din viata mea era acolo incepand cu primul an de liceu. In anii 90 , eram mai mult decat deprimat , operatia de la mana ma consemna sa stau in casa toata viata. Atunci ma bantuiau ganduri negre si nu am vrut sa ramana acele caiete si sa fie citite de altii. Mare greseala , ar fi fost dincolo de orice ,gura de oxigen din fiecare rand pe care l as fi citit si recitit. Si aici pe blogul asta mi am lasat o amprenta pe care o intaresc cu fiecare postare noua. Ce pacat , niciodata nu am scris aici despre ceva foarte placut , vreo bucurie traita  sau dorinte de ale mele. Tot spatiul a fost ocupat cu necazurile , bolile si spaimele mele. Daca ma gandesc mai bine , era imposibil sa evit o boala de inima in conditiile de stres si disperare , de 31 de ani incoace. 

vineri, 7 mai 2021

izvorul sperantei?

 In calendarul ortodox astazi este o sarbatoare , Izvorul Tamaduirii. Eu astazi am constatat ca am o mare problema la inima iar doctorul Costas mi a dat niste pastile , de fapt una , urmand sa iau astazi jumatate iar maine cand vine din nou sa mi ia tensiunea stabileste daca iau una intreaga sau jumatate.A spus doctorul ca pastila asta trebuie sa o iau permanent de acum in colo, asa cum luam trombostop inainte. Oare izvorul tamaduirii o sa mi dea si mie un leac? 

inima , inima.

 M am tot impacientat pana acum pentru diferite probleme de sanatate , care putand fi tratate faceai tratamentul si gata. Ei bine , se vede  treaba ca de ce mi a fost frica nu am scapat. Am cardiopatie ischemica , o boala grava care a fost pusa in evidenta de anul trecut de doctorul de la Radauti. Dr Costas nu a considerat ca am acea afectiune si nu am urmat tratamentele recomandate de acesta. Acum ma doare capul non stop , nu mai am putere , obosesc imediat ce fac ceva si evident hipertensiune arteriala , am ajuns cu tensiune chiar si la 17 . Am o intreaga lista de simptome , una mai rea ca alta. Nici nu stiu cum sa reactionez , . Chiar in momentele astea a venit dr. Costas si mi a luat tensiunea , 16 cu 8 . Mare destul de mare , urmand sa mi aduca niste pastile.Nu am vorbit de alt diagnostic -mai ales de cel de la Radauti- , doar de pastilele care mi le aduce.Pana la urma ce ti e scris nu poti evita. O boala de inima am vrut tot timpul sa o evit , Dumnezeu a spus ca nu , deci vor veni mari greutati.Astept sa vina doctorul cu pastilele si voi scrie maine despre efectul acestora.Nu stiu daca Dumnezeu mai vrea sa ma ajute. Problema mai este ca simptomele vin tot mai multe si e tot mai greu. Cred ca la boala asta a contribuit din plin stresul zilnic in care traiesc de treizeci de ani.La suprafata nu intotdeauna se vede dar interiorul a fost plin de lupte , de spaime , de sperante si mai ales de frica de o boala grava ce ma macinat intr una , si se vede ca nu am avut noroc.

miercuri, 5 mai 2021

ce urmeaza?

 Cu trecerea timpului se acutizeaza si alte probleme de sanatate ale mele.Problemele de la coloana ma ajung si ele , se manifesta tot mai acut spondiloza care era de asteptat ca la un moment dat sa mi dea mai probleme care nu au rezolvare. Prin faptul ca imi scad puterile , efectiv nu mai am putere , o ameteala care persista de mult timp , starea de inconfort continuu spre durere , adaugand problema cu mana si stomacul , trag trista concluzie ca sunt in aer. Deja este greu , nici nu pot parca sa ma gandesc la ce o sa urmeze.Oare ce urmeaza?