luni, 28 iunie 2021

tensiune

 E dimineata si imi fac treburile . Ca de obicei ma simt rau , ametit ,cu anumite simptome devenite ,,la zi..Imi pierd tot avantul , chiar daca ma ridic din pat cu intentii de treaba .Cand esti ametit continu , cand mai simti sageti pe ici pe colo iti piere tot avantul. Cel mai complicat este ameteala continua ce ma slabeste foarte rar. Acum  am luat tensiunea , 13,7  12,7  11,7 12,7 . Cred ca nu imi luam corect tensiunea. Acum am luat altfel si mi au iesit valori mai mari. Am trecut la pastila intreaga, pana acum luam jumatate.Tot acum am citit un artcol medical ce spune ca tensiunea 14 cu 9 este buna, dupa aceasta valoare trebuie luate masuri.Eu nu am dus inca problema asta la o clinica de specialitate . Doar DR.Costas ca medic de familia a stabilit medicamentul Cu pastila care o iau acum a fost si mai bine si mai prost , am injumatatit pastila de tensiune pentru ca aproape nu mai puteam urina.

duminică, 27 iunie 2021

perspective...

 Tot timpul nu ma gandesc decat la bolile mele, la cum m au cuprins ele luamdu mi orice perspectiva asupra vietii chiar daca am saizeci si patru de ani. Fara perspectiva pozitiva , care sa ma motiveze , sa ma faca sa simt ca sunt in joc , sa mi doresc si altceva decat sa pot pleca odata undeva , macar la o suta de kilometri . Asa ca datorita simptomelor , a vietii , am doar perspectiva nefasta cu boli si necazuri din care nu stiu cum sa mai ies. In conditiile astea si psihologic sunt la pamant , plutesc intr o mare neagra , amenintatoare...Sunt ani de cand nu am putut sa scriu ceva cu bucurie cu satisfactie cu sperante...

sâmbătă, 26 iunie 2021

incertitudini


Am o problema cu valorile de tensiune pe care mi le da aparatul meu. Valorile sunt mici , 11, 12 , si uneori 13 cu ceva bineinteles. Deasemeni nu stiu daca la cel mai mic efort tensiune nu sare. Am facut proba acum si la efort creste, dar revine la normal repede. Spun asta si pentru ca mai sunt tahui de cap uneori si sunt slab , nu am putere ca altadata. Mai sunt si alte simptome , de aceea ar trebui cat mai repede posibil sa pot merge la Tg. Mures pentru investigatii ca lumea si tratament ca lumea pentru tot ce ma supara.
 

 Am facut eu un experiment care a esuat , dar asta imi pastreaza problemele la acelasi nivel , daca nu mai grav.Daca puteam renunta la pastila de tensiune , lucrurile s ar fi rezolvat oarecum , problema de la prostata devine acuta cand iau pastila de tensiune.Doua zile din cele trei cat nu am luat pastila de tensiune m am simtit foarte bine si in sinea mea imi faceam sperante , dar parca nu le ziceam. S au spulberat rapid si ma gasesc iar in mijlocul vartejului nestiind ce sa fac. Va trebui sa mi procur niste bani -mai multi- si sa il rog pe dr. Costas sa mergem la Tg. Mures. Acolo sa fac investigatii si la inima si la prostata , poate schimba tratamentul sau poate trebuie sa ma operez la prostata acum. Este teribil cum calvarul acesta a inceput de un an si ceva cu problema la stomac si a urmat cu inca doua boli ,care impreuna m au pus jos cum nu am fost niciodata.


vineri, 25 iunie 2021

experimentul a dat negativ.

 Astazi la ora 15 mi am luat pastila de tensiune .Chiar daca tensiunea era 12 cu 8 , prezenta altor simptome , asa ca un rau general ,simptome care aveau un impact foarte neplacut , efectiv ma simt rau. Am facut o experienta ducand presiunea de pe o boala pe alta , incercand sa rezolv cumva sperand ca se poate fara pastila asta. Nici pomeneala ,inconstient mi am facut rau si sa vad cum se rezolva asta. Ce Dumnezeu o sa fac nu stiu, doar atat stiu ca experimentul a fost o greseala.La doctor nici nu voi pomeni de asta dacat daca o sa am probleme.

cate o poza


Sunt intr o dilema medicala.Eu am oprit pastila pentru tensiune incercand sa vad daca tensiunea va creste in timp , mai mult sau mai putin.Deasemeni voiam sa vad efectul asupra prostatei , fara pastila de tensiune.Voiam sa vad si efectul asupra potentei care aproape disparuse. La trei zile de la renuntarea la pastila este cumva 12 sau 13 . Inainte , cu pastila 13 nu prea aparea.Urinatul nu s a imbunatatit , ma urinez de putine ori insa nu cantitati mari. Au disparut alte simptome cum ar fi urinare des sau foarte des ,usturimi sau alte dureri . Acum urmeaza sa vad daca potenta e cat de cat, poate azi.Ce voi face in continuare nu cred ca trebuie sa mi dea foarte mult de gandit, voi reveni la pastila pentru tensiune, de astazi sau de maine.O sa vad cu prostata cum fac. De fapt anumite simptome ma obliga sa iau in continuare pastila de tensiune si in continuare pastila pentru prostata.
 

joi, 24 iunie 2021

eu

 


test, continuare

 Am continuat sa iau tensiunea , am facut asta de cinci ori pana acum .Cum la ora 11 45 a fost 13 si 13, in urmatoarele doua dati la ora 13 si ora 14  ,tensiunea a fost la 12. Nu stiu cat o sa tina asa tensiunea dar urinatul este mult mai putin decat pana acum cu pastile de tensiune. Eu ma asteptam o imbunatatire semnificativa , insa nu e nici o imbunatatire .Aici se roteste experimentul meu , in jurul la astea doua pastile , doar ca pana acum nu s a imbunatatit problema prostatei ce o credeam mai afectata de la pastila de tensiune.Nu am simptome precum usturimi decat foarte mica maura uneori , doar ca urinez foarte putin chiar daca se intampla la intervale mari de timp.Nici apa multa nu am baut , cred ca pana azi am baut mai multa , cert este ca am mari probleme cu prostata , aceasta devine ceea ce era de mult timp dar eu evitam sa recunosc , o mare problema de sanatate si nu stiu ce voi face. Intr o zi sau doua voi sti sigur daca revin la pastila pentru tensiune.

miercuri, 23 iunie 2021

un test

 Ieri nu am luat pastila de tensiune si imi propun sa nu iau nici astazi. Vreau sa vad cum creste tensiunea fara pastila. Asta in contextul problemelor de prostata pe care le am. Pana diseara sau maine voi sti exact cum e treaba cu pastila de tensiune. Nu pun la indoiala necesitatea ei , doar vreau sa vas daca se poate ca uneori sa nu o iau doua trei zile. Tensiunea la 9 00, era de 13 cu 8, 12 cu 8 , 12 cu 7 . O sa iau tensiunea in fiecare ora. Un aspect este ca nu m am urinat mai bine fara pastila de tensiune , as spune ca mai putin, doar ca nu tebuie sa fac asta des ca pana acum. Astazi si maine testez toate implicatiile pastilei de tensiune inclusiv potenta care a fost neutralizata . Apoi evident voi face cum trebuie facut , nu renunt la nici o pastila daca prezinta necesitate. Va trebui sa accept efectele negative si vom vedea probabil cand voi ajunge la o clinica unde doctorii imi vor spune ce si cum trebuie facut.

tot mai grav

 Din dimineata asta simptomele de prostata s au accentuat in sensul ca parca ma ustura mai mult si continu pe canal si urinez mai repede de doua ore , cum ar fi oarecum normal. Incerc fara pastila de tensiune , sa vad cum creste tensiunea daca o zi nu iau jumatatea asta de pastila. Si pastila de tensiune accentueaza simptomele de prostata. De ani de zile imi plang de mila din diferite motive medicale , ei bine abia acum este calare pe mine o boala care vrea sa ma dezumanizeze complet , ca jos am fost pus deja. Doamne ce ai de gand cu mine?

marți, 22 iunie 2021

zi grea.

 Astazi m am simtit mai rau cu prostata , ceva usturime si parca am urinat cate mai putin decat pana acum.Asta este boala cea mai grea pe care o am.Cu asa o boala nu stiu ce voi face. Viitorul, cine stie.

regim alimentar.

 Acum ma lupt cu trei boli , pentru fiecare iau pastile in fiecare zi. O  jumate de pastila ,, triplixan ,,pentru a mentine o tensiune normala , 11, 12 . apoi ,,,omnic tocas,,,pentru urinare si vechea pastila pentru stomac ,,nexium,,. In acelasi timp tin un regim alimentar draconic , care cuprinde doar cateva alimente, piept de pui , peste -pastrav- , cartofi , fasole ,rosii , ceapa verde, patrunjel, banane , iaurt degresat , uneori trei nuci , paine, si cam atat. O sa incerc sa mai largesc putin dar e greu fiindca fiecare afectiune are restrictiile ei , iar in cazul meu se cam bat cap in cap, e greu sa gasesc ceva pentru toate. Alte remarci nu vreau sa fac acum .

miercuri, 16 iunie 2021

ce mi a ramas? speranta .

 Ma simt tahui , parca ma invart intr o bula a timpului ce nu o inteleg.Trebuie sa varuiesc, poate maine , sa pot elimina un stres in plus. Sa fac odata un pic de curatenie - cat pot si eu- . In rest, sunt cu aceleasi boli , cu aceleasi probleme , cu sau fara speranta. 

duminică, 13 iunie 2021

,,,,,,,,,,,regizorul de destine

 Nu demult imi propusesem sa nu mi mai plang de mila , sa nu mai caut explicatii pentru suferintele mele care vin in valuri una dupa alta. Problema este ca celelalte suferinte imi mai lasa loc de intors cu o pastila cu un tratament , dar la prostata totul este necunoscut , aceasta boala evolueaza ani si ani si doar te trezesti in fata unei realitati fara echivoc.Nici pana acum nu stateam cine stie ce la capitolul incredere , aceasta ultima lovitura ma dat de berbeleacul. Ma simt slabit fara puteri ,infricosat de ceea ce mi se poate intampla fara ca eu sa pot face ceva , imi pierd incet orizontul in viata , totul este o mare confuzie , parca mi se intampla ceva regizat de un dusman nevazut . Altfel spus , atat a durat lupta , sperantele si visurile mele ,e trist ,  foarte trist cand te vezi doborat.

----vin bolile ..

 O gramada de ani am avut diferite urgente medicale din care intr un fel sau altul am iesit. Ei bine acum am ajuns la o afectiune care cumva evolueaza de vreo doazeci de ani , pe care o simteam , o stiam , insa speram sa convietuim cumva impreuna. Cand a trebuit sa iau pastila pentru tensiune , lucririle s au schimbat in sensul ca efectul advers al medicamentului pentru tensiune este tocmai ingreunarea procesului de urinare.Fiind o afectiune veche la prostata , medicamentul pentru tensiune a agravat acest lucru si acum iau un medicament pentru urinare , ce rezolva lucrul in mica masura , avand de la zi la zi simptome tot mai intense ale prostatei. De data asta nu stiu pe unde mai scot camasa , sansa ar fi ca nu peste mult timp sa fac operatie de prostata care costa foarte multi bani , daca vreau sa fie cu siguranta. Suma asta ar fi de sase sapte mii de lei , cumva grea problema. Sunt doua boli care sunt calare pe mine , prostata si tensiune , iar pastila de tensiune imi face rau la prostata . E un paradox dar fac asta in fiecare zi.Am si o varsta dar parca sunt  lovit din toate partile ca si cum universul are pica pe mine.Ce mai pot dori eu acum de la viata , este sa pot pleca din cuibul asta plin de boli , blesteme si pareri de rau a trei  generatii , sa merg undeva linistit cu bolile mele si cu sperantele care nu mai sunt dar care ma vor bantui continu. Altfel spus , acum sunt pe gard , nu stiu in ce faza se afla boala si parca nici nu am curaj deocamdata sa fac control. Va trebui sa mi strang banii necesari si cat mai repede sa merg la un spital mare unde sa faca investigatii. Vai  de capul meu.