sâmbătă, 31 decembrie 2022

ultima 2022

 Este seara de anul nou si ma mai ocup cu internetul , la tv. nimic interesant de vazut.Sunt impins sa caut tigara dar nu mai trec pragul celor doua tigari dimineata cu un cappucino.Eu am alte prioritati decat niste afurisite de sarbatori cu ghilimele.

speranta

 Ultima zi din an. Ma simt cel mai prost ,bolnav  cu tensiune pe care incerc sa o reglementez cu pastile.Nici un motiv de bucurie sau speranta.s

marți, 27 decembrie 2022

pastila

 Incerc sa ma dumiresc daca nu cumva trebuie de acum sa iau o pastila intreaga pentru tensiune.O sa vad de maine , o sa iau iar jumatate , sa vad reactia.

luni, 26 decembrie 2022

lupta

 Este a doua zi de craciun. Nu am nici un fel de stari euforice vizavi de sarbatoare pentru ca este aceeasi situatie de mai mult timp. Ma simt destul de neplacut sau poate ceva mai rau deoarece nu reusesc sa stapanesc tensiunea arteriala care in ultimile doua zile a avut nevoie de pastila in plus. Este o problema si cu ceea ce mananc , regimul alimentar este indispensabil si este o problema deoaece nu prea stiu ce sa mananc.. Starea generala este proasta cu tahuiala dec capp si diferite alta simptome neplacute. Una peste alta complicata situatie, .Fc totusi si un exces interzis , cele doua trei tigari pe zi  si un cappucuno, Final de an destul de neplacut si trist as zice.As zice ca lupt in fiecare zi , cu ce rezultate nu pot sti.

duminică, 18 decembrie 2022

sâmbătă, 17 decembrie 2022

tot mai greu

 Tot mai des realizez ca ceva nu este in regula cu problema de la plamani.Anumite simptome , starea generala ma ingrijoreaza si nu mai stiu ce sa fac.Este un fapt ca atunci cand mananc gras m, porc , nu apare simptoma respectiva in spate.Am tot facut asa si m am ingrasat , imi creste burta ceea ce nu se poate. Cand nu mananc ma simt mai prost. Dileme si probleme la plamani

vineri, 16 decembrie 2022

fara ...

 Este sfarsit de an si cum altadata ma gandeam la ce am facut , la ce o sa fac ,acum cand am o varsta nu te mai poti gandi la nimic altceva decat la problemele de sanatate si la bani deoarece cumva sanatatea depinde mai mult decat crede cineva de bani.Si la sfarsitul asta de an regret ca pe parcursul anului am avut ceva bani dar i am dat. Unde nu spun deoarece sunt impartit ,cert e ca am facut harcea partcea cu ei si acum nu am nimic.

joi, 1 decembrie 2022

eu

 Astazi este 1 decembrie , si in ultimul timp nu am prea scris .Evident ca as scrie mai des dar problemele mele se repeta si cum din una dau in alta parca e neplacut sa ma repet .Problemele mele esentiale sunt cele care privesc starea de sanatate care este cu suisuri si coborasuri .Nu stiu de ce dar nu mai sunt motivat sa scriu mai des deoarece tot ce pot sa spun despre mine sunt doar necazurile mele de sanatate si lupta mea eterna de a fi ceea ce nu am putut niciodata si de a putea sa ma mut in alta parte , adica sa mi cumpar casa macar la 200 de km de aici.Toate visele astea ale mele s au bazat pe convingerea mea ca voi castiga la loto. Credeam eu in dogoarea unei credinte ca Dumnezeu nu ma lasa chiar daca nu sunt un mare credincios dar sunt sincer . Pana acum nu am castigat nici un leu , insa Dumnezeu stie ce face.In mare asta e viata mea , cu greseli pe care le repet chiar daca imi propun sa mi vina mintea. Am avut bani multi , am cheltuit multi , i am dat cui nu trebuie si acum chiar ca regret. Am ajuns iar sa nu am un ban si va fi greu pana sa ma refac iar.Un alt lucru tampit este acela ca de ani de zile imi propun sa renunt si la acele 3v 4 tigari pe zi , nu am reusit.Ma indoiesc de caracterul meu . Am zis

joi, 17 noiembrie 2022

tensiunea arteriala

 De vreo trei zile nu mai pot stapani tensiunea arteriala cu pastilele pe care le am luat pana acum.Astfel a trebuit sa iau doza tripla de cum luam pana acum si tensiunea se mentinea la 11 sau 10.Acum am tot mai des 12 si 13 care mi se par mari avand in vedere cum a fost pana acum.Este posibil ca pastilele mele sa nu mai corespunda, boala evoluiaza si de acum o sa am probleme.Continu am alta si alta problema , varsta si bolile isi spun cuvantul iar incet nu le mai pot tine sub conytol ca pana acum. Undeva cava s a dereglat si nu stiu cum sa fac.Dumnezeu stie...

sâmbătă, 12 noiembrie 2022

boala veche

 In ultimul timp tot mai intens intervin simptome care duc cu gandul la plamani. Astfel de ceva timp am momente cand tusesc ceea ce nu era in trecut.Apoi am dureri in spate in zona plamanului stang ce pana acum cu doctorul erau puse pe seama deformarii coloanei .o chestie este si faptul ca atunci cand mananc simptomele astea dispar.Apoi simptomele la mana ma ingrijoreaza .U lucru foarte neplacut este si faptul ca  am cheltuit o gramada de bani cu cineva care in sfarsit dupa multi ani am realizat ca nu merita.Razboi , boala saracie si prostie , astea sunt coordonatele vietii mele.

joi, 10 noiembrie 2022

A fost o pauza

 

A fost un timp de sase saptamani cand nu am avut laptop. A trebuit sa cumpar altul.S au intamplat multe lucruri , evident ca toate neplacute ce tim de sanatate.Din nou mana da semne de ingrijorare , deci ma gasesc pe aceeasi linie cu probleme.Tot rau este si faptul ca am cheltuit multi bani de aiurea si acum cand am probleme sunt pe gard.In timp voi fi mai exact.

marți, 6 septembrie 2022

a ajuns ..la plamani


 Am spus doar trebuie alta si alta pana ma vor pune jos.La dracu cu toate , m am saturat ca de ani si ani sa am parte doar de acelasi lucru iar si iar.

vai si amar , plamanii

 Nu stiu cum sa scriu , nu merge tastatura.Ei bine am probleme mari la plamani. Asta imi mai trebuia . Ma doare inspate , simptome grele , am dat de dracu. Nu dorm , o gramaga de simptome. Nu stiu ce sa fac si acum nici bani nu am sa merg la control. Ce va fi nu stiu , dar asta ma pus jos.

marți, 26 iulie 2022

razboi de toate felurile.

 In ultima perioada ajung cu greu sa mai spun ceva , in conditiile in care toate problemele mele au ramas acelas , fara a mai pune la socoteala ca eu ca un idiot peseverez in vechea gresala si sunt dezamagit ca inca nu m am putut desprinde.Afara e foarte cald de peste o luna si va fi la fel inca i luna si jumatate. Apa prin fantana nu am , nu a plouat cum trebuie de mult timp.Razboiul din Ucraina nu stim unde va ajunge . Deasemeni revine covidul cu toate necazurile , si evident bolile mele. Acesta este contextul in care traiesc si traim.

sâmbătă, 9 iulie 2022

dupa 32 de ani . circulatia la.. mana

Este o perioada de timp de cand simptomele la mana snt tot mai prezente si in intensitate. Aceasta situatie este oarecum si ca urmare a pastilei de tensiune ce o iau zilnic si care de regula imi  duce tensiunea la 11 sau 10.Tensiunea fiind mai mica cu atat e circulatia mai grea la mana avand in vedere problema de ma ma , de la artera operata.In ultimii ani problemele de sanatate mai complicate aproape nu se mai trateaza  decat daca ai multi bani , asigurarea e pentru chestii marunte. Daca totusi undeva iti face un doctor o operatie de oricare si nu ii dai bani o va face de mantuiala , lucru care sigur este valabil numai in Romania. Tara asta din cea mai bogata , odata inntrata pe mana hotilor a ajuns o cloaca mai rau ca in Africa. Altfel spus ma gasesc iar intr o mare problema ...mana .
 

marți, 21 iunie 2022

boala si razboi

 Eu in multiplele mele probleme de sanatate ,incerc , mai mult cu speranta .Dincolo de acestea este razboiul Rusia Ukraina , inceput de peste trei luni si care nu da semne ca s ar termina.Eu aici sunt la cativa km. de razboi , o nebunie escaladata ma gaseste aici , eu nu pot fugi.Eu sunt dependent de civilizatie , razboiul va face totul praf si pe mine odata . Asta e situatia in care ma gasesc , chiar nu pot comenta nimic . 

duminică, 12 iunie 2022

dar cum ?

 Asa cum spuneam mai demult , problema de circulatie de la mana devine iar acuta prin manifestari si simptome ce ma ingrozesc gandindu ma oarecum la viitor. Aici vine intrebarea vitala , Ce fac eu daca patesc ceva mai grav la mana? Fara posibilitatea de a face singur lucrurile de baza in casa sunt pierdut , iar de ajutat nu ma va ajuta nimeni , mai degraba vor cauta sa scape de mine. Este complicat , lupta mea e doar o lupta ce se poate termina oricum.

miercuri, 1 iunie 2022

se prabuseste iadul

 Se prabuseste iadul pe mine.Ma simt tot mai rau cu mana , cred ca e foarte grav . Ce  Dumnezeu o sa fac? Sau ce va fi  ? Grea povara am dus toata viata si cu fiecare noua lovitura parca nu mai am sperante , putere etc. Se prabuseste iadul......

sâmbătă, 28 mai 2022

tigarile.

 Trebuie sa opresc tigarile. Mana e in pioneze. Boul din mine inca nu se trezeste. In cerc iar de maine. 

miercuri, 18 mai 2022

durere la mana


 Este infiorator ca pe fundalul afectiunilor cu care ma conftunt , cea mai veche care imi da batai de cap de 32 de ani , tromboza de la mana , revine cu simptome care de care mai asemanatoare cu cele de acum mult timp.Daca marele meu necaz cu mana reancepe , probabil este inceputul marilor greutati si suferinte.Ce Dumnezeu voi face ?

joi, 12 mai 2022

speranta

 De cand ma stiu am trait sperand cu ...speranta

Da Doamne un pic de noroc....la loto si sanatate.

 Cum precizam anterior , se fac din nou simtite simptome ingrijoratoare la mana. Se manifesta prin sageti in anumite momente , o amorteala daca pozitia mainii nu e cum trebuie , deasemeni un fel de ferbinteala a mainii ce nu prevesteste nimic bun.Un timp nu am mai bagat de seama la mana preocupat fiind de tensiunea arteriala , acum ma vad prins intre acestea doua mari necazuri.De mult am vreut sa merg cu mana la un control dar lipsrsc banii. Cumva nici nu am la ce sa ma astept bun. La loto tot fara noroc, asta decide Dumnezeu.

luni, 2 mai 2022

alta boala

 Am ajuns cu stupoare , dupa anumite simptome care ma incearca de ceva timp - mai ales tuse- ca icep sa am o problema ce poate fi grava la plamani.C e mai pot spune ? Lovit bucata cu bucata . Cand incep sa cedeze , apoi cedeaza una dupa alta.Realizand ce se intampla de fapt sunt siderat cum vin toate una dupa alta.Am mai avut fel de fel de simptome dar le am pus pe seama bolilor pentru care luam pastile.Acum ce voi face? Peste o saptamana doctorul pleaca intr o vizita de o saptamana in Franta . Ce ma fac daca mi se face rau in acest interval? 

vineri, 29 aprilie 2022

si mana ..iar

 In manunchiul de afectiuni pe care la am , problema de la mana cu tromboza operata dar fara a se simti pulsul .De la pensionare ,este cea mai veche problema si care mi a influentat viata . A u fost perioade critice  uneori , tot timpul cu mana sunt la limita , de fapt asa e cu toate bolile mele. E i bine , in dimineata asta simptomele la mana au revenit brusc si cu intensitate.Din nou sunt prins intre doua boli grave intre care parca nu mai stiu cum sa ma strecor. Un pic de respiro si a reanceput calvarul.

marți, 19 aprilie 2022

tigari.

 Blestemul meu sau idiotenia vietii mele se numeste   Tigari. De aici vin multe necazuri , nu cred ca este un idiot mai mare pe lume.

vineri, 8 aprilie 2022

loto


 Ani de zile nu am pus poze , acum pun mai des. Ce mai fac este o intrebare inexistenta deoarece inafara de activitatile mele zilnice , strict necesare , nu fac nimic. Asta nu e bine isa nu mai am motivatie pentru alte activitati , parca nici putere nu mai am , oricum de cand am problema la inima parca nu mai sunt eu cel de alta data. Traiesc asa fara sa mai am planuri , mari drinte sa fac nu stiu ce in afara de vechea mea dorinta si anume sa plec de aici , sa mi cumpar o casa undeva macar la o suta de kilometri distanta. E problematic deoarece pentru asta trebuie sa astept sa castig la loto.

marți, 29 martie 2022

aiurea

 

De ce naiba mai scriu eu aici? Vreau sa mi plang de mila ca m am dus la fund? 

duminică, 27 martie 2022

regrete?

Am ajuns sa constientizez faptul ca m am fatait prin viata cautand o boala care sa ma tempereze si s mi aminteasca ca un rahat am fost si rahat am ramas.Este foarte dur sa traiesti cu amenintarea asta ce nu stii cum si cand te va lovi dar am devenit constient ca voi fi lovit fara sa pot face ceva.Sunt destui de varsta mea si mai in varsta care sunt bine mersi , au cate o boala sau mai multe dar aceste boli nu le pun viata in pericol.Cumva in viata am sfidat evidentele traind cum am vrut fara sa ma incurce faptul ca am mers cu carje.Altfel spus , au venit timpurile de regrete si aduceri aminte.....
 

vineri, 25 martie 2022

fara variante



 Este complicat sa te poti obisnui cu realitatea crunta ca esti bolnav de inima , ca trebuie sa iei trei pastile pe zi , sa fii tahui de cap , sa continui sa mananci doar anumite lucruri --nu ca ar conta asta--.Cu toate astea faptul ca practic sunt scos din joc , ca nu mai contez asteptand sa se intample un inevitabil , este ca o alta boala ce macina deasemeni .Nici nu mai stiu ce e cu mine , de vreo luna traiesc ca intr o bula , nu ma recunosc si chiar ma intreb daca mai am ce cauta aici.Candva , la inceputul epopeei asteia , acum vreo 31 de ani , cautam modalitati sa termin cu viata deoarece nu ma vedeam pensionar si stand acasa de atunci.Dar atunci imi era oferita perspectiva ,, cu bine si cu rau inainte,, acum , fara perspective , doar chinuri si spaime fara variante. Un pistol ar fi interesant , dar de unde sa il iau. Problema este ca in ciuda tuturor problemelor pe care le aveam pana acum , traiam totusi in felul adevarat permis de situatie , insa era cumva deajuns pentru mine.Ei bine trebuia sa fiu pus jos si mai trebuia o lovitura , iar asta a venit .Dupa multi ani in care am luptat cu viata in toate felurile , avand si arme la dispozitie , am fost dezarmat si putere de a lupta nu mai am.

joi, 24 martie 2022

de la dorna


 fara cuvinte .Venam de la policlinica unde mi au gasit o gramada de boli.Mai intai hipertensiunea este de grad trei cu rasc inalt.Dincolo de pastile , fara tigari si fara eforturi mari. Incet incet , ma tot scufund. Oare ce mai urmeaza ?

duminică, 20 martie 2022

timpul

 Am fost ieri la Dorna medical la ora 11 . Mi a facut electrocardiograma si ecografie la inima. Cumva diagnosticul este Cardiopatie ischemica. Tratamentul dat de doctorita a pastrat pastila de tensiune data de dr. Costas plus o pastila pentru colesterol.Mi a dat ceva si pentru circulatia la mana dar nu stiu daca o sa pot lua deoarece aste un anticoagulant si imi pot face rau la stomac.Asta a fost controlul doar ca ramane nerezolvata durerea de cap care tine de alta specialitate sau cine stie , cert este ca am uitat sa mentionez asta la doctorita.Nu pot spune ca am rezolvat ceva , asta urmeaza sa stabileasca timpul.

vineri, 18 martie 2022

tigarile

 Cel mai mare duman al meu salasluiesta in mine , dusmanul meu de care inca nu m am desprins sunt tigarile.

joi, 17 martie 2022

tot vant

Ieri m am simtit foarte rau , pentru astazi nu sunt semne mai bune. Din contra as spune ca simptomele care vad ca se pastreaza anunta vremuri grele pentru mine. Mai este astazi si maine urmand ca sambata sa incerc sa ajung la clinica la doctorita.Eu ma tot plang dar asta este traseul fizat de destin , orice as face nu cred ca se mai poate face mare lucru. Am afectiuni grave la inima care un timp au fost insesizabile , circa opt luni , iar acum de trei saptamani manifestarile sunt grave , cu medicamentul de pana acum nu mai nu mai sunt parca de pe limea asta , plutesc in inconstienta spre momente critice.Vrand nevrand a trebuit ca in fiecare zi sa fac treburile. Astfel , am facut patul , m am spalat putin , maine mai mult, am facut mancare , am spalat vasele si deocamdata doar atat. Nu ma simt ca am putere , de unde ar veni dorinta sa fac mai multa treaba , mai ales ca simptomele ma descurajeaza si nu stiu ca masuri sa mai iau. Cand spun masuri trebuie sa pun si ghilimele deoarece nu mai exista masuri.De dimineata stau cu intepaturi in piept , nu mai am ameteli pentru ca nu am mai luat suc de paducel sau cum a fost ieri inca o pastila in plus . Dar si valoarea tensiunii este undeva la 12 , o sa vad la ora trei cand voi lua din nou tensiunea .De fapt , realizez --nu as fi crezut niciodata , eu care aveam o parere asa buna despre mine--ca am ajuns un gunoi de pus in punga si trimis la pubela , asta pentru ca un rebut mai poate fi reparat aranjat , insa gunoiul doar se arunca.M am prabusit odata cu multimea mea de vise din care nu am realizat niciunul sau mai bine zis nici macar nu m am apropiat de posibilitatea de a realiza vreunul.Ma tot feresc sau uncerc sa ma feresc de vanturile ce mi sufla in ceafa numai ca uraganul este undeva acolo , nu te mai poti feri. Uneori te intrebi ca si eu dealtfel , care este scopul existentei mele? Cred ca raspunsul ar putea fi acela de a constientiza suferinta si frica pentru mine si pentru toti oamenii.

miercuri, 16 martie 2022

unde am ajuns.....

 De la inceput cand am inceput sa scriu pe blog am realizat ca am nevoie de masuri mai drastice , cu mai multa judecata. Nu am fost in stare si uite unde am ajuns

rau

 Daca intr o zi am impresia ca mi e un pic mai bine ,trebuie sa ma pregatesc ca in urmatoarele sa mi fie destul de rau . Asa este acum , ieri mi se parea ca e binisor , acum sunt la pamant , ametit dureri in piept , un rau general . GREU TRECE TIMPUL CAND ASTEPTI.

luni, 14 martie 2022

vai si amar

 Sunt vai si amar de capul meu , un blestem care vrea sa ma puna jos nu ma lasa. Ma simt rau sau foarte rau , ce sa mai fac doamne?

vineri, 11 martie 2022

greu

 In ultimile doua saptamani dupa ridicarea din pat dimineata ,de trezit ma trezesc in jurul orei patru dimineata , incep acele stari si simptome  pe care nu le am noaptea.Cu orice speranta ma trezesc dimineata , aceasta se spulbera repede deoarece incepe starea de rau si ameteala de care nu prea scap pe timpul zilei.Cel mai groaznic imptom pe ntru mine este intepaturile ce apar uneori in zona inimii.Nu am bani nici de spitale dar nici de inmormantare , se vor ocupa cei care vor putea .Eu realizez ca situatia este foarte grava , abia de astazi intr o saptamana pe 19 martie voi ajunge la Dorna Medical pentru investigatii . Mai am o saptamana de chin de incertitudini chiar daca simptomele mele arata realitatea.

miercuri, 9 martie 2022

cauza cauze...

 Afara este iarna in toata regula dar adevarata iarna este sanatatea mea care de la zi la zi a inceput sa apara noi afectiuni cardiace , simptome noi care ma ingrozesc . La control sunt programat abia pe 19 martie si asta din cauza mea ca am tegiversat saptamana trecuta programarea. Nu stiu ce a fost in capul meu dar acum regret profunt. Eu scriu aici , imi strig disperarile dar sunt doar pentru mine deoarece sigur nu va citi nimeni. Cand nu voi mai scrie nu stiu cat se pastreaza blogul pana dispare de la sine daca nu mai este accesat. As putea sa las la cineva adresa pentru a citi si a arata si altora insa cred ca mai mult as fi judecat , si nu e cazul.Pe de alta parte , munca de ani si ani de a scrie trairile mele ar putea fi incredintate pentru a citi unui om corect de incredere , o sa ma gandesc poate la cineva. Cum am ajuns in situatia asta?

luni, 7 martie 2022

ce ma fac?

 Ce sa fac deoarece programarea la dorna medical nu poate avea loc decat pente doua saptamani iar eu ma simt foarte prost. Va trebui sa ma internez la spital dar acolo nu este doctor cardiolog.Doamne spune mi ce sa fac ca imi vine sa urlu de disperare.Blestemate sa fie toate spitalele din lume , cand am nevoie nu e cardiolog. la dracu cu toate.

vulnerabil

 Au mai fost situatii cand m am simtit rau dar acum ma simt foarte rau , nu mai stiu cum s a putut intampla asa dintr o data in cateva zile sa ajung in aceasta situatie. Ce mai pot face acum ? Nimic , cred ca situatia mea de sanatate este foarte grava , va vedea asta si doctorul de familie cand voi face controlul.Nu vreau sa fiu nerecunoscator dar situatia de fata poate fi si din vina doctorului Costas care nu a luat in seama ceea ce mi a scris doctorul de la Radauti vizavi de inima. Acum de as putea merge mai repede la control , sa ma pot programa repede ca nu mai pot. Astazi este ziua  cand ma simt cel mai prost si cel mai vulnerabil din ultimii 32 de ani .

rau

De un timp dimineata ma simt destul de rau chiar daca am luat pastila de tensiune la sapte. Am o gramada de simptome care ma pun in situatia sa nu stiu ce sa mai fac. Am vorbit din nou cu dr. Costas si va incerca o programare zilele astea la Dorna medical pentru control la inima.Sunt rupt de bolnav , nu stiu cum s a ajuns aici dar ma simt destul de rau.Nu stiu daca va citi cineva vreodata vaietele mele , strigatul meu de ajutor care evident nu foloseste la nimic.

sâmbătă, 5 martie 2022

da

 In ultimul timpm am mai fumat doua tigari pe zi la un cappucino , voi renunta si la astea.De fapt ma simt foarte rau.N u stiu ce o sa mai fac. Trebuie sa merg cat mai repede sa fac controlul la inima , am simptome care ma ingrozesc.

vineri, 4 martie 2022

lovituri lovituri....

 Sunt cateva zile de cand ma simt mai rau ca pana acum.Ma mai doare mana stanga , deasemeni prin pept , o senzatie ciudata prin maxilar , toate astea imi dau de gandit . Doctorul a spus ca sunt in principal sunt de la coloana cervicala , un fel de spndiloza dar nu aunt convins. Trebuia sa mi faca dr. Costas programare la Dorna medical pentru un control cardiologic insa am renuntat , este prea frig afara si mai las cateva zile.Am ajuns cred in etapa cea mai de jos cand problema asta cardiologica se strange in jurul meu si din asta nu mai am cum iesi.A trebuit sa fiu lovit cu ciocanul cel mai greu pentru a nu ma mai putea ridica. Se strange latul , deja am imbatranit prea mult , in situatia mea fiind dar ma tin de un fir care cumva nici nu il vad doar ca si pentru final trebuie sa fii pregatit .Candva la inceputul anilor 90 , cand am realizat ca nu voi mai putea sa merg , am simtit o disperare asemanatoare doar ca nu se poate compara cu pericilul pe care il parcurg acum.E trist sa vezi la un moment dat ca nimic din viata asta nu mai depinde de tine , boile te au incatusat si nu poti decat sa astepti lovitura finala.

miercuri, 2 martie 2022

ce voi face?

 De vreo zi au aparut simptome noi care de care mai grave. Durere in umar , sageti in partea stanga si durere la degetele de la mana stanga.Simptome foarte grave. La astea se adauga si o stare de ameteala aproape permanenta. Ce voi face? 

marți, 1 martie 2022

eu si tentatia dracilor

 Dracu isi baga coada si te impinge , fumeaza fumeaza.Din nou sa vedem cum evit sa fumez. O sa scriu toate etapele.Am terminat o prima etapa de treaba in casa care a fost sa matur peste tot , o chestie mai grea.Am mai schimbat ziarele pe masa si sub lada de lemne.Lupta cu tigarile a inceput , ceva parca ma tot impinge sa dau telefon pentru a veni cineva cu doua tigari.Cand si simptome de boala te avertizeaza sa lasi dracului tigarile parca iti vine sa te dai cu capul de pereti pentru ca in situatia mea de acum ma pot gandi la tigari.Nu mi am imaginat niciodata ca tigarile vor ajunge o problema atat de grava si pe care nu prea o pot gestiona cum trebuie.

luni, 28 februarie 2022

greu

 De maine intru iar in restrictii de tigari. Doamne ajuta.

idiot

 Am vrut femeie, am avut femeie , doar ca asta costa bani si mi a subtiat rezerva de bani. O nebunie si asta ca si tigarile , nu pot scapa de ele. Bolnav , rupt insa imi trebuie femei, batran si idiot.

duminică, 27 februarie 2022

complicat

 Seara ma bag in pat devreme .     Dimineata am niste simptome care nu imi plac. Ametit putin , o adiere de intepatura in dreapta  si ceva dureri la mana stanga.Trebuie control de specialitate la cardiolog cu tratament adecvat. Cand voi reusi sa merg la control nu stu.

sâmbătă, 26 februarie 2022

razboi

 Tot mai convingatoare este situatia ca tigarile fac mult rau.Cred ca nu voi mai fi corupt de idei tampita care sa ma faca sa fumez. Fizic , ma simt destul de rau, ametit uneori , cu anumite sageti in zona stanga . Deasemeni este razboi. Rusii au invadat Ucraina si se poate ca conflictul sa poata escalada , iar noi suntem in buza razboiului.Se observa ca nu am chef sa scriu , o fac mai mult fortat .M am schimbat si eu , am imbatranit , sunt un rebut ce ma agat de ceva invizibil si demult pierdut.

duminică, 20 februarie 2022

varsta ..

 Oricum ar fi ceva nu este bine.Uneori ma si amuz -ca sa vezi- cum  unul sau altul imi spune mosneag.Cum dracu am ajuns mosneag ? Parca mai ieri eram tanar.De fapt , te raportezi la varsta in functie de starea de sanatate.

sâmbătă, 19 februarie 2022

tigari

 Adevarul este ca am mai fmat tigari in ultimile zile, 3 sau 4 tigari,Intotdeauna ma simt foarte rau dupa asta , insa uita ca am continuat sa mai fumez.De maine ma opresc iar si tot sper sa nu mai revin la ele. Doamne ajuta.Problema este cum doamne nu renunt de tot cand vad cat da rau imi este dupa.Astazi am avut tensiune destul de mare , 14 si 13.Doamne greu este.

vineri, 11 februarie 2022

vaccin nr 3

 Ieri am fost cu dr.Costas si am facut al treilea vaccin covid.Nu mai iesisem pe poarta de aproape doi ani.

miercuri, 9 februarie 2022

decontarea

 Cred ca se apropie decontarea....sinistru si strigator la cer....

simptome......

 Problema cu inima care spune cardiopatie ischemica incepe sa si arate coltii. Noaptea care a trecut am dormit foarte putin. De la opt pana pe la zece jumatate..Dupa asta nu am mai dormit , mai mult de atat , au inceput simptome de durere si in picior. simptome care nu mai au nevoie de nici o precizare.Pe langa pastila de tensiune am inceput sa iau din sucul de paducel .Sunt cam tahui de cap , tensiunea e 10 cu opt , dar o las asa .

duminică, 6 februarie 2022

am reusit.

 Cred ca cu pericolul deasupra am reusit sa renunt la tigari. Sa dea dracii in ele.

vineri, 4 februarie 2022

la pamant

 Rau si rau , de la zi la zi parca e tot mai rau.Nu stiu cat mai pot continua dar sunt la pamant

da

 Poate ca imi merit soarta.Cred ca a fost ultima zi de incercari..

joi, 3 februarie 2022

prins....

 Sunt in deriva , spectrul bolii de cardiopatie ma tine ca de pe alta lume , nu stiu ce si cum , SUNT PRINS , NU MAI AM SCAPARE. In situatia mea oricine altcineva mergea la o clinica pentru control , insa fiindca nu pot merge astept asa in tacere poate va merge cu mine doctorul Costas.Este clar ca tratamentul nu e cel adecvat , asa a stabilit doctorul Costas.De la inceputul perioadei m am simtit rau dar doctorul s a limitat la pastila pentru controlul tensiunii , pastila care nu stiu cat e de eficienta luand in considerare diagnosticul de la Radauti de cardiopatie. 

miercuri, 2 februarie 2022

frunza in vant

 Ieri parca imi era mai bine , insa astazi ma simt foarte rau.Este tot mai evident de la zi la zi ca starea proasta in care ma aflu este in evolutie iar nu mai am nici un fel de control, cum credeam ca am pana acum vreo doua saptamani.Dintr o data s a dat totul peste cap , tensiunea atinge valori ce nu le aveam inainte , 13 si 14 ,valori care la diagnosticul meu nu sunt bune deloc.Eu trebuie sa am tensiunea 11, 12 , deoarece asa ma incadrez in normal.Fara valori de astea intru in zona de risc , iar cum ma simt acum , tahui de cap , cu anumite simtome si prin mana stanga imi dau doarfiori de frica si deznadejde.Sunt constient ca sunt in buza prapastiei iar un mic vant ma va arunca in hau.Lupta asta continua cu problemele de sanatate de atat amar de ani incepe sa mi bage in constiinta daca nu cumva degeaba ma mai zbat.Asta e viata mea in ultimii doi ani.

ma simt rau/.

 Astazi iar ma sint rau, destul de rau.

luni, 31 ianuarie 2022

vine ..destinul

 Astazi este ziua in care ma simt cel m ai rau.De la ora doua asta dimineata nu am mai putut sa dorm.M am ridicat din pat am aprins focul , am deschis televizorul si m am invartit in pat fara sa mai dorm.Am o stare foarte rea, nu stiu ce o sa mi se intample dar diagnosticul de la Radauti de cardiopatie ischemica incepe sa si arate coltii.Sunt ametit --tensiunea este 12 sau 13. in mod normal nu este mare. Deasemeni sunt mai slab , uneori ma mai inteapa undeva in stanga , apoi mai am dureri , tot uneori in umarul drept.Dupa definitie , m a ajuns boala care nu stiu ce mi poate face in orice moment. Am pregatit niste haine , pentru cazul ca trebuie sa merg urgent la spital.Cum am ajuns in situatia asta este discutabil, nici cu doctorul Costas nu pot atinge acest subiect acum , trebuie sa l intreb daca este dispus sa mearga cu mine sa fac un control cardiac.Situatia este fara precedent si ma intreb cum am ajuns in aceasta situatie.De cand am venit de la Radauti , problema nu a fost tratata corect de doctorul Costas , in sensul ca nu mi a dat medicamentele prescrise de cardiolog.Sunt precum vita la taiere , ma uit si nu pot face nimic.In toata viata mea, nu m am aflat intr o situatie de sanatate atat de periculoasa cu o boala crunta care in cele din urma m a lovit.Probabil asta e destinul meu , sa ajung aici si sa inchei socotelile.Am pus apa sa incalzesc  pentru a ma spala un pic macar sa nu fiu si murdar daca ajung la spital.Oricum starea mea este mai proasta de cateva zile fara sa fie vreun remediu , din contra , tot mai rau. Am tipat tot timpul de problemele mele de sanatate insa , pana acum a fost floare la ureche . Ceva ce poti trata intr un fel sau altul este una iar o boala cronica fara leac , mai ales daca e de inima este alta poveste.Am ajuns la varsta asta plin de boli pe care in urma cu doi ani nici nu concepeam ca as putea sa le am.In mare viteza , am fost pus jos , doborat. Acum chiar ca nu mai reprezint nimic , poate un rebut uman. 

duminică, 30 ianuarie 2022

alta si...alta

 Sunt in situatia in care un diagnostic mai vechi , nebagat in seama de dr. Costas , vine cumva din urma si simt ca boala mea este mai grava decat hipertensiunea ce poti sa o mai rezolvi cu pastile.Trebuia ceva mai \\ adanc \\ pentru a fi cat mai aproape de lovitura finala.Viata mea are o forma ce ma duce cu gandul in alta lume , parca sunt si nu sunt de aici. Cu toate astea am toate fricile din lume, nu mai sunt nimic din ce am fost. Am ramas o fosila , un rahat pe care nici eu nu as mai da doi bani.Mi se pare o viata decand traiesc asa doar ca de la am la an a devenit mai greu si au tot aparut alte si alte amenintari , neramanand doar la problema mainii. Acum nu la mai stiu numarul pe care ar trebui sa l spun deoarece ma confrunt tot cu alta afectiune , adunand pana se umple sacul.Nici nu mai stiu ce sa cred despre viata , cum se numeste a mea, insa constat ca sunt destui oameni sanatosi care in mare duc felul meu de viata si le place.

vineri, 28 ianuarie 2022

s a intamplat.....

 Abia cand am ajuns intr o faza de boala grava la inima am renuntat la tigari. Am stiut ca doar cand voi fi convins ca boala de inima este mai grava decat am crezut voi renunta total la tigari.S a intamplat.

dumnezeu stie

 Ca si cum problema de la mana care se acutizeaza  nu ar fi de ajuns, incep sa am probleme cu tensiunea , care nu mai raspunde ca pana acum la jumatatea de pastila.De cateva zile iau o pastila intreaga insa am niste simptome neplacute , ameteala si oarece durere in mana stanga.Se pare ca pe langa pastila asta mai trebuie ceva , la inima am o problema in afara de tensiune marita. Asta ar fi din simptomele mentionate.Da , cu inima am o mare problema pe care credeam ca o stapanesc cu pastila asta de triplixan , data de doctorul Costas . Nu mi a dat pastilele care au fost prescrise de doctorul cardiolog de la Radauti acum mai mult timp. Dumnezeu stie.

sâmbătă, 22 ianuarie 2022

tensiune

 Am avut multa treaba gu Fanfu, un fel de curatenie. Tigari nu , totusi nu sunt multumit de tensiune.

O problema care iar imi da batai de cap .Aceleasi pastile dar uneori dimineata am tensiunea  , 13 , 14 , si chiar un 15.Problemele mele medicale se succed, cand una cand revine cealalta. Sa mai dea dracu in ele.

 

luni, 17 ianuarie 2022

zile si zile....

 Uneori as vrea sa scriu o gramada de lucruri doar ca imi lipseste motivatia pe final.Cumva eu cred ca am devenit putin mai realist in ultimii doi ani cand din doua lovituri am fost adus la zi atat cu istoricul meu medical cat si privind in buletin si constatand ca un om cu multiplele mele probleme am depasit o bariera-vorba vine- aceea de saizeci si cinci de ani.E batranete ca sa o mai ocolesc , poate credeam ca nu o sa mi se intample niciodata dar ma gasesc la aceasta varsta impreuna cu pachetul de boli si probleme ce decurg de aici.Problema este ca indiferent de varsta , dorintele nevoile , sperantele , sunt ca la patruzeci , neacceptand ca unele lucruri nu mai sunt , nu vor mai veni , cu atat mai mult cu cat sunt constrans de bolile pe care le am si pentru care iau zilnic patru pastile si doua linguri de ulei de in.Cred ca indiferent de varsta omului ii poti lua totul dar ii va ramane stropul de speranta pe care il pune ca balsam si pentru corp si pentru suflet.Intr un fel nici nu vreau sa stiu ca lucruri ma asteapta dar as vrea sa pot sa am un pistol sau niste cianura pentru a putea sa termin cum vreau eu cand vreau eu.Dincolo de momentele astea morbide cumva , si in dimineata asta ca si in celelalte am o gramada de treaba pe care inca reusesc sa o fac eu si asta imi da impulsul de a ma ridica dimineata din pat. Un lucru important si bine de mentionat este eu in momentul asta nu am rude sau prieteni care sa ma ajute cu o treaba sau cu un serviciu, am doar oameni pe care ii platesc , altfel ar fi greu.Sa te rogi  de o ruda sa te ajute la ceva , este chiar dezumanizant prin reactiile pe care unii sau altii le pot avea. In consecinta , trebuie sa te descurci singur , pentru ca atunci cand devine cazul sa i poti injura. Un reper important in viata mea de multi ani este Dr. Costas . Probabil ca dansului ii datorez totul , poate si faptul ca traiesc. Multumesc doctore !

joi, 13 ianuarie 2022

voi vedea

 Astazi incerc sa evit doua tentatii , tigarile si o femeie.Este aiurea ca cu problemele pe care le am , mai pot sa ma gandesc la asta cu atat mai mult cu cat trebuie sa cheltui si niste bani.Insa in ambele cazuri iese in evidenta caracterul slab si inconstienta care dincolo de faptul ca ma consider destept nu am capatat substanta pentru a le stapani.Ce pot sa spun este ca fiecare suntem ceea ce suntem si ne luptam cu asta toata viata.In rest , treaba multa dimineata -multumesc ca inca pot- , fac mancare si de pe la 11 , stau degeaba , fac foc si astept seara sa ma bag in pat.Asta noapte a fost foarte frig , undeva dincolo de minus 15 grade. voi vedea.

miercuri, 12 ianuarie 2022

A cata?

 Dincolo de toate problemele mele mai am una care se eternizeaza , tigatile.De maine alta tentativa , acata?

duminică, 9 ianuarie 2022

ziua trece

 In continuare timpul parca zboara. Acum e dimineata , fac treburi , este amiaza si te mai invarti putin , iar e seara si la cinci ma bag in pat , stau la televizor pana adorm , in jurul orei noua si jumatate.Asta e in mare dar in prima jumatate a zilei am o gramada de treaba pe care daca nu as putea sa o fac ar fi dezastru.Ziua trece , ziua vine...ziua trece.

miercuri, 5 ianuarie 2022

norii....

A inceput anul , continua problemele de sanatate.La varsta mea ar parea normale , doar ca eu ma confrunt de 31 de ani cu ele.Este trist sa constati ca cel mai probabil , afectiunea de la mana nu o mai pot aduce spre bine nici cum.Perspectiva este crunta , pentru a fi pus jos trebuie sa ajung din nou la prima problema si anume tromboza arteriala de la mana dreapta.Abia ma descurc acum , ce voi face cand cine stie ca va fi cu mana. Este posbil sa ajung vai de capul meu la mila unora si nu stiu daca voi rezista psihic vorbind.Ma intreb daca nu e mai bine sa inchei socotelile cu viata printr un gest disperat decat sa ajung o zdreanta. Intrebarea se pune daca am curajul necesar.Acum ma agat de viata deoarece cat o fi de greu undeva pastrezi o palpaire de speranta.Cumva speranta si un noroc limitat m au ajutat o gramada de ani , acum ma infior la gandul ca pot ajunge in situatia de nici la wc. sa nu poti merge . Sa ajung sa ma stearga cineva la cur ar fi peste puterile mele de rezistenta , psihic vorbind.Acum inca imi fac totul singur cu ajutor pentru lucruri pe care nu le am facut niciodata, as spune ca sunt multumit doar ca la orizont norii negri vin spre mine.Probabil Dumnezeu cu mila.

luni, 3 ianuarie 2022

probleme.

 Acum si asta noapte au fost probleme cu tensiunea.Asta noapte era foarte mica , mai mica decat trebuie . In aceasta dimineata a fost 13 si acum 12. Nu pot ajunge din nou la 12 sau 11 cum a fost pana acum vreo saptamana.Problemele se succed , ca de obicei.

duminică, 2 ianuarie 2022

tot speranta


 
Am luat iar bilet la lotto , sperand ca Dumnezeu se uita si la mine cu un castig mic dar atat de neceasar in situatia de fata.Nu a fost sa fie, Dumnezeu stie mai bine cui trebuie sa i dea putin noroc si cui nu.

CE FAC?


 Asta noapte m am simtit rau m a sagetat mana , se instaleaza incet simtomatologia de ischemie arteriala , adica sangele in mana circula tot mai greu. Deasemeni mana este rece , trebuie conditii speciale pentru a o incalzi.In ultimii 31 de ani de la operatia la mana , am avut mai multe episoade critice dar atunci s a mai ameliorat , mergand de fapt spre limita posibila si acum nu stiu ce sa fac. Situatia la mana e diferita fata de acum multi ani cand s a scos din artera sange inchegat care bloca circulatia. Acum sigur artera este cuprinsa de colesterol format tot din proasta circulatie a sangelui , care este intarit si inposibil de indepartat . Asa ca Ce fac?