duminică, 31 decembrie 2023

asa

 Nu mai am chef nici de televizor nici de laptop

jos

 Acum in ajunil lui 2024 sunt in cel mai mare necaz al meu medical vorbind se numeste stomacul.E toy mai grav aproape ca nu mai pot manca mare licri Cred ca acum totul se reduce la vai si amar . esti pus jos.

joi, 14 decembrie 2023

nervi

 Oricat am vrut sa scriu despre altele decat probleme de sanatate nu reusesc deoarece contibuu apar situatii de sanatate destul de grave. Acum de exemplu de trei zile a revenit o situatie la stomac destul de grava si inca nu sunt sigur de cauza.Am cautat la mancare , de regula tin regim alimentar , dar am schimbat iar si apa de baut lucru pe care l am tot facut in ultimul timp dar nu pot spune nimic concret. 

miercuri, 13 decembrie 2023

marți, 12 decembrie 2023

canta dracii

 Nu se putea sa trec cu vederea cateva zile starea mea de sanatate si sa scriu de altceva.Ei bine vad tot mai rau din cauza pastilekor de stomac si deoarece am tot luat anficoagulant pentru mana mi am agravat iar stomacul cu toate pastilele pe care le iau.FoATE SE ACUTIZEAZA IAR SI SUNT IAR PE GARD. lUPTA asta surda m a obosit , sunt si sla bit de la regim alimentar . Am ajuns un rahat un nimic taiat in bucati. Sa dea dracu in toate.

joi, 7 decembrie 2023

asta e

 Am vrut ca o perioada de timp sa scriu despre banalitati zilnice si nu stiu mai ce fara problemele mele de sanatate.Dar trebuie sa spun ca bolile mele evoluat si asta priveste acum problema stomacului unde este tot mai complicat deoarece pestilele nu mai reactioneaza cum trebuie/Altfel spus bolile te pun jos incet si fara sa anunte decat periodic.Din punct de vedere al stomacului ma simt tot mai rau de la zi la zi .

luni, 4 decembrie 2023

ganduri

 Privind in urma , vin in fata ochilor flashuri din trecut , imagini chiar din copilaria mea si am tras o concluzie ce m a cutremurat. Ei bine bunicii mei nu erau chiar asa plini de dragoste fata de mine cum am crezut pana zcum. Pur si simplu bunicii mei simteau o mila destul de accentuata  cred ca cu toate ca simteam apropierea lor fata de mine sigur ii incerca in primul rand un sentiment de mila.In rest pot spune ca am trait bine pe langa ei iar acum stau in casa lor.Buni oameni.

vineri, 1 decembrie 2023

zi

 Trec zilele , trece viata dar de cele mai multe ori vreau anumite zile sa treaca mai repede de regula pentru a veni ziua de salar -pensie , alteori te simti mai neplacut si speri ca timpul sa vindece.Partea cea mai proasta este ca oricat am programat de la inceputul anului , acum la sfasit nu am nici un ban strans , oricat am incercat.Viata e grea , in rahatul asta de tara totul e scump , totul pentru hoti si mafioti . E o realitate care nu mai poate fi schimbata doar ca tara asta nu o vad bine in viitor.Si ca sa vedem in continuare ca e ca la nebuni astazi a plouat , aduce momente de toamna si iarna uneori in aceeasi zi.Am sa scriu in fiecare zi pana la sfarsitul anului.


miercuri, 22 noiembrie 2023

dureri

 Este ceva care se repeta de multi ani. Din bolile care le am vin peste mine altele din aceeasi grupa dar care evoca atentionarea ca bolile devin mai intense evolueaza devin tot mai cronice. Spun asta deoarece am simptome de durere in umarul stang , cumva si la mana iar astea au legatura cumva cu inima cu problemele care le am Ce sa mai spun ce sa mai fac nu stiu.

joi, 16 noiembrie 2023

vorbe


 Uneori ma intreb ce este varsta?Cred ca varsta poate fi definita si ca un colaj de amintiri din care unele sunt placute dar cele mai multe neplacute. Sunt si momente din viata de care efectiv nu vrei sa ti amintesti , iti dau o stare de rusine si revolta , reprezentand momente cand uitai de tine , de mine in cazul meu alegand ca in ziua urmatoare sa cauti un perete sa te dai cu capul de elAmintiri de genul asta am atat de multe incat nu lasa decat cu greu loc la unele mai placute.Asa de multe tampenii de toate felurile am facut in viata de pana  acum incat cu dezamagire recunosc ca in primii 45 de ani de viata am facut mai multe prostii si chestii regretabile pentru mine decat multi sanatosi tun la un loc in toata viata lor.Intr un fel viata mea a fost si este inca plina de evenimente pe care fie le plac fie nu dar perseverez.

PRINS...


 De la bun inceput , de acum 34 de ani problema de sanatate cu care a inceput calvarul a fost tromboza de la artera de la mana dreapta , cauza fiind mersul cu carje care a tasat artera de la subsioara . Atunci am putut beneficia de aportul unui doctor de la Iasi , Dr. Dorneanu , originar de aici din Brosteni. Asta a dus la pensionarea mea pe caz de boala si asa a inceput calvarul. Evident , bolile aduc boli si imediat din cauza pastilelor de aspirina luate pentru circulatia la mana mi am pus in pioneze si stomacul . In timp din cauza sedentarismului , viata mea fiind redusa la a sta in casa fara cine stie ce miscari , efort etc. s a complicat cu colesterol pe artere si apoi hiper tensiune.In cateva cuvinte un istoric care pune in text problemele continue de care am parte in ghilimele in toti acesti ani.Dar plecand de la cauza principala a tuturor problemelor si anume tromboza arteriala de la mana , aceasta ramane si in prezent problema mea principala de sanatate .De la zi la zi afrctiunea care este cronica de mult timp se acutizeaza devenind din nou la stadiul de acum 34 de ani cu diferenta ca acum nu mai este vorba de cheag de sange in artera , dupa cum spune doctorul dupa atatia ani artera s a fibrozat inar sangele in cantitate foarte mica deja trece foarte greu prin artera si sa irige mana.Astfel dupa spusele doctorului nimic nu se mai poate face.Pentru a putea sa mergi la o clinica specializata trebuie mii de euro fara sa fii sigur de rezultat pozitiv.. In aceste conditii rezulta intrebarea  Ce voi face? Voi ajunge sa depind de unii sau altii sau sa mi pregatesc ceva pentru a grabi un final cat de cat onorabil./??

miercuri, 8 noiembrie 2023

BASME RUSEȘTI 2023 | COLAJ | 10 BASME | 4 ORE

Neinfricatul Farhad - 1001 de nopti

BASME SI POVESTI 2023 | COLAJ | 8 POVESTI | 4 ORE

Frumoasa Asenel 1964,Vartelnita fermecata 1964 de Fratii Grimm TEATRU RA...

Rubinul fermecat , Keloglan 1001 nopti Ludovic Antal, Emil Hossu TEATRU ...

"O mie și una de nopți: Sultan pentru o zi" de Costin David [Teatru radi...

NAZDRAVANIILE LUI PACALA | de Iosif Nadejde | 2 ORE SI 30 DE MINUTE

"Poveştile Şeherezadei" de Costin David [Teatru radiofonic] (2003)

un ...amar


 Dincolo de problemele mele de sanatate care sunt un pachet intreg am si cateva obiceiuri proaste care ma afecteaza atat la sanatate cat si la buzunar.Astfel este o mare tampenie ca zilnic fumez intre doua si cinci tigari.Astea imi fac rau direct la artera de la mana referitor la care Dr. Costas spunea ca de acum nu se mai poate interveni chirurgical deoarece artera este fibrozata . De un timp doctorul nu mai este asa amabil in sensul sa mergem undeva la un spital cu mana spunand din start ca nu se mai poate face nimic. Ca niciodata lucrul asta nu mi a venit bine , putea sa spuna ca se poate incerca chiar daca sunt sanse putine. Deasemeni preciza ca reconstructie vasculara s ar putea face dar greu dar costurile ar fi de multe mii de euro.Nu stiu de cati bani as putea face rost mai ales ca continui sa dau bani cui nu mai trebuie sa dau , daca nu as fi dat cred ca acum aveam destui bani pentru un spital  mai specializat.Revenind la doctor trebuie sa recunosc ca mi a facut multe servicii , in schimb eu il las sa foloseasca nuste pamant de aici pentru magazii ,ogoras , cotet cu caine., fara taxe evident. In conseciinta , fara bani mai multi e vai si amar.

duminică, 5 noiembrie 2023

realitati

 Este clar ca nu scriu in ultimul timp decat cand am o problema de sanatate. Ei bine , problema mea de la mana devine usor grava si incet apar simptomele vechi care imi dau fiori. Apare amorteala tot mai des , indoi degetele cu greutate si durere , incepe sa fie limitata inchiderea pumnului , nu se inchide chiar de tot . Ischemia si durerea sunt sumnele agravarii circulatiei la mana , nu prea mai are sangele cum sa circule.Deasemeni foarte grav este ca nu mai pot sa iau pastile anticoagulante care subtiaza sangele si circula mai usor din cauza stomacului care nu mai suporta. Marea mea problema a fost si ramane afectiunea de la mana. Boala recidiveaza de 34 de ani si mi e tot mai greu.Astea sunt realitatile vietii mele.

joi, 26 octombrie 2023

vai si amar.

 Ca de obicei cand problemele se acutizeaza scriu iar. Da , problema cea mai acutizata este stomacul , unde ma simt tot mai rau . Deja aproape nu mai pot manca nimic , dupa orice mancare chiar si fara ma simt rau . Am o problema ceva mai grava si inca nu stiu ce sa fac. De data asta e ceva mai complicat , nu prea mai stiu ce voi face , situatia este ceva mai grava , asta si pentru ca simptomele sunt de natura mai serioasa.Mai rau este ca acum nu am nici bani sa merg undeva la un control sau spital.E vai si amar.

marți, 17 octombrie 2023

Dumnezeu.


 Trebuie sa ma astept ca la un moment dat lucrurile vor degenera in ce priveste starea mea de sanatate. La anumite perioade din cele trei afectiuni mari se acutizeaza pe rand si vad astfel pe ce fir subtire numit sanatate ma sprijin si ma agat.Din nou simptomele la mana s au acutizat , de fiecare data tot mai tare , asa cum dealtfel este acum. Mi e destul de greu cu mana , am simptome care imi dau fiori la gandul anului 1990.A trecut mult de la operatia la mana ,33 de ani.Ar mai fi trebuit una dar asa a fost sa fie.De atunci continu am probleme sunt in mare pericol  cu mana Asta e viata mea.sunt intre trei boli grave si nu bani sa pot merge undeva. Ce va fi Dumnezeu stie deoarece cad vin necazuri imi amintesc de EL.

sâmbătă, 7 octombrie 2023

67


 Astazi este o zi ca oricare alta doar ca fiind 7 octombrie este ziua cand fac 67 de ani.Nu fac nimic special nici nu as putea , eu tin regim alimentar chiar daca uneori mai cac cate o exceptie . La varsta mea nu iti doresti decat putina sanatate deoarece multa nu se poate.Ce vrei sau ce ai nevoie asta destinul hotaraste daca iti da ceva.Am zis.

miercuri, 27 septembrie 2023

marți, 26 septembrie 2023

necazuri... doar ce altceva.

 Astazi am avut cea mai rea durere de stomac din ultimul timp. La stomac am mari probleme....

duminică, 17 septembrie 2023

boli..

 Aproape zilnic intervine o situatie de sanatate ce trebuie corectata. De cele mai multe ori situatiile astea mai sensibile apar din cauza produselor pe care le mananc. Este greu  sa aleg ce sa mananc deoarece aproape orice as manca influienteaza ori stomacul ori tensiunea arteriala. Astfel am o mare problema cu ceea ce sa mananc .Astfel variantele sunt foarte putine iar eu repet de regula aceleasi alimente ..E clar ca uneori aproape inconstient mananc ceva care imi face o problema. Intr o zi cu stomacul sau ce o fi astazi cu tensiunea arteriala, trebuind sa mai iau jumate de pastila pentru a reveni la 10 sau 11.Asta pentru ca eu consider si 12 o tensiune marita fapt care ma determina sa o mentin mai mica, cel putin asa cred eu.Altfel spus in fievcare zi sunt eventualitatea de a avea probleme la stomac sau sa am tensiunea putin marita.De fiecare data trebuie sa reactionez cu pastile , evident. De aia spuneam ca viata mea depinde exclusiv de pastile.

vineri, 15 septembrie 2023

doamne

 Ma doare stomacuk.Nu mai trece. Am luat pastile dar inca doare. Pastile iau de dimineata.

grav

 Din nou am probleme la stomav. Se intamola de cateva zile ca o durere surda continua de intensitate mai mica,Acum de exemplu ma simt foarte prost , in afara de trombex nu am luat ceva care sa faca rau. Asta e teoretic , am o problema complicata la stomac si acum cumva s a agravat. si nu stiu ce sa mai fac. Sunt in grea situatie cu stomacul. Nu stiu ce voi face.

marți, 12 septembrie 2023

mai.....atent

 Nu se poate sa treaca timp fara o problema de sanatate.Si cele vechi au intaietate , de aceea problemele de la stomac sunt foarte cmplicate. Pentru stomac iau in mod normal o pastila zilnic dar am zile cand iau si doua sau trei. E o problema , a fost ieri si cumva parca si azi e cumva acolo. Nu pot decat sa iau pastile si sa insist din nou pe regimul alimentar pe care uneori il evitam dar cu aceleasi alimente ca pana acum. Orice deviatie ma costa si trebuie sa fiu din nou mai atent.

joi, 7 septembrie 2023

eu


 Dimineata am o perioada treaba dupa care ma linistesc si nu mai fac mare lucru. De un timp mi a disparut intr o masura mai mica sau mai mare dorinta de a face cat mai multa treaba in limita motivatiei de moment. Acum mai putin motivat mai mult obligat de necesitati si de nevoia de a face cate ceva de a ma simti util dar miscarea face bine.Acum si momentele in care scriu pe blog sunt tot mai putine desi as avea multe de spus pur si simplu nu am chef.Dar voi continua si mai sunt zile cand scriu mai pe larg si mai mult.

miercuri, 6 septembrie 2023

complicat

 Am intrat in septembrie , s a mai racit afara , toamna se face simtita iar viata are cursul si implicatiile ei fara a putea schimba ceva.Eu ma simt cand mai bine cand cu anumite probleme , este aceeasi lupta pe care o continui cu afectiunile mele precum si cu mine insami.Nu intotdeauna ceea ce faci da si rezultate pe masura asteptarilor de aceea nici o zi nu seamana cu precedenta.Psihic si moral nu stau tocmai bine , ma straduiesc doar ca viata si implicatiile mai ales morale se suprapun cu problemele de ordin fizic si toate creeaza stari care pot fi de orice natura. Eu sunt cu multe probleme de sanatate si nu totdeauna poate lucrurile pe care le fac sunt si cele mai indicate.In alta ordine de idei starile de normalitate in conceptia mea desigur se despart foarte putin aproape nesesizabil de cele cand simt ca ceva nu este in regula .Deci viata mea are acelasi curs intre bune si mai putin bune , stare care persista de foarte multi ani iar acum ca am ajuns la 67 de ani parca trebuie sa acepti ca nu mai este loc de sperante fara fond asa cum m am hranit cu aste toata viata.E complicat si ma intreb multe lucruri dar evit orice raspuns.

marți, 29 august 2023

eu


 Uneori se mai complica situatia cu tensiunea si imi dau seama cat de fragila este situatia mea vizavi de afectiunea la inima.Incerc sa pastrez tensiunea arteriala la 10 sau 11 ,cu pastila pe care o iau TRIPLIXAN.Ce poti astepta la varsta mea si destule probleme de sanatate pe tot timpul scurs pana acum.Osituatie neplacuta este si faptul ca nu pot strange o suma de bani 4 , 5 mii de lei deoarece tot timpul apare cate ceva de facut de cumparat , tot ce este necesar evident.

luni, 28 august 2023

dependent de o pastila.

 Astazi cumva mi a crescut puin tensiunea . La anumite perioade se intampla asta si evident ma ingrijoreaza. E greu cand depinzi de o pastila......Niciodata nu stii la ce sa te astepti. Esti la mana destinului, foarte greu.

duminică, 27 august 2023

valtori

 Multe as vrea sa scriu dar tot nu inteleg de ce parca nu am chef. Ar trebui sa intru in profunzime in viata mea , in felul acesta ar fi o gramada de lucruri de spus.Dar cum spuneam nu am determinarea sa scriu si iar sa scriu cu toate ca stiu ca doar asta va ramane cu numele meu.Cum m as caracteriza  acum este greu de spus deoarece este important din ce parte as privi lucrurile. Din perspectiva varstei nu mai am decat sperante de viata de zi cu zi fara a privi prea mult in fata.Din perspectiva dorintelor mele , am una de multi ani , nu se mai indeplineste. Evorba de bani de la loto pe care as vrea sa i castig pentru a putea pleca de aici.Pana acum desarta si asta.Dar e clar ca cea mai importanta dorinta implica starea de sanatate , aici cum e destinul , in situatia mea influentele pot fi nestiute sau imposibil de accesat. Sunt la mana destinului. Mi ar fi placut sa scriu zi de zi despre lucruri frumoase de lucruri pe care incerc sa le realizez , numai ca realizarile mele se opresc prin casa. . Din multele aspiratii , de a lungul timpului nu am realizat nimic , ramanand cu visurile de zi sau de seara.

vineri, 25 august 2023

eu

 Sa zicem ca as avea multe de scris , uneori chiar mi ar placea. Problema este cu cheful pe care il pot avea sau nu.Se intampla destule lucruri despre care ar trebui sa scriu , cel mai important fiind starea mea de sanatate.Evident ca la varsta mea poate fi un subiect de evidenta dar nimic nu se mai poate schimba , sunt pe alunecare , sunt pe lupta din vesnicul razboi care este viata mea. Tot timpul am dus lupte insa razboiul continua. Deasemeni fiindca miscare fac destul de putina apar semne ca ma ingras si trebuie sa vad cum fac in conditiile in care lista cuce mananc este deja foarte redusa. Cred ca costita pe care o mai mananc in cantitati mici se vede. Problema mai poate cuprinde si lipsa unui efort fizic mai intens . Am mai incercat asta dar efortul creste tensiunea arteriala si deci iese din discutie.Oricum o dau nu am motivatie sa scriu de lucruri mai de zi cu zi doarece problema principala este doar sanatatea . Imi vine destul de greu sa ma gandesc la altceva cand eu am o gramada de probleme de sanatate si nu numai.

miercuri, 16 august 2023

 

As Avea multe de spus , cand scriu imi dispare verva aia de a scrie despre multe.Am o problema deoarece inregistrarile audio video nu sunt compatibile aici pe blog 

joi, 10 august 2023

inima , tensiune , uit?

 La anumite perioade de timp ma trezesc si revin la problema mea grava si anume tensiunea arteriala.M am tot luat cu problemele de zi cu zi , cu curatenii si prostii de astea uitand problema de baza care ma domina de atat de mult timp . Cu multele probleme pe care le am avut vizavi de curatenie am trecut tptul in planul doi si mi am cheltuit toti banii. Acum sunt pe gard pama la intai septembrie . De acum las totul nu mai fac nimic si nu mai cheltui bani de aiurea. DE CAND TOT SPUN ASTA. Da , astazi parca ceva nu merge bine , dupa mult timp.

luni, 7 august 2023

una alta

 Este complicat asa cum este olin de intamplari banale care imi determina mie viata. Eu traiesc in jurul unor astfel de intamplati si situatii care pot fi banale pentru majoritatea doar ca mie imi determina insasi viata.Muncesc in ghilimele cat pot , mai mult sau majoritatea o fac altii . Am facut curatenii , am varuit  am dat cu vopsea si cerdacul , o gramada de lucruri. Mai important este un fel de reparatie la acoperis undeva la peretele bucatariei denspre padure , acolo numai probleme am avut , de aia acolo peretele e praf. Acum incerc sa opresc complet ploaia sa se mai infiltreze sau chiar sa curga pe acolo. 

luni, 17 iulie 2023

probleme , mana


 Circulatia la mana este tot mai deficitara . Apar din nou , cum spuneam durere la un deget atunci cand inchid pumnul.Sunt simptome grave care imi readuc in minte alte vremuri.Complicat..

sâmbătă, 15 iulie 2023

LOTO

 Ma rog tie Doamne sa castig la LOTO.

loto


 Problema asta cu tigarile o am de ani de zile.In regim normal fumez trei sau patru tigari pe zi.Dar in anumite zile din motive de agitatie pe fondul unor informatii sau situatii pot ajunge pana la sapye sau opt .Sunt situatii rare astea dar nu trebuie sa se repete.Sper ca incepand de azi cand nu voi fuma nici o tigara sa mi tratez emotiile fara tigari.Ieri m a sunat Cristina si mi a spus ca mi a trimis doua sute de lire sterline.O gramada de bani pentru mine care aveam o gaura in buget.Sper sa am mai mult noroc la LOTO.

duminică, 9 iulie 2023

un eu si.... alt eu.

 Este perioada cu ploi si caldura mare , timpul a ajuns de neinteles si probabil va fi tot mai rau.Eu sunt in continuare prins intre problemele mele de sanatate cu pastilele zilnice si treburile sau micile treburi zilnice. Din curatenie mai am de vopsit cerdacul usile si ramele la geamuri. Asta se va intampla dupa 17 , cand mai iau bani din care sa cumpar vopsea si ce mai trebuie.Dincolo de astea eu ca persoana , fizic vorbind ma simt ceva mai slabit , puterile sunt mai putine.Dar spre rusinea mea in ghilimele , am facut si altele care parca vin fara vointa mea dar se intampla cu acea vointa necontrolata sau ca un idiot imi place sa nu o controlez , sa ma bucur chiar.Viata la varsta mea dincolo de multitudinea problemelor de sanatate pare uneori inconstienta , o inconstienta pe care ma fac ca nu o sesizez. Punand o concluzie , e clar ca nu sunt cum ar trebui sa fiu.

marți, 4 iulie 2023

fara .. putere de caracter, eu .

 Trebuie sa recunosc ca uneori mi e rusine de mine insumi si de ceea ce fac. Sunt mai multe aspecte. Amanunte altadata.


duminică, 2 iulie 2023

timpul

 Timp calduros cu ceva ploaie , in rest e bine. Mai rau cand va ploua cu tunete si vant.

sâmbătă, 1 iulie 2023

cald


 O zi calduroasa fara evenimente sau aduceri aminte. Parca sunt prea multa de astea iar gandul la altceva nu are curaj.

vineri, 30 iunie 2023

tot ..timpul

 Ca de obicei in ultimul timp , nu fac mare lucru in timpul zilei.Cu ceva timp in urma eram mai activ , acum nu mai am nici chef nici motivatie. Abia acum incep sa simt dependenta de alte persoane , si din cauza ca parca nu mai am chef. Dar chestia asta ma costa bani si as vrea macar un pic sa ma revigorez si sa fiu mai activ. Nu inseamna ca nu fac destula treaba dimineata , sunt multe de facut dar dupa ce m am linistit nu mai am motivatie sa ma apuc de nimic. Trebuie sa schimb ceva aici , viata prea sedentara e toxica.

miercuri, 28 iunie 2023

timpul

 Am o problema cu stomacul , problema care se acutizeaza uneori din diferite motive , probabil alimentare . Este un timp destul de lung , circa trei ani de cand iau zilnic o pastila de stomac.Bineinteles ca iau si pentru tensiune in continuare , zilnic sase pastile pentru cateva afectiuni. Trebuie sa fiu atent si cu greutatea deoarece stau mai mult degeaba si de aceea trec iar la mancare foarte putina. Am mai facut asta cu ceva timp in urma si am trecut intr un fel de anemie , am luat fier. Prin casa nu fac decat treburile zilnice necesare , pe afara am mult timp de cand nu am mai facut nimic , pun pe altii sa faca si evident platesc , nu am ce face.

sâmbătă, 24 iunie 2023

timpul

 Este cand cu soare si foarte cald cand trage cate o ploaie. De acum vremea va fi destul de schimbatoate cu manifestari grele.

vineri, 23 iunie 2023

vara


 In zilele din urma am facut doua treburi importante. Am spalat covoarele si am dar cuvar in casa.  Pentru aceste lucruri am platit o gramada de bani ca doar nu puteam eu sa fac.Urmeaza restul treburilor care le voi face la inceputul lunii viitoare deoarece trebuie sa mai iai salariu. In rest , treburile zilnice , care nu mi ocupa cine stie ce timp , asa ca in rest stau degeaba cu televizorul si laptopul.Mi am pierdut ceva din disciplina aia zilnica care presupune ca dimineata sa incalzesc apa sa ma spal iar la trei zile sa ma barbieresc.Nu prea ma pot tine de acest program insa voi incerca sa revin.Apoi mai este o prostie veche , pe care o tot repet si pe care vreau sa o uit , nu vreau sa o mai repet.

joi, 22 iunie 2023

duminică, 7 mai 2023

boli si iar boli

 Oricum o dau , la anumite intervale apar iar si iar simptome ale bolilor ce ma bantuie acum . Asa cum dintr un motiv sau altul mi am pus iarasi stomacul in situatie de boala si ma doare de doua zile.Ceva  s a intamplat de unde durerile de doua zile , si cu toate pastilele nu prea vrea sa cedeze.Cu stomacul am o problema grava , nu stiu ce sa fac dincolo de pastile si regim pe care uneori il incalc fara sa realizez.Ca stare generala ma simt foarte prost , am tot felul de simptome si stari ce definesc un om foarte bolnav.

sâmbătă, 6 mai 2023

zile

 Situatiile complicate sunt la ordinea zilei si se succed.Acum din nou am probleme cu stomacul si e destul de complicat . Anumite simptome de acum nu le am avut nici acum trei ani .greu si foarte greu 

miercuri, 26 aprilie 2023

foarte grav

 Vartejul continua , am probleme destul de grave la stomac , asta din cauza pastilei pentru cisculatie care produce anticoagulant , e vorba de circulatia la mana.Bolile mele cumva sunt legate intre ele dar cumva atagonice. Ce iau pentru o anumita afectiune face rau la altele.E mai complicat , ieri am avut sange in nas , iau pastile de stomac , am si dureri de stomac , maine voi cumpara iar pastile. .Simptomele de acum de stomac sunt cred cele mai grave , asta entru ca ma simt destul de rau 

sâmbătă, 22 aprilie 2023

vartej

 Acum ca a fost pastele , timpul s a racit , vor fi doar ploi si racoare.E un scenariu care se repeta an de am in ultimii 10 , 15 ani si este clar ca clima a intrat in transformare cum face la perioade de cateva mii de ani.Asta va aduce transformari in plan geografic , seceta si foamete pe fundalul cresterii an de an a temperaturii medii globale.Se topesc ghetarii --sunt aproape gata-- se desertifica tot mai mult , apa tot mai putina si toate astea in plin proces de suprapoluare a uscatului si apelor. Sa se duca dracului lumea asta cu cracii in sus deoarece nu merita sa fie pe PAMANT. Cum am spus Pamantul va avea soarta Titanicului.Despre mine pot spune multe dar m as repeta , acelasi vartej imi controleaza viata si mi o macina cum vrea.


marți, 18 aprilie 2023

cu mana pe inima......


 A treia zi de paste , un timp urat si friguros , o primavara care se anunta ploioasa si rece.Am perioade cand nu scriu nimic din lene sau si pentru faptul ca de regula ma repet in aceleasi probleme.La varsta mea nu am deschidere spre subiecte mai placute deoarece daca uiti si pentru cateva minute problemele reale vin necazurile si mai abitir.La mine problemele sunt de sanatate si oscileaza intre probleme cu tensiunea arteriala si problema veche cu circulatia la mana dreapta care acum 33 de ani a fost operata de dezobstructie a arterei. Acum in atentie mai mare este problema de la mana unde iar am anumite simptome pe care le cunosc din trecut si imi dau fiori.Situatia mea este determinata de aceste doua probleme pentru care iau pastile insa varsta mea asta este. Simptomele de acum de la mana se manifesta prin dureri sau sageti in degetele de la mana , indoi degetele cu oarecare jena la incheieturi .Iau pastile pentru toate astea dar este evident ca problemele sunt in evolutie de ani de zile Ei bine aceasta este starea psihica ce ma agreseaza de 33 de ani , incerc sa i fac fata dar nu stiu ce poate aduce ziua de maine .Am zis.

marți, 11 aprilie 2023

da

 Uneori vreu sa scriu cate ceva dar ca de obicei as scrie numai de necazuri si probleme Deci daca tot sunt de nimic prefer sa aman.....da .

miercuri, 22 martie 2023

Dependenta...


 Nu este o dependenta de cine stie ce nebunie , este dependenta de o pastila de tensiune fara de care probabil nu as putea trai. Astazi am fost putin tensionat deoarece a venit notarita si a facut ce mai trebuia la actele de proprietate plus am mancat 4 parjoale destul de mici trimise de cineva --pe care initial nu am vrut sa le mananc --iar la ora 15 aveam tensiunea 13 , cand in mod normal trebuia sa fie 11.De aici se vede cat de mare este problema mea cu tensiunea daca un pic de stre si niste parjoala cat nucile mi a dus tensiunea la 13.Bineanteles ca am luat masuri de corectare si am mai luat o pastila pe langa cea de dimineata.Peste doua ore iau din nou tensiunea si vad atunci , chestia e ca parjoalele alea erau sarate ocna , nu trebuia sa le mananc , eu nu pun sare in mancare deloc, incercand sa fie bine. Este dur de tot sa constati iar si iar ca eu depind in toate de o pastila de tensiune.Vai si amar de steaua mea. Oricum de dimineata am avut o intamplare care a fost ca o premonitie si anume cand am luat pastila de tensiune dimineata la sase  , o pastila a cazut din tub si am cautat o punando apoi intr o hartie , luand alta sigur. Ei bine toate asta insemna ca in cursul zilei voi avea nevoie si de a doua pastila.Poti spune ca nu crezi in entitati supranaturale dar de multe ori o asemenea entitate o simt in lucrurile pe care le zic , le fac etc.Sper ca intr o zi sa mi spuna numerele la loto daca tot este entitatea mea. Am zis.

marți, 14 martie 2023

aici

 

In ultimul timp am scris mai rar sau mai putin deoarece am inceput sa ma gandesc ca oricum nu va citi nimeni --eu dealtfel pentru linistea mea scriu  -- si poate pot scrie doar cand ma simt daramat --asa s a intamplat in ultimul timp-- .Dar poate nu e asa , unele ganduri si spaime trebuie sa ai cui sa le spui , eu nu am pe nimeni --De aceea nu fac decat ma destanui mie insumi , sa ma usurez putin de povara si intotdeauna ma simt bine dupa ce scriu.In rest , fac acea putina treaba zilnic constant in ordine , curatenie oarecum si mancare.Astea sunt activitati pe care le fac in fiecare zi chiar daca simt ca imi scad puterile.Nu trebuie sa uit nici o zi ca am 66 de ani si multe boli.De fapt eu ma confrunt atat cu boala cat si cu lupta cu mine insumi deoarece psihologic nu stiu cat mai pot rezista in conditiile in care fizicul te tradeaza tot mai mult.

duminică, 26 februarie 2023

vorbe


 Ma uit in familia mea si in afara de Gheorghe si de mine , restul sunt vai de steaua lor.Dincolo de faptul ca nu au nimic sunt rai , nesemtiti si la o nevoie nu misca un deget daca nu le platesti.Cred ca de acum nu mai dau nimic , nu se merita , la orice necaz am astia nu pot decat sa priveasca si sa ridice din umar.Nu mai dau la femei bani , nici nu am , dar nici un leu de acum gratis . Eu am greutati si necazuri si boli cat cuprinde insa niciodata unul de asta nu m a ajutat. In acest moment ma doare mana stanga si toata ziua astazi m am simtit destul de rau . Nu stiu ce sa mai fac.

vineri, 24 februarie 2023

prins

De ani de zile , 33 la numar , sunt prins in cercul nefast al problemelor de sanatate trebuind ca zi de zi in aceasta perioada sa incerc sa trec mai departe in conditiile impuse de problemele de sanatate. La inceput cu greu am acceptat situatia si am incercat sa balansez intre impacare si disperare. O lunga perioada de timp , acest procedeu a dat oarecum rezultate insa pe parcurs s au adaugat noi si noi probleme de sanatate destul de grave. Cotitura spre disperare s a produs in urma cu trei ani cand la vechile probleme s a adaugat problemele de la inima cu tensiunea arteriala si celelalte.Medicamentul pentru tensiune arteriala mi a afectat circulatia la mana destul de deficitara , aflata in pericol evident de noi complicatii.Lupta asta dintr o extrema in alta cu bolile ce se acutizeaza continu incepe sa ma secatuiasca de puteri atat fizice cat si psihice.Si din starea asta continua de stres apar afectiuni sau se acutizeaza altele si parca cercul vicios si a pus in gand sa ma doboare cu toata opozitia mea.I situatii de astea interminabile o poti lua razna si sa cauti o rezolvare barbateasca doar ca nu am curajul necesar , cel putin nu acum.Oricat de greu ar fi , parca tot mai vrei sa te trezesti dimineata si sa incerci sa mergi mai departe . Acum se acutizeaza iar problema la mana , simptomele sunt tot mai intense incat greul vine cum spuneam ca lupti intr o directie si esti lovit simultan si din alta directie. De ce scriu aici toate astea chiar nu stiu dar probabil pentru ca nu am o persoana careia sa i pot spune framantarile mele , prefer sa pozez surazator deoarece cine sau cui ii pasa?
 

marți, 21 februarie 2023

prins ...

 Complicat , complicat si of inima..Cred ca daca nu as tine regum drastic pastila pe care o iau nu ar avea nici un folos. Ma tin asa cu dintii din inertie dar nu stiu ce va fi.

miercuri, 8 februarie 2023

depinzi de o ......pastila.


 Este foarte neplacut sa vezi , sa constati in timp ca de fapt eu depind de o pastila de tensiune. Oricum faci niciodata nu esti sigur de evolutia unei boli de inima. Efectele tratamentului cu pastila respectiva sunt diferite aproape zi de zi.De aceea tensiunea trebuie controlata zilnic de mai multe ori.Eu dincolo de pastile  tin un regim destul de strict si totusi am probleme cu mentinerea tensiunii la 11.Ce o sa fie nu prea stiu .dar greu este lupta asta a mea.Au fost cateva zile cand totul era normal cu pastila respectiva si orice mic amanunt se incadra in intreg dar uneori sunt probleme..Realitate dureroasa .

luni, 6 februarie 2023

iarna

Ei bine , a venit si iarna , o iarna cu zapada multa si ceva frig.Stau si fac foc in soba , este cald , bine si ma gandesc ce de complicata a devenit viata cand esti dependent de doua pastile , practic viata depinde de astea doua pastile ce tin tensiunea arteriala la normal, 11 .E neplacut sa realizezi acest adevar.Viata are deja alte coordonate care nu mai tin decat valoarea tensiunii. Pentru asta tin regim alimentar si iau pastilele de care faceam vorbire.Acestea sunt Triplixam si concor cor. 
 

joi, 2 februarie 2023

reflectii...

 A venit ceva mai multa iarna , este mai frig , a mai cazut si ceva zapada. Evident iernile de altadata , 20  , 30 de ani in urma nu au nimic comun cu ce se intampla acum .Evident , la ordinea zilei este focul din soba care face in cald si totodata fac si cate ceva de mancare . Am schimbat registrul si astazi am pus la fiert fasole. Nu am facut de mult timp dar de acum voi face mai des.In rest , treaba de dimineata apoi mai mananc , stau la tv. si normal pe laptop.Trece timpul , trec zilele si evident zilele noastre.In lume sunt razboaie -chiar langa noi-greutati tot mai mari , lumea o ia razna si de aceea nu vad bine viitorul , mai ales in Romania.Un adevar este indiscutabil , oamenii nu merita sa traiasca pe planeta asta . Oamenii au distrus tot , au poluat de aceea trebuie sa piara pentru ca Pamantul sa aiba timp si sa fie iar gradina universului pentru cateva miliarde de ani.

marți, 24 ianuarie 2023

astept banii.


 Ma mai gandesc de ce scriu toate astea aici. Nu am nici un fel de asteptare deoarece doar eu citesc asa cum eu scriu.E felul meu de a fi in lume , prin mine insumi evident dar si de a deschide din psihicul meu acea latura a mea pe care nu o cunoaste nimeni. Nu stiu daca e bine spus ,,psihicul meu ,,oricum o fata a mea necunoscuta de nimeni.In orice caz , a scrie despre starile mele de necazurile mele este si ca o evadare in mine insumi deoarece vorbesc ai pentru mine.Un lucru neplacut poate este ca de a lungul timpului decand scriu aici , niciodata nu am avut a exprima o bucurie , viata fiind intre doua extreme la fel de periculoase.Cum timpul imi reduce puterile de la zi la zi , fac tot mai putine activitati intrand in acea stare de inactivitate ce nu este de dorit. Nu prea mai am chef chiar daca zilnic am o gramada de treaba , de fapt motivatia lipseste .Apoi mi e tot mai greu sa fac lucruri ce le am de facut , apoi stresul si dorinta de evadare sunt tot mai pregnante, sa plec in alta parte , in alta localitate ceva mai departe.Pentru asta trebuie bani , ii astept.

sâmbătă, 14 ianuarie 2023

ps

 Incepusem sa cred ca se echilibreaza cumva treaba cu tensiunea . Nu fumez nu mananc nimic aiurea dar tot am ajuns de la jumate de pastila la una si jumate.Trist deoarece daca evolutia merge asa nu stiu ce voi face cate pastile trebuie sa iau daca norma este de 1.

una alta

 De regula , cu treburile pe care le tot fac zilnic ,aproape nu imi dau seama cand  a trecut ziua. Acum este 15 si   20  si cum se face repede intuneric nu mai este mult si trebuie sa desfac patul pentru culcare.De regula astea sunt doua repere a vietii zilnice , sa fac patul dimineata si sa l desfac seara.Fac destula treaba pe parcursul zilei , in casa sunt destule de facut , toata chestia in ultimul timp este sa fac motivatie. Cred ca acum motivatia si speranta atat cat se poate sunt importante.Mancare fac in limita regimului pe care il urmez si sunt multumit.In rest , Petrea vine la mine in fiecare dimineata , e vorba de Lazar. Imi aduce anumite chestii ce le cumpar , lemne , apa etc. Bineanteles ca mai vine si Fantu care face si alte lucruri .Astazi trebuia sa ma barbieresc dar pana acum inca nu am reusit.De mancare , am facut astazi o tocanita cu cartofi si piept de pui apoi am copt doi artdei si am facut salata cu ceapa si rosii , pe care o voi manca cu doua triunghiuri de branza topita. Asta a fost.

vineri, 13 ianuarie 2023

tigari

 Sunt in plina lupta pentru a renunta la acele nenorocite 3  sau 5 tigari.pe zi.

joi, 12 ianuarie 2023

cantecul lebedei..

 Este clar ca pastila mea de tensiune incet nu mai are acelasi efecte.Pana acum vreo luna , timp de doi ani am luat cate jumatate de pastila iar tensiunea era 11. Chiar daca fumam cateva tigari nu conta. Acum si doua pastile daca iau dimineata tot am 12 tensiunea.Evident ca eu o vreau la 11 din mai multe motive dar cred ca nu se mai poate .In situatii de astea logica spune ca boala evoluiaza. Si cand te gandesti ce regim la sange tin , motiv pentru care tot timpul mie foame , dar evolutia bolii fac toate astea nesemnificative.In ritmul asta incet tensiunea nu o sa mai poata fi stapanita cu urmarile care se stiu.Acum dimineata iau o pastila , incercand peste zi sa vad cum e.Deocamdata am tensiunea 11 , voi vedea mai tarziu.

marți, 10 ianuarie 2023

ce o sa fac?

 Cand ma uit la mane si vad cat sunt de imbatranit , arat de parca sunt ,,matusalem,,, imbtranit si la fata si la sanatate.Nu mai corespund pastlele de tensiune , nu ma mai pot tine de valoarea 11 a tensiunii. Pana acum vreo trei saptamani totul mergea bine cu doar jumatate de pastila.Acum si o pastila jumate iau si nu se tine tensiunea la 11 ci la 12.Dar dincolo de asta ma si simt rau , tahui , cu dureri in mana stanga , altfel spus , dupa doi ani jumate de tratament pentru tensiune , sunt in situatia ca nu mai pot controla valoarea tensiunii arteriale.Cred ca in timp boala asta de inima s a acutizat si nu prea stiu ce e de facut.Deocamdata iau o pastila jumate sau mai sigur doua, apoi va trebui sa vorbesc cu doctorul Costas, Va trebui mers iar la specialist pentru investigatii , si cred ca va interveni la tratament.Una peste alta , nu se putea sa incep anul mai rau si sa mi pun intrebarea ,,, ce o sa fac? ,,,,,

luni, 9 ianuarie 2023

pastile

 Nu mai merge vechiul sistem cu jumatate de pastila . Acum trebuie una intreaga iar uneori una si jumatate. Asta inseamna ca boala mea de inima este in evolutie. E complicat ce si cum va fi. Pastilele conteaza tot mai mult , mai ales una.

duminică, 8 ianuarie 2023

continuare

 Probleme nu s au terminat odata cu noul an , au aparut acutizari care devin tot mai grave. Simptomele la mana sunt tot mai grave si se agraveaza din cauza ca medicamentele pentru tensiune imi fac probleme la circulatia mainii.

miercuri, 4 ianuarie 2023

greu

 Este complicat faptul ca ma simt cu putere tot mai putina , dar si pentru faptul nu fac nici un fal de efort in afara activitatilor curente din casa.Realizez ca nici motivatie nici tragere de inima sa fac miscare nu mai am.Asta ma afecteaza , medicamentele pentru tensiune ma fac sa fiu cam tot timpul tahui mai putin seara si noaptea.Adevarul e ca ma simt tot mai rau , mai slabit , nu stiu ar trebui sa modific programul si sa fac mai multa miscare, voi vedea.Adevarul e ca totul pare tot mai greu.

duminică, 1 ianuarie 2023

2023

 Este 1 ianuarie 2023. Un nou an , deja mai batran , aceleasi probleme , voi vedea intensitatea lor .Deja nu mai am planuri , dorinte sau ceva de genul asta, a trecut timpul , acum sunt preocupat de tensiunea arteriala si alte probleme de sanatate.Noul an.