joi, 31 decembrie 2020

ajun de an nou

 Peste cateva ore ,va fi un nou an , o noua perspectiva ,dar aceleasi dureri , necazuri si spaime. Nimic nu este mai important decat starea de sanatate.Eu ma zbat de  de treizeci de ani , cu toate ca daca privesc cu atentie ,fac lucrul asta de la inceputul vietii deoarece asta a fost destinul meu.Acum este cu atat mai greu cu cat este aproape imposibil sa ajung la un spital de chirurgie vasculara ca lumea  In actuala pendemie , te duci la spital pentru o boala dar nu stii de care mori.Sunt in varsta , au trecut anii dar eu acum in ajun de anul nou nu am decat intrebari si spaime.Cand esti mai tanar , tupeul dat de o incredere tembela te ajuta sa speri , dar pe mine ce ma mai poate ajuta? Cand mana ma inteapa si imi amorteste , de unde sa mai iau perspective? Poate ca Dumnezeu te ajuta un timp sa mentii linia de plutire , insa poate s a saturat de neputinta si nehotararea mea .O sa mai continui maine . Dumnezeu cu mila.

joi, 24 decembrie 2020

ajun de craciun

 Seara de ajunul craciunului.Cald in casa si afara ,am tot c as vrea , insa nu pot spune acelasi lucru despre sanatate.Acum din cat stiu am doua probleme de sanatate cumva la extrem .Problema de la mana , cu circulatia care e tot mai proasta si penru ca nu pot lua pastile din cauza problemelor la stomac.Ajunul de Craciun era nu de mult timp in urma , o sarbatoare deosebita cu traditii speciale , insa si ce a mai ramas din aceste traditii s au estompat din cauza pandemiei de covid 19.Dumnezeu stie ca va fi.

luni, 14 decembrie 2020

circulatia la mana.

 Ma simt destul de rau.Ameteala, greata , ceva mai slabit si dureri in zona stomacului.Oricum am facut ,cu pastile , regim , nu este o situatie placuta , deoarece ma simt destul de anapoda.Viata mea este foarte complicata din punct de vedere al sanatatii si nu stiu ce sa mai fac.Si totusi roblema cea mai grava ramane problema de la mana.Asta si pentru faptul ca medicamente de circulatie--trombostop--nu mai iau din luna mai cand am avut acea problema grava cu stomacul.Simt ca incet dar fara oprire , problema de la artera evolueaza , circulatia fiind tot mai grea , spatiul fiind tot mai ingust si evident apar simptome precum amorteala mainii , ischemie si altele care ma ingrijoreaza. Mai si fumez 5 , 6 , tigari pe zi de parca sunt nebun.Traiesc pe un plan periculos si mi e teama ca ma voi prabusi.

joi, 3 decembrie 2020

nu mi e bine

 In continuare se intampla ca problema mea la stomac revine , deoarece am din nou anumite simptome care imi dau de gandit.Nici nu mai stiu ce sa mananc, eu tin regim dar se dovedeste insuficient.

miercuri, 2 decembrie 2020

tot aia.

 In continuare nu ma simt bine ,sunt un pic ametit , mi e si putin greata uneori , starea generala nu mi da nici un fel incredere. Sunt  continu sub amenintrea unor stari de sanatate complicate , chiar daca pentru asta iau medicamente de mult timp.Cred ca si tensiunea e oarecum marita.Am luat salariul si cum l am luat asa l am dat.M am bagat iar la o banca , platesc un an jumate cate 400 lei, am cumparat o plasma de 1000 de lei , astea sunt afacerile mele.

luni, 30 noiembrie 2020

complicat

 Afara a nins si ninge.Este frig , fac foc dar nu mi e bine.Sunt  doua zile de cand ceva din nou nu este in regula . Pe langa faptul ca nu ma simt in regula cu stomacul si la mana am anumite simptome care ma ingrijoreaza.Deasemeni uneori am un fel de ameteala ce imi da de gandit.Practic nu mai stiu nici ce sa mai mananc nici ce pastile sa mai iau. Complicat.

duminică, 29 noiembrie 2020

simptome

 Afara s a instalat oarecum iarna , chiar daca  a nins foarte putin .Eu cu sanatatea , normal nu o duc foarte bine , asta pentru ca imi revin anumite simptome la stomac , ceea ce face ca trebuie sa iau continu medicamente.Iau de sapte luni aceste medicamente, in ultimul timp au fost schimbate de doctorul de la Vatra Dornei , dar simt ca starea mea generala nu este cea mai buna.Evident ca nu este confortabil , alt control medical acum este practic imposibil , avand in vedere pandemia.Deasemeni , sunt cumva fara puterea pe care o asteptam , mananc  acelasi regim de la inceput .rau.

duminică, 15 noiembrie 2020

ganduri

 Cumva mi s au intensificat durerile undeva in partea dreapta , stomac s au ce o fi , doar ca este durere destul de intensa , insa doar cand ma misc.Deasemeni parca am si un pic de ameteala , poate si un pic de greata, . Simptome care ma pun tot mai mult pe ganduri .Vremurile pentru mine sunt grele si tulburi .In situatii de astea e bine sa ai niste bani pe care sa te bazezi la o nevoie medicala.La un moment dat am crezut ca am vreo cativa dar s au dus pe una pe alta.

sâmbătă, 14 noiembrie 2020

probleme peste probleme

 Afara se instaleaza incet un tinp mai rece ,mai ales dimineata . Peste zi pot fi undeva la 5 , 6 grade , insa este tot mai frig.Fac deja foc tot mai mult , trebuie lemne tot mai multe si va trebui sa mai cumpar.Starea mea de sanatate se situeaza intre problemele mele care includ stomacul si circulatia la mana , in conditiile in care de sapte luni nu mai iau medicamente anticoagulante pentru circulatia la mana.Sigur ca da , pe de alta parte este amenintarea acestui virus ,Covid, care imbolnaveste peste zece mii de oameni pe zi si decedeaza peste o suta cincizeci.Privita in ansamblu lumea , viata , perspectivele ,constat ca ne gasim intr un mre necaz.In acest context , problema de la stomac ma ingrijoreaza deoarece de un timp am simptome ciudate , pe care le credeam trecute.Nu am facut nimic care sa contravina regimului alimentar, in ultimul timp am luat mai putine pastile ,problema este ca nu ma simt bine.  Iau de mult timp pastile de stomac si totusi am probleme.

joi, 5 noiembrie 2020

tampit?

 Lucrurile si viata sunt tot mai complicate , avand in vedere pandemia , felul cum ma simt eu si poate o greseala pe care am facut o vizavi de o femeie .Asta pentru ca nu mi e tocmai bine si pun asta pe seama faptului ca la mine au fost doua femei si intrebarea vine vreau nu vreau , daca vreo una era infectata? Situatia este dramatica , cazurile de imbolnaviri cresc alarmant , decesele deasemeni , iar eu sunt la fel de speriat pentru ca sunt putin ametit, simptome care ma pun pe ganduri.Cred ca e clar ca cu femeile trebuie sa o las mai moale , riscurile sunt prea mari, daca nu cumva gandul asta mi a venit prea tarziu.Acum spun asta dar nu stiu daca nu am incurcat o deja.

vineri, 30 octombrie 2020

frica

 Lucrurile sunt destul de complicate cu pandemia aceasta . Un bun prieten -este singurul caz-de aici s a infectat cu acest Corona virus , si sporeste ingrijorarea mea. Am si eu fel de fel de simptome , acum la orice iti pui o gramada de intrebari.Cred ca de acum, de fapt trebuia mai de mult timp o sa pastrez distanta asta de trei metri fata de cei care vin la mine-pentru nevoiele mele- . La inceput am facut asta, gresind ca un dobitoc cu doua femei, de acum gata cu apropieri.Doamne apara si pazeste pe toata lumea.

marți, 27 octombrie 2020

tot frica

 Cand esti la o varsta precum a mea si cand problemele sunt cele pe care le am, simt o apasare si o frica privind viitorul.Cand la toate problemele mele -care sunt destule- se adauga apasarea prin prisma pericolului acestui Covid 19, numit asa pentru ca a aparut in 2019, simti ca nu mai exista nici un fel de siguranta din punct de vedere medical. Sunt multe alte boli care acum nu se mai trateaza sau tratarea lor este la un nivel minim.Daca ai o problema, cum am eu , mersul la spital reprezinta un risc de infectare si bineinteles de asta nici nu prea esti primit , cum dealfel nici nu prea ai curaj sa mergi.Cand se ajunge la 100 de morti pe zi din aceasta cauza , nu prea mai poti spune mare lucru.

duminică, 25 octombrie 2020

intrebari.

 In continuare realizez ca nu sunt in regula , am putina ameteala , uneori simt ceva pe la stomac, una peste alta starea generala e cumva afectata. A fost o perioada cand mi a fost oarecum bine, nu inteleg ce se intampla.Doar Dumnezeu stie.

vineri, 23 octombrie 2020

frica

 Cand simt ca ceva nu este in regula, ma refugiez pe blog petru a spune -de regula pentru mine- necazul sau pericolul care ma poate paste.Acum este evident ca prima problema este pandemia de covid , o boala intinsa in toata lumea si care face zilnic alte si alta victime, ajunsa la 4000 de cazuri testate pozitiv pe zi , si suta de morti pe zi.Situatia este halucinanta , frica celor mai in varsta cum sunt si eu atinge cote neintalnite pana acum in aceasta viata. Ei bine, in acest context , faptul ca nu ma simt prea bine cu simptome care imi dau de gandit , ma ingrozeste.Uneori , probabil nu boala in sine -care e foarte grava--te ingrijoreaza mai mult , ci perspectiva de a merge la spital in conditiile astea de acum.Eu care nu pot merge pe picioare , am o problema cu atat mai mare din acest punct de vedere. Am starea asta deoarece acum cateva zile a fost la mine o tigancusa cu un copil pentru pomene .Ei bine , i am dat cate ceva dar a stat pe un scaun care era undeva la jumate de metru de mine.Asta imi tot aduce in minte intrebarea daca nu cumva avea virusul, astia sunt asimptomatici , fiind de 20 de ani. Ei bine toate astea pentru ca simt ceva neconform de vreo doua zile , cum ar fi cate un frison de mica intensitate, uneori un pic de ameteala , uneori mi se pare ca am un pic de temperatura chiar si probleme la stomac . Toate astea pe un fond de stare neplacuta, cand parca ceva nu e in regula si nu ma simt tocmai bine. Pana la situatia cu tiganca asta , oricine a venit la mine a stat la distanta , dar asta a venit mai aproape ca i am dat niste bani. Te gandesti la orice acum cand simti ca ceva nu e in regula. Adevarul e ca doar Dumnezeu te mai scapa.

miercuri, 7 octombrie 2020

Ceva cu 64

 Ei da, astazi este ziua mea. Cea mai linistita zi onomastica dintotdeauna. Cu toate astea este ziua cand sunt cel mai multumit din toate punctele de vedere.Nu am baut nimic nici nu am facut mancaruri speciale , insa doar pentru ca nu am vrut, puteam sa am orice.La multa sanatate pentru toti.

miercuri, 30 septembrie 2020

pandemie, alegeri. necazuri.

 Este clar ca dupa frica de corona virus , am problema cu mana care prezinta tot mai mult simptomele de altadata, imi scade puterea si siguranta in mana , aceasta obosind cand fac anumite lucruri.In conditiile actuale si dureri, amorteli  , nici nu te poti gandi la un spital decat daca te ia la urgente deoarece riscul de imbolnavire este foarte mare .Astfel s au depasit 2000 de cazuri de imbolnaviri pe zi , ceea ce ste foarte grav si efectiv nu stii ce sa faci.Ei bine , in aceste conditii grele s au facut alegeri locale , politicienii in frunte cu acest presedinte iresponsabil netinand cont de nimic , important pentru ei fiind posibilitatea castigarii unui scor bun.O situatie ca asta nu cred ca s a mai intalnit , cu atatea probleme la nivel national.Dar evident ca ma preocupa situatia mea de sanatate , fiind vorba si de situatia critica in care daca ai o problema nu gasesti nici un spital unde sa mergi deoarece pe langa ca nu te primeste din motive clare si anume riscul de contaminare plus lipsa sectiilor respective din spitale ocupate acum cu bolnavi de corona.

sâmbătă, 26 septembrie 2020

mana si iar mana

 Aceeasi problema, mana si iar mana. Ma intreb ce voi face? Mana incepe sa ma doara , sa oboseasca etc.Ce voi face Doamne?

luni, 21 septembrie 2020

ce va fi?

 De astazi simt parca mai intens durerile de mana care incet devin precum cele de acum treizeci de ani.Dupa atata timp de ce mi a fost  frica se vede ca nu pot scapa.Habar nu am ce sa fac sau ce o sa fac.Din cauza problemelor la stomac nu pot lua medicamente pentru circulatie asa cum am  facut in ultimii ani.Este o mare problema deasemeni aceasta pandemie care imi trduce aproape orice posibilitate de a ajunge la spital la un moment dat.Ce o sa fac cand totul se va accentua , vor veni dureri insuportabile si voi fi in mare pericol?

duminică, 20 septembrie 2020

frica continua

 Mi se pare ceva in neregula deoarece am parca niste simptome ciudate. A revenit parca un fel de ameteala , stomacul cu ceva simptome pe care le credeam oarecum trecute-de asta mai iau pastile de stomac- si in general ceva neclar care de vreo zi am simtit ca parca ceva vechi mai revine sau cine stie. Nu fac nimic neconform , tin regim in continuare iau pastile si ulei de in de o perioada buna de timp . Ceea ce am gresit a fost ca am primit copilul ala la mine si am facut teme cu el, stand evident unul langa celalalt.Adevarul este ca un timp am uitat parca de realitatea in care ma gasesc chiar daca eu cred ca am respectat ceea ce trebuia. Spaima vine de la sagetile pe care la simt prin cap si nu stiu cum sa interpretez.De acum , se va trai cu frica , mai ales persoanele care au o anumita varsta si chiar anumite boli asociate, niciodata nu stii starea reala de sanatate pe care o ai.

sâmbătă, 19 septembrie 2020

necazuri -ca de obicei.

 Traiesc intr o mare de probleme , fiecare ma ameninta prin specificul ei. Intai amenintarea de corona virus , unde eu pana acum am primit in casa doar copilul si i am facut teme de trei ori. Este clar ca nu se mai intampla , si pana acum am acceptat doar ca mi e mila de copil , nu poate invata mai nimic.Apoi problema de la mana unde am simptome tot mai evidente deoarece de cinci luni nu mai iau medicamente de circulatie din cauza stomacului.Si orice alta problema de sanatate care poate aparea dar nu ai unde sa mergi deoarece spitalele sunt toate pe pandemie , apoi ti e frica sa mergi deoarece te poti infecta cu corona virus.Tara e o harababura , lumea e o harababura, te uiti in jur si nu iti vine sa crezi ce a ajuns lumea.Consider ca lumea in ignoranta ei , a facut primul pas spre autodistrugere , Dumnezeu chiar nu mai rabda gunoaiele astea.Am zis.

miercuri, 16 septembrie 2020

Doamne Ajuta.

 Evident ca problema principala este ,, cum ma simt ?..Nu stiu ce sa spun, acum cu pandemia asta de Corona virus ,este complicat sa interpretez , mai ales ca am niste copii care vor sa le fac teme , acum ca a inceput scoala.Pe langa asta am si problemele mele curente de sanatate pe care le tratez cum am facut pana acum, insa , nu pot inca sa spun unde ma aflu referitor la aceasta problema.Prin casa , am facut un pic de curatenie, fara sa dau cu var , insa este bine si cel putin deocamdata sunt multumit.In rest , Doamne Ajuta.

miercuri, 2 septembrie 2020

unde ma aflu?

 Afectiunile mele care uneori imi lasa loc de respiratie, ma avertizeaza periodic ca ma aflu intr o zona de risc crescut si niciodata o zi nu poate semana cu cealalta.Asta este o remarca care sa precizeze ca daca scriu mai rar in ultimile zile nu inseamna nimic.Problemele mele sunt aceleasi, in special stomacul, apoi circulatia la mana este deficitara deoarece nu mai iau tratament . Sunt zile cand poate mi e prea bine , dar stiu cum  sta treaba deoarece urmeaza zilele normale care imi arata unde ma aflu.

sâmbătă, 22 august 2020

un ciclu de unsprezece anii....final.

 Am ajuns la concluzia ca ceea ce eu nu am putut sa fac vizavi de o anumita persoana , m a ajutat aceasta pentru a ma simti eliberat de orice obligatie, indiferent de natura ei. Asta pentru ca de un timp , nu prea mai vrea sa vina la mine, din motivele ei, e problema ei, insa nici eu nu mai sunt dispus sa fac in continuare pe omul cel bun. Din punctul realist de vedere , am gresit in toata aceasta perioada , asa cum pot foarte bine sa spun ca am obtinut ce am vrut chiar daca a fost foarte scump.Nu este nici o suparare, din propria mea initiativa mi ar fi fost mai greu , asa ca indiferent ce va fi in viitor ea stie ceea ce i am spus mai demult , si anume ca de acum nimic nu va mai fi pe gratis.In doua luni as putea intra in normalitate, toata rezerva este cu problema medicala de la mana care se acutizeaza.De fapt, viata si itele acesteia te obliga sa te mai schimbi , chiar daca cum spuneam trebuia sa fac asta macar acum un an. Sa fie.

Doar Dumnezeu.

 Din nou vechea mea problema de sanatate ma ajunge din urma , mana incepe sa aiba simptome de durere . Era de asteptat , sunt patru luni de cand nu mai iau trombostop pentru circulatia de la mana.Acum , situatia este cu atat mai grava din doua motive. In primul rand acum nu poti merge la spital niciunde in tara, totul este pe tratarea bolnavilor de covid, ceea ce te pune intr o situatie de o mare gravitate si de mare pericol pentru mine.Apoi , e vorba de bani, cred ca vreau nu vreau , trebuie sa imprumut din nou cu dobanda asta astronomica de suta la suta .Este situatia de pana acum , din problema in problema , si incep din nou sa fiu in mare pericol cu problema de la mana , am depasit treizeci de ani de la operatie .In ultimii ani , patru , cinci, am plutit continu pe acest pericol si pentru al evita am mancat mult usturoi iar in acelasi timp am luat si trombostop . Asta a facut bine oarecum la mana dar mi a facut rau la stomac . Cum o incerc , cum o dau , ies continu la iveala probleme care de fapt le am avut tot timpul dar era posibilitatea unor rezolvari. Sunt din intr un mare necaz de sanatate , nu vad in situatia de fata cum vor decurge lucrurile si ce necaz imi rezerva viitorul apropiat. Doar Dumnezeu.

miercuri, 19 august 2020

oameni si oameni

 In fiecare zi , viata iti ofera surprize si de cele mai multe ori neplacute.Cand te certi cu cineva pe care nu l stiai capabil de manifestari verbale urate , tocmai pentru ca a gresit in a si face treaba, te intrebi cum pot oamenii sa se schimbe intr o fractiune de secunda din om in animal.    Nebanuita este firea omului si de nemasurat veninul cu care unii traiesc dar pe care il tin ascuns , dandu se in vileag cand le arati slabiciunle si incompetenta. Cred ca pisoiul care toarce cel mai calm in aparenta , te zgaraie cand nu te astepti.La astia trbui sa le dai peste bot .Lucrul de care imi pare cel mai rau in viata asta , este ca nu am putut , atunci cand a fost cazul, sa le dau lectia care o merita acestor  oameni de paie, din toate privintele.Singura lor calitate este ca merg pe picioare iar eu nu pot. Trecand peste subiectul asta , revin la adevaratele mele probleme , unde cea mai importanta redevine cea mai veche problema.Asta fiind, problemele mele de la mana , care acum cu problemele pe care le mai am la stomac , imi face imposibil sa iau medicamentul pentru circulatie , ce a fost prezent continu in ultimii treizeci de ani.Este posibil ca unul sa faca rau la stomac si astfel a trebuit sa renunt la el. In consecinta , de la zi la zi simptomele de la mana sunt tot mai acute si in conditiile actuale cand toate spitalele sunt axate pe acest virus Covid 19, va fi greu daca nu imposibil sa pot ajunge la un spital important din tara.Trebuie sa urmez tot mai des indemnul dr. Costas , care uneori imi spune sa ma mai uit prin buletin.Ei bine , acesta spune,, buletinul ,,ca am saizeci si trei de ani , o varsta care cand o pronunt imi produce frisoane , tocmai pentru ca e destul de inaintata si bineinteles odata cu ea vin multe alte probleme de sanatate care pana acum nu se vedeau nici macar la orizont.Mai mult de atat , eu imi mai fac planuri, ca voi face una sau alta in viitor dar niciodata nu am luat in considerare varsta mea. De fapt, Dumnezeu si viata.

marți, 18 august 2020

viata este tot complicata

 Timpul trece fara mari dorinte sau realizari, totul este in aceeasi nota , aceleasi probleme de sanatate care se tin scai si in legatura cu care Dr. Costas spune ca e firesc , anii sunt ani , iar bolile apar, fiindca cum spunea tot dansul sa ma mai uit in buletin.

vineri, 24 iulie 2020

banca , sa dea naiba in ea

Am ramas in urma cu circa 1000 de lei , banii pe care trebuie sa i mai platesc pentru a incheia imprumutul si trebuie sa aman din nou pana la inceputul lunii viitoare , 3 august pentru a mai plati. Problema este ca astazi ar trebui sa platesc si prevad ca voi avea parte de discutii tensionate deoarece am tot amanat pana acum.A fost ca naiba, oricat mi am propus sa inchei imprumutul , de fiecare data a aparut ceva care m a obligat sa aman , iar acum cred ca va iesi scandal.Banii astia ultimi imi atarna ca o nicovala pe cap deoarece de cateva luni nu am reusit sa i dau si sa scap.Chestia e ca trebuie sa mai aman o saptamana insa va iesi cu scantei. In fond asta e viata mea acum , nu am ca sa fac.

luni, 13 iulie 2020

durere de cap

Durerea de cap este de neoprit, cand si cand ma lasa cate un pic , deasemeni seara si noaptea.In rest pe parcursul zilei capul ma doare continuu.Mai sunt si frisoane incat nu mai stiu ce sa fac.Ce se intampla? Zilnic imi pun aceeasi intrebare.

miercuri, 8 iulie 2020

ce se intampla?

De astazi mi am prous sa dau la o parte tigarile. Incerc de mult dar inca nu am facut asta definitiv. Acum am alta belea, cu ametelie astea continuie, pot sa am o boala de inima si ar fi trebuit sa nu mai reiau tigarile dupa doua luni.Problema de acum este ca sunt tot timpul ametit si de aici o gramada de probleme pot aparea.Daca nu scap de situatia asta medicala in cateva zile nu stiu ce voi face.Se intampla ca vin una dupa alta , situatiile critice cand nu stiu ce sa fac. Ce se intampla oare cu mine?

marți, 7 iulie 2020

duminică, 5 iulie 2020

durere de cap, ameteala

Iau fel de fel de medicamente , insa acum simptomul cel mai intens este ameteala de cap , nu de mare intensitate dar continua.Incepe dimineata dupa ce ma ridic din pat si o tine asa toata ziua. Cauze pot fi mai multe , insa cum se face ca dau din una in alta.Am anemie pentru care iau fier si ulei de in, insa ameteala de azi este mai intensa ca cea de ieri ceea ce inseamna ca in loc sa scada intensitatea acesteia creste.Sunt trei luni de cand am probleme , dau din una in alta , schimb tratamente-doctorul-insa e cronica acum ameteala asta de cap.

joi, 2 iulie 2020

tigarile

Vreo doua luni nu am fumat nici o tigara dar de vreo 10 zile am inceput iar sa fumez si ma vad nevoit sa spun din nou Lasa dracului tigarile. De astazi nu mai fumez, incerc din nou.

joi, 25 iunie 2020

din belea in belea

Ce mai pot spune.In urma analizelor-au venit rezultatele-reiese faptul ca sunt anemic la greu -in urma sangelui pe care l am pierdut cu ulcerul la stomac- iar colesterolul rau, marit foarte mult , ma pune intr o noua situatie critica.Pe deoparte mana , care imi da simptome tot mai intens, iar acum colesterolul marit care ma pune in pericol cu inima.Este greu sa accept evidenta colesterolului tocmai pentru ca am mancat oarecum atent , plus usturoiul .Chestia este ca am mai mancat dulce , croissante ,ciocolata , si cred ca am sarit calul .Nu m am gandit la urmari , asta e sigur.Sar din belea in belea . Asta e realitatea vietii mele acum.

marți, 23 iunie 2020

vechea problema, mana

O alta problema vine din urma.Deoarece nu mai pot lua medicamente anticoagulante pentru mana ,apar simptomele proastei circulatii la mana si care evident se acutizeaza de la zi la zi.Toate problemele pe care le am avut pana acum au avut ca punct de plecare mana.Dupa operatia la artera de acum treizeci de ani , a trebuit sa iau zilnic un medicament pentru a preveni coagularea sangelui pe artera. Acum daca acel medicament nu il mai iau , pe o artera care are mari probleme , circulatia deficitara duce la formarea de cheaguri de sange .De aici urmarile care vor veni, mana incepe sa ma doara, la spitale nu poti merge pentru ca sunt toate cu covid, si astfel nu stiu ce voi face.Oare ce voi face Doamne?

duminică, 21 iunie 2020

da

Este clar ca eu nu am cu femeia asta vreo relatie bazata pe nu stiu ce sentimente.Ea este un fel de semi prostituata care reactioneaza in functie de nevoile de moment.Cand are nevoie oricine ii da niste bani este bine venit.Eu demulti ani sunt cu ea dar stiu tot ce invarte.Ca persoana pentru ea nu conteaza decat sa si primeasca banii.Din punctul meu de vedere eu am tinut la ea si am ajutat o la greu fara sa tin seama de meandrele din viata ei.Insa de acum o sa o tratez si eu ca ceea ce este , o prostituata cu barbat si copii.

miercuri, 17 iunie 2020

Dumnezeu si doctorii

In dimineata asta m am pregatit pentru a merge cu dc.Costas la vatra dornei pentru control la stomac.Asa ca m am spalat , barbierit , mi am pregatit haine si acum la unsrezece sunt gata pregatit.Este clinica cu plata asa ca programul este dupa masa, asa se face ca plecam la ora paisprezece , urmand ca la V D sa merg intai sa fac niste analize de care doctorul a spus ca trebuie facute.La endoscopie trebuie sa merg la saisprezece.Acum Dumnezeu stie ce mi va spune doctorul de acolo.Daca o sa pot , spre seara cand ma intorc o sa mai scriu.

marți, 16 iunie 2020

tot frica

Continua paradoxul , daca intr o zi mi e un pic mai bine urmeaza o zi cand mi e destul de rau. Asta s a intamplat si astazi , cand mi e foarte rau in comparatie cu ziua de ieri cand parca mi a fost mai bine.Simptomele sunt de toate felurile , nu stii unde sa le pui, cauza lor , si nu fac decat sa ma infricoseze,da acesta e termenul .

Doamne Doamne

Am dormit bine ,doar ca dupa ce m am ridicat din pat simptomele mi au amintit in stare ma aflu.Nu stiu ce se intampla dar in ultimul timp parca contrar tratamentului pe care il fac zi de zi , in loc sa simt ceva mai bine ,constat ca mi e parca tot mai rau.Pana acum simteam ceva la stomac ,acum de cateva zile apare cate o durere tot mai intensa parca, uneori chiar cand fac anumite miscari .Deasemeni sunt foarte slabit , tot asa parca tot mai slab de la o zi la alta.Nici nu mananc mare lucru , tiin si eu un regim cu ce pot, insa cred ca e mancare putina.Acum s a stabilit ca maine dupa amiza sa merg la Vatra Dornei cu dc. Costas , la Dorna Medical sa fac endoscopie la stomac si alte analize .Ma infior cand ma gandesc la ce va spune doctorul de acolo, in ce stare voi fi la intoarcere acasa, voi dori sa ma dau cu capul de pereti sau nu.Am zis

greu

Greu este sa privesti lumea care traieste si se bucura de asta.

luni, 15 iunie 2020

doamne

Acest blog creat de mult timp , este singurul loc unde ma pot plange , implora si striga durerea si boala care ma chinuie de o luna de zile.Aici implor tot, pe Dumnezeu, soarta, norocul , o sansa macar sa mai am ,imi plange sufletul cand ma vad lovit asa de crunt iar eu pur si simplu nu pot face nimic.Pur si simplu sunt in aer, nu am nimic de care sa ma prind, de la zi la zi sunt tot mai bolnav, asta inseamna ca sunt foarte grav, si totusi inca nu pot face nimic. Acum am reusit sa ma programez la doua clinici sa vedem.

duminică, 14 iunie 2020

banii boala operatia

De vreo ora ma simt foarte rau si sunt convis ca problema mea la stomac este foarte grava.Ma gandesc ca in cel mai bun caz ma asteapta o operatie la stomac ,insa pentru asta trebuie o gramada de bani si un spital bun.Acum sa vedem daca reusesc sa imprumut de la o banca .

imi plang de mila

Asta noapte am visat ca plangeam.Contextul era ca voiam niste cuie de la gh.si nu mi a dat ,gasind doar unul ruginit.Ce inseamna nu stiu dar stiu sigur ca am inceput sa mi plang de mila si in vis.Astazi este in 15 iunie nu in 14 cum apare el.

ce vrei cu mine Doamne?

Pana astazi, dupa amiaza de la cinci imi trecea orice durere sau simptom si puteam spune ca mi era bine.Astazi ,la fel de rau de dimineata si este tot mai clar ca dupa patru saptamani de tratament nu este nici un fel de imbunatatire, as spune din contra, simptomele devin tot mai clare.Un ulcer normal in patru saptamani era vindecat, ce am Doamne? Cred ca numai asa puteam fi doborat , sa nu fie nici un spital unde sa merg, iar cand mergi sa fie mai greu , mai complicat. Doamne, tot tu ai programat si astea? In conditiile astea este clar ca nu pot lupta, nu mi ai dat puterea si conditiile sa lupt. Asa ca, ce vrei cu mine?

ce sa fac?

Tocmai a fost doctorul de familie, nu poate nici el face nimic in conditiile in care nu poti merge la un spital , policlinica etc.

o chestie neglijabila....

De un timp dorm bine , seara si noaptea nu am simptome de ulcer, insa cum ma ridic din pat dimineata revine acea durere surda si continua insa de mica intensitate. Dupa cum gasesc scris , simptomele ar trebui sa dispara dupa patru saptamani, doar ca nu se intampla asta ceea ce confirma cumva frica mea ca e ceva mai grav decat ulcer. Deasemeni , nici bani nu am , nu stiu ce va fi mai departe. Nu ma pot opri sa ma intreb intr una , de ce a trebuit sa ma imbolnavesc asa grav acum in plina pandemie cand nici spitale nici policlinici nu sunt deschise pentru a putea sa fac un control la stomac.? Oare Dumnezeu a vrut sa ma puna jos dintr o lovitura? Ei bine, am cazut, nu mai sunt nici cat un rahat , doar o chestie neglijabila ce se agata si plange .

sâmbătă, 13 iunie 2020

Ce sa fac , tare ma simt rau?  Oare de acum viata va fi doar o mare de chin? Sunt pulbere.

frica si speranta

Odata cu necazul cu stomacul , faptul ca nu mai pot lua anticoagulante imi agraveaza boala de la mana ,deoarece circulatia este tot mai deficitara .Mi am imbolnavit foarte grav stomacul deoarece am mancat foarte mult usturoi zilnic ,luand totodata si trombostop, un anticoagulant pe care il iau de treizeci de ani.Astea doua m au pus jos si acum vine din urma si problema cu circulatia la mana, unde incep sa am simptome.Doamne stii tu in ce situatie ma aflu ? Evident prioritar este stomacul, inca nu stiu exact ce am , doar ca e foarte grav.Bani nu am putut deocamdata sa imprumut de la banca deoarece an niste restante ,iar mai intai sa mai platesc si apoi poate pot lua.Problema este cat imi pot permite sa astept, in conditiile in care toate vin buluc peste mine iar eu ma zbat zilnic intre deznadejde , frica si speranta. Niciodata in viata nu am gandit ca voi ajunge intr o asemenea situatie.

vineri, 12 iunie 2020

cine mai sunt eu?

Astazi toata ziua stomacul m a durut in surdina , pana astazi nu prea m a durut asa timp indelungat dintr o zi.vai si amar. Parca sunt de pe alta lume, si mi se pare ca nu ma pot trezi dintr un cosmar.

ce o sa fac?

Iau tratament pentru ulcer de patru saptamani si nu este nici o ameliorare.Am aceleasi simptome , greata,dureri destul de moderate, frisoane uneori, sunt foarte slabit .Se spune ca trebuie tratament opt saptamani, doar ca trebuia sa dispara orice fel de simptom,ceea ce nu e cazul la mine.Acum trebuie sa gasesc bani sa pot merge cand se va da drumul la spitale ,caci sunt sigur va trebui sa ma operez la stomac, acolo e complicat.Cred ca atunci cand voi putea face endoscopie ,voi fi trimis la chirurgie, dar sa am unde, pentru ca vreau la tg. mures, nu stiu unde as putea merge in alta parte, poate la iasi.Dumnezeu m a pus jos , poate ca asa trebuia,poate fac niste plati prin suferinta. Invidiez si urasc in acelasi timp pe toti care se bucura de viata fara a le pasa de nimic.Eu toata viata am suferit, m am chinuit, m am tarat.Acum nu ma gandesc decat la gravitatea bolii, ce o sa fac Doamne!!

joi, 11 iunie 2020

strigat

Nu este normal ca dupa trei saptamani jumate de tratament sa ma simt poate mai prost decat in prima saptamana.Doctorul a spus ca simtomele de orice fel trebuiau sa inceteze in conditii normale de boala, adica sa fie ulcer nu alt ceva. Asa ca tot mai des ma duc cu gandul la cele mai crunte situatii ,iar acum nu pot reactiona fiindca nu ai nici un spital unde sa mergi.In afara de mila de la Dumnezeu am ramas fara nimic.Mama, daca ma auzi , daca ma vezi , ajuta ma!!!

Ce ma fac Doamne?

Ce poate face cineva aflat in situatia mea? Sa spere sa ia pastile si sa invoce clementa de la Dumnezeu.Ma simt asa rau ca imi vine sa ma dau cu capul de pereti .Si deasemeni foarte rau este ca nu poti merge la spitale , toate sunt ocupate cu pandemia asta.Acum mi s a intamplat acest mare necaz , cand nu ai acces la spitale ,Un spital care ar putea sa ma investigheze , nu primeste pacienti de frica infectarii cu acest virus gripal, iar la urgenta nu exista aici in zona asta un spital care sa poata face endoscopie la stomac.Ce ma fac Doamne?

rau doamne

Ziua de ieri a fost ceva mai buna in sensul ca m am simtit mai bine si parca ma incurajam singur.Ei bine in dimineata asta iar mi e rau , ma simt slabit cu greata cu frison , durere de cap, simptomele cele mai rele. Intotdeauna cand ma simt un pic mai bine stiu ca in ziua urmatoare imi va fi iar rau.

marți, 9 iunie 2020

sunt vai si amar.

Cand se intampla ca  simptomele sa nu fie asa pregnante , ma incurajez ,fac o serie de treburi -cum am facut si astazi-, chiar ii dau telefon lui Daniela sa vina pe la mine.In momente de astea realizez   ceea ce stiam oarecum dintotdeauna si anume ca pentru femei in general si in special pentru asta , valorezi doar atat cati bani ii dai.Am stiut tot timpul ca asa e , dar presupuneam si eu ca suntem putin apropiati, greseala .Eu sunt intr un asa mare necaz dar tot ma gandesc la femeia asta deoarece, de a lungul atator ani am trait impreuna bune si rele si credeam ca poate am atins la ea ceea ce stiu ca nu are , o coarda sensibila ,putina empatie, dar nu exista asa ceva la ea.Oricum ar fi , sunt legat pe viata de femeia asta si de aceea orice face sau nu face , ma afecteaza. Sunt vai si amar, dar gandurile o iau razna.Ce inseamna sa fii sanatos si sa nu ti pese de nimic si de nimeni.

luni, 8 iunie 2020

invidie

Cand ajungi intr o situatie ca a mea, te trezesti ca parca privesti viata celor din jur , te gandesti ce frumoasa este , esti invidios si il intrebi pe Dumnezeu daca sunt chiar atat de rau .Te gandesti ca in urma cu cateva saptamani , de fapt trei saptamani si jumatate , eram in putere , faceam planuri si ultimul lucru la care m as fi putut gandi era ca o sa mi se faca rau ,sa vomit sange , sa merg cu ambulanta la spital , de atunci sa iau medicamente pentru ulcer si toata viata sa mi fie data peste cap .Nu pot descrie in cuvinte cum ma simt mai intai din punct de vedere medical si apoi psihologic .In ambele situatii sunt la forme grele fiindu mi tot mai greu sa rezist deoarece gandurile , simptomele ,ma fac sa ma dau cu capul de pereti si sa intreb \\ Unde esti Doamne?\\

vai de steaua mea,Dumnezeu cu mila

Am incheiat trei saptamani de tratament.Cum ma simt nu stiu deoarece am simptome la stomac  de diferite feluri si de fiecare data apar ganduri si intrebari noi.In general vorbind ma simt destul de rau, vai de capul si de steaua mea.Ar mai fi tratament inca cinci saptamani , doar Dumnezeu cu mila.

duminică, 7 iunie 2020

singur

Este greu sa spui cuiva trairile tale ,zbaterile zilnice cu , \ oare ce e , cum e ?\ , cand orice ti se intampla incerci sa deslusesti raportul boala , simptome .

realitate

Asta noapte am dormit nesperat de bine, parca nu mi a venit a crede cand m am trezit dedimineata si am vazut ca afara se facea ziua.Dar , acum la ora zece simptomele revin incet ,taind orice speranta .Aproape ca nu stiu ce sa mai scriu, e foarte mare speranta din timpul noptii cand ti se pare ceva si dimineata cand te trezesti la realitate .

joi, 4 iunie 2020

tot mai greu

Dupa trei saptamani de tratament nu imi revin deloc, sunt tot mai slabit , frison dureri de cap greata .

miercuri, 3 iunie 2020

Doamne ce sa fac?

Ziua de ieri a parut ceva mai buna dar dedimineata nu mi e la fel , poate si pentru faptul ca ieri am mancat bine ceva mai mult si chiar m am bucurat.Numai ca eu stiu programul avand in vrdere ca iau tratament de aproape trei saptamani si cu mare suparare , frica si deznadejde constat ca nu se intampla mare lucru ,as spune ca boala este parca tot mai prezenta .Ma uit in jurul meu, cu totii isi traiesc viata ,se bucura chiar daca unii mai iau si pastile ,dar viata lor decurge normal. La mine totul s a prabusit din cauza celor trei catai de usturoi zilnic in ultimii doi ani.Un ridicol mai mare nici ca exista , dar nici dobitoc mai mare ca mine nu exista.Acum am o stare de greata intensa care parca ma nauceste si de cap,greata si un rau general de slabie .Doamne ce sa fac?

nu mai am nimic

Abia acum realizez si eu ce important este sa poti face lucrurile care te bucura in viata , fara a cere prea mult.De treizeci de ani de cand sunt pensionar m am multumit si m am bucurat de lucrurile simple care aduc  satisfactie si esti fericit.Acum nu mai am nimic , iau pastile , simptomele raman aceleasi dupa doua saptamani de tratament, sunt o frunza pe o apa involburata care asteapta sa fie inghitit de hau.Incerc sa rezist , dar e asa greu ,boala te macina pe o parte iar gandurile ,frica , deznadejdea te macina pe alta parte ,reluand iar si iar in cap ,scenarii crunte .Uneori incerci un dram de speranta ca sa nu innebunesti sau sa faci infarct , dar parca imi da cineva peste maini ca sa mi spuna ca nu ai stiut pretui speranta ce ti a fost oferita. Asa cum nu am pretuit sanatatea pe care am avuto. Cum am putut sa fac o asemenea boala ,fara macar sa mi treaca prin cap ca ar fi posibil?. Nu am facut abuz de nimic ,doar ca in ultimii doi ani am mancat zilnic trei catei de usturoi mari, plus pastila de trombostop pentru circulatia la mana.Si trombostopul si usturoiul aveau acelasi efect anticoagulant ,doar ca usturoiul distruge mucoasa stomacului deschizand drumul spre infectie.Acum sunt la pamant , iar toti cei din jurul meu isi duc viata la fel ,fiecare cu boala lui dar cu bucurii si sperante.Mie nu mi a ramas nimic.

marți, 2 iunie 2020

Doamne ajuta

Era de asteptat ca dupa o zi relativ buna si o noapte in care am dormit foarte bine , sa vina ziua urmatoare ,cand parca nu ar fi existat precedenta , cu stare proasta , durere de cap , greata si parca tot mai slab, nu reusesc sa ma intremnez deloc luand chiar si vitamine ,dar nu au decat efectul unei cani de apa.Medicamentele pentru stomac le iau zilnic de doua ori, am trecut de doua saptamani de cand le iau dar nu prea vad rezultate.Cel mai rau e ca ma doare capul aproape continu , uneori si greata si nu mai reusesc sa inteleg ce se intampla cu mine.Asta e pedeapsa mea si a lui Dumnezeu , ma dau cu capul de pereti si nu inteleg cum nu am priceput de a lungul timpului ca ma otravesc singur cu usturoi , departe de a mi face vreun bine privind circulatia la mana.Acum sunt intr un prag de stres fara margini , cred ca jumatate din boala mea de acum este stresul cronic care m a cuprins.Daca as avea putere as incerca sa mai fac cate ceva, niste ocupatii care sa ma deconecteze de la situatia grea in care ma aflu. Ajuta Doamne.

clementa

Asta noapte am dormit cel mai mult din ultimile doua  saptamani.Acum , inca nu simt dureri in stomac dar stiu ca urmeaza .Apoi sunt tahui de cap si o problema este deasemeni aceste frisoane de mica intensitate care apar cand si cand.Sunt destul de slabit , de fapt sunt anemic si in general ma  simt destul de rau. Rau ma simt fizic , sau foarte rau , psihic sunt in pragul disperarii si nu mai pot sa fac decat ceea ce nu am facut niciodata , sa astept clementa de la Dumnezeu.

luni, 1 iunie 2020

mi se parea

In ultima parte a zilei mi se parea ca mi e mai bine  , dar cum m am gandit un pic la asta am realizat ca am frisoane , mai slabe , iar stomacul prin intepaturi mi a amintit ca sunt in acelasi mare necaz .

Doamne iarta ma

Si uite cum realizezi ca doar Dumnezeu daca vrea.

regret, dar

De trei zile , adica sambata, duminica si astazi ,am inceput sa ma simt mai rau , durerea la stomac este aproape continua, nu de mare intensitate dar continu.Eu imi urmez tratamentul , nu vad imbunatatiri dar nu am alta varianta.Poate la sfarsitul saptamanii voi putea sa merg sa fac endoscopie la VD.In functie de cum deschid policlinicile din nou.Asta noapte nu am putut sa dorm aproape deloc.Pur si simplu nu se lipea somnul , din cauze medicale dar si psihologice ,deoarece gandurile ma darama deoarece imi dau seama in ce situatie grea ma aflu.Nici in cele mai negre scenarii nu m am gandit ca pot ajunge sa mi plang de mila pentru ca am mancat doi ani cate trei catai de usturoi zilnic ,luand in acelasi timp si trombostop , si una si alta pentru circulatia la mana.Acum regret amarnic , dar cine ma ajuta?

duminică, 31 mai 2020

Doamne ce se intampla?

Ma simt rau ,am la stomac simptome care poate nu ar trebui sa le am la doua saptamani de tratament.Ma gandesc ca e atat de grava problema la stomac incat degeaba iau pastile?

tot mai frica

Este complicat sa trebuiasca sa fiu atent minut de minut la orice fel de simptom ,sa l analizezi , sa incerci sa intelegi care e treaba cu el .Sunt doua saptamani de cand traiesc asa , este foarte greu tocmai ca nu stii sigur  ce inseamna la momentul respectiv o ameteala , un puls mai ridicat si mai ales faptul ca ma simt destul de slabit in continuare , iar cu regimul de acum e mai greu de prins puteri.Stomacul imi da semne sa nu ma culc pe o ureche .Imi vine sa plang , sa urlu de spaima , asa cum si psihic este tot mai greu .Cand am un pic de respiro intr o anumita zi , este clar ca ziua urmatoare vor reveni simptome , ganduri , frici.

sâmbătă, 30 mai 2020

multumesc Doamne.

Daca m ar intreba cineva cum ma simt as spune sincer ca la fel de rau.Acum nu ma doare capul dar simt ca stomacul e in pioneze si e clar ca tot ce pot face deocamdata este sa iau pastile.Am reusit si mi am facut un piure de cartofi , fiindca e clar ca sunt la regim alimentar, cu banana , paine , cam acesta e meniul meu.In alte zile adaug morcov dat pe razatoare , amestecat cu smantana.In alte zile fac piept de pui fiert.De doua saptamani acesta este meniul meu si chiar imi place.Multumesc Doamne ca imi pot face singur de mancare.

vineri, 29 mai 2020

plang

Toata lumea e bucuroasa chiar fericita pentru ca este sanatoasa, celelalte lucruri nu sunt asa importante.Eu ma uit in jur , imi analizez simptomele , constat ca nimic nu se amelioreaza ma infior imi vine sa plang si evident ii invidiez pe toti si constat cu mare amaraciune ce mult am pierdut.

joi, 28 mai 2020

pedeapsa pentru ignoranta din trecut

Ce sa mai fac Doamne , ma doare capul de azi dimineata , o zi buna si mai multe rele.Oare cat va tine chinul asta?

slabit

Trebuie sa recunosc ca pe langa bolile care ma afecteaza acum , in aceeasi masura sunt bolnav de frica .O frica bolnavicioasa as zice , deoarece orice mi se intampla , caut imediat o explicatie ,o interpretare intre anumite simptome ale mele si afectiunile care ma apasa. La fel de rau este faptul ca nu mai pot sa mi fac mancare, nu am chef , ma limitez la chestiile astea de regim ,sunt oarecum obosit , fara multa vlaga.De fapt , ameteala de cap si starea de slabie sunt simptomele care ma tin oarecum fara chef.

miercuri, 27 mai 2020

ce sa mai fac?

Cumplit anul asta 2020 , cel putin pana acum nu face decat sa ma loveasca zilnic ,sa nu am nici un fel de stabilitate , emotionala in primul rand ,deoarece cand te vezi lovit de alta boala si alta boala ,te intrebi Doamne ce ai cu mine? Oare eu sunt printre cei mai rai mai necredinciosi? Voiam sa mi fac ceva de mancare dar intepaturile de la inima ,starea generala acum determinata de tensiune crescuta chiar daca doctorul spune ca e normala -eu zic ca nu e- Oare ce sa mai fac cu viata mea ? Cum sa dau inainte?

of inima...

Ieri a fost o zi cand m am simtit mai bine , ceea ce nu e valabil pentru astazi.Dupa cum spune prospectul mi s au accelerat bataile inimii ,deci mi a crescut tensiunea si ma inteapa in parea stanga si bineinteles ceva mai ametit de cap.Si uite asa cum te lasa ceva apare altceva.

grele zile

Privesc in urma si ma tot intreb ,cum am ajuns in situatia asta? Realizez ca toata problema asta grava are loc deoarece eu credeam ca ma tratam pentru circulatia de la mana.Astfel in ultimii doi ani am mancat kilograme de usturoi ,dimineata de dimineata ,luand totodata si un medicament anticoagulant.Fara sa mi dau seama , stomacul s a iritat apoi am facut ulcer si acum nu mai stiu ce e in ce stadiu e. Iau o gramada de pastile ,am douasprezece zile de cand iau ,am fel de fel de simptome ,atat la stomac dar si altele, dureri de cap , ameteli , uneori tensiune, mai creste glicemia etc.Am si o problema psihologica deoarece ma zbat intr un bol de frica si incertitudine , gandindu ma tot timpul  la fiecare simptom ,ce inseamna , la ce poate fi mai tarziu. Grele zile.

marți, 26 mai 2020

de acum tot mai disperat.

Uneori ma cuprinde o disperare nemaiavuta pana acum incat imi vine sa plang. Imi pierd punctele de sprijin psihic , moral ,de forta mea care m a purtat inainte pana acum.

asta e

Astazi este una din zilele cand ma simt mai rau.

luni, 25 mai 2020

greu

Iau pastile de o saptamana si jumatate, analizand simptomele , ele sunt la fel , nu s a schimbat nimic ,din contra sunt momente cand ma simt mai rau.Asta este ceea ce ma face disperat , nu stiu in mod real ce am, si nu stiu cand voi putea merge la o policlinica . Greu Doamne , greu.

duminică, 24 mai 2020

frica

Sunt atat de speriat cum nu am fost niciodata.Pana acum toate problemele mele au fost distractii in comparatie cu ce e acum.

la mana lui Dumnezeu.

E vai si amar deoarece dupa o saptamana de tratament ma simt destul de rau , nu am facut nici cel mai mic pas spre mai bine.Incep sa nu mai rezist nici cu mancarea , nici cu urechile infundate sau dureri de cap , mai apar si simptome la nivelul stomacului.Cum spuneam , ma uit in jur si nu stiu ce se intampla , imi vine sa ma dau cu capul de pereti deoarece m am sacrificat pentru a nu avea alte probleme la mana. De fapt un singur lucru ma darama psihic ,si anume, inca nu stiu exact cum este cu boala sau bolile ce le am .Deocamdata nu se poate merge la o policlinica specializata din cauza pandemiei de covid.Trebuie mers cat de repede sa fac o endoscopie la stomac , am ramas doar la mana lui Dumnezeu.

poza


Trebuia si o poza recenta, facuta chiar acum .Am sa fac mai multe si am sa le tot pun aici.Cum ma simt? La fel , adica destul de nasol.

sâmbătă, 23 mai 2020

D

Simptomele de astazi cum ar fi ameteala ,starea asa proasta ,m au lasat din nou fara avantul acela pe care il voiam perpetuat.Este prost si cu mancarea ,nu stiu ca sa mai mananc, ma simt destul de slabit prin comparatie cu ieri de exemplu.Am doua trei simptome care ma dezorienteaza, cel mai ingrijorator este ameteala asta care persista .

gard

Nu ma simt doua zile la fel. Ieri am fost foarte bine, ager, plin de speranta , astazi odata cu inaintarea in zi parca din nou molesit , slabit, incat, ingrijorarea nu ma paraseste ,iar prin anumite simptome imi reaminteste ca sunt pe gard.

vineri, 22 mai 2020

Dumnezeu cu noi.

Nici nu stiu cum sa abordez situatia mea actuala la o saptamana dupa drumurile la spitale.Iau pastile si imi pun intrebari.In aceasta saptamana mi a fost si mai bine si mai asa si asa, nu prea seamana o zi cu cealalta.Pe langa stomac , am o durere de cap,  pe drumuri cred ca m a tras un curent deoarece maselele rupte in timp impreuna cu gingie pana la ureche pe partea dreapta, ma dor si astea.Acum stau in casa si mananc ce nu am mai mancat pana acum ,cum ar fi smantana cu mamaliga.Din cauza problemei de circulatie de la mana de ani buni nici nu se punea problema sa mananc smantana si alte cateva chestii , acum prioritar este stomacul .Cu Dumnezeu inainte , asa spunem cand suntem la necaz, in rest uitam.

joi, 21 mai 2020

usturoiul........

Usturoiul care acum mi  pus in pioneze stomacul , ani de zile mi a tinut sub control tensiunea. Acum daca nu mai folosesc usturoi constat ca am tensiune marita spusa dealtfel de doctorul de la Radauti.El mi a dat cateva medicamente in acest sens dar dc.Costas a zis sa nu iau ca nu fac bine.Mai stau putin sa vad cum este deoarece in dimineata asta mi a crescut brusc tensiunea, mi s a mai intamplat in urma cu vreo trei zile.

marți, 19 mai 2020

de ce?

Rau , destul de rau.Nu reusesc sa ma refac nici macar putin.La cateva zile de la revenirea de la spital ,incep sa ma simt iarasi rau.Doamne ce planuri ai cu mine? Mai rau este si situatia asta cu pandemia de acum , care iti taie drumurile spre spitale .Ce fac eu Doamne ca incep sa ma simt rau iarasi ?

luni, 18 mai 2020

usturoi si....

Chestiile de care nu m am saturat deorece le consideram vitale pentru mine, Trombostop ca medicament pentru circulatia la mana si usturoiul pentru aceeasi treaba.Din combinatia lor pe ani de zile a rezultat o bomba care mi a explodat in stomac. Of Doamne.

pe baricada.

Ce mai pot spune , mi am pus stomacul cu adevarat in pioneze si parca am uitat ca eu cu stomacul am probleme de o gramada de ani.Inca persista intrebarea, cum , cu ce l am facut praf? Iau niste medicamente pentru asta, insa doctorul C, a spus ca trebuie sa mergem la VD pentru a face o endoscopie ,sa se vada clar ce am la stomac.Sunt  nesigur si tahui dar schimb lucrurile , voi fi mai atent mai activ si mai increzator.Trebuie sa mi reiau viata mea de unde am lasat o acum vreo luna de zile.Am zis.

duminică, 17 mai 2020

avalansa

S a intamplat ca mi s a facut rau de la stomac ,cu sughit care a durat o zi si o noapte.A doua zi dupa masa a chemat doctorul Costas salvarea -era la mine- si am mers la V.D.   De aici dupa investigatii in  alta parte si apoi din nou acasa.Ce mi se intampla mie este ca in filmele de groaza.Acum iau niste pastile dar si eu si doctorul credem ca e ceva mai complicat , de aceea trebuie sa merg din nou la un control la stomac facut printr o investigatie , o endoscopie mai exact. Pana acum am mai facut de doua ori doar ca ultima este acum vreo zece ani. Cum ma simt? Foarte prost , iau pastile ,sunt fara orizont si astept sa vad cand se va putea merge in conditiile de acum. Mi se intampla si mie cand e starea asta determinata de acest virus.Au cazut toate peste mine ca o avalansa, greu foarte greu.

marți, 12 mai 2020

alta belea

De aseara sughit intr una ,ceva ce iarasi nu credeam ca nu se poate intampla ,dar ca de obicei mi se intampla mie.Nu am putut dormi decat aproximativ o ora jumate ,doua ,cu intermitente .Ceva care iar este complicat ,cu diferenta ca eu mi am facut o luand o dracie energizanta.Se vede treaba ca o dau din una in alta ,sunt pe un teren periculos si nu stiam ca se poate intampla asa .Mare idiot si eu si viata asta de rahat.Ce se intampla, ce zona periculoasa ma impresoara?

luni, 4 mai 2020

fizic si psihic

Perioada asta scarboasa continua ,si face parca intentionat sa nu ma lase sa respir.Noaptea mi se infunda urechile, dimineata le desfund cu sapun ,peste zi am perioade cand sunt tahui de cap ,cand rotesc capul scartaie coloana ,ma mai doare si undeva in partea dreapta a gatului de la pozitie noaptea sau cine stie.Si nu in ultimul rand uneori am mici frisoane carora nu le stiu cauza deasemeni .Am intrat intr un carusel al simptomelor , vin toate deodata si nu stiu de ce am alunecat dintr o data pe panta asta nefericita.Am incercat sa mi reiau oarecum activitatile zilnice , cu miscare cu mai multa treaba insa cand mi am propus asta , afara a inceput sa ploua s a facut frig si am zis la loc comanda.Nici cu mancarea nu prea ma omor sa fac, caut ceva cat mai simplu si rapid, asta mi se intampla de vreo doua luni.In alta ordine de idei ,eu incerc sa trec peste angoase si frici , vreau din nou o oarecare normalitate ,dar tot intervine cate ceva care ma tine pe loc, dincolo de realitatea ca mi am pierdut aproape total motivatia care pana nu de mult inca era acceptabila.Starea mea ,dincolo de anumite cauze real medicale , are indiscutabil si o componenta psihologica deoarece simt si eu ca sunt daramat.Parca nu mai fac fata la atatea probleme zilnice , amenintari de sanatate si frici.Cred ca e perioada cea mai grea din ultimii treizeci de ani ,si asta deoarece nu am sau nu mai am nici un reper de siguranta pe care sa l activez.Asta si din situatia generala din tara si din lume ,din faptul ca acest virus aproape a distrus sistemul medical prin orientarea lui aproape exclusiv pe pandemie, orice spital poate fi infectat , nu se mai vorbeste nimic de multitudinea bolilor de care sufera oamenii in continuare si care trebuie tratate, se moare cu zile dandu se vina pe corona virus.Ce Dumnezeu se intampla cu mine?

sâmbătă, 2 mai 2020

lupta continua.



Singur, singur .Ploua in inima ploua si in suflet, de numeni inteles , prins la mijloc ,purtat in sus si in jos .Revino ti , priveste inainte , nu te lasa doborat ,lupta o duci de la inceput .Da, am fost si sunt singur ,afectiv vorbind ,deci luptele mele in viata le am pierdut sau castigat singur.Lupta continua.

din pom in pom

Ca stare generala ma simt destul de prost.In continuare parca sunt picat din pom , confuz, tahui de cap si plin de intrebari ,restrictii si interpretari de simptome .Crezi ca e oarecum viata reala dar nu mai este si nu va mai fi niciodata.Viata pare un fel gaura neagra care se rostogoleste in cap , iti taie toata motivatia si iti pune fel de fel de intrebari existentiale.De a lungul timpului am avut mai multe perioade distincte de viata care mi au modificat perceptia ,trecand cum se spune de la suparare la extaz sau invers ,dar de fiecare data exista un orizont real de speranta .Acum plutesti dus de intamplare , esti la mana norocului si te consumi psihic incat stresul te doboara inaintea altor boli ,deoarece iti pierzi imunitatea aia psihologica care te ajuta sa treci peste situatii grele.Adevarul este ca incerc si eu sa ma adaptez facand lucruri care la faceam si pana acum ,astea fiind treburi zilnice care sunt o gramada, sa accept chiar ideea unei prezente feminine pe care chiar daca imi propusesem sa o intrerup , imi pastreaza parca o legatura cu lumea reala.Se poate sa fi intrat in faza in care sa accept faptul de a ma minti singur acceptand o realitate dureroasa, aceea ca nu prea mai pot pretinde nimic de la viata.Totul trebuie luat asa cum vine , acceptat sau nu tot aia e.

miercuri, 29 aprilie 2020

ferfenitit

Sunt in continuare prins ,sunt ferfenitit fizic si psihic incat nu mai stii ce faci sau cum sa faci.Orice se intampla , te intrebi daca nu e vreun simptom de boala iar cand ai mai multe astfel de simptome , mintea o ia razna te consumi psihic si nu mai iesi din ameteala.Sunt oarecum ametit de o luna , am si alte simptome ,sunt adormit , slabit de parca cel mai bine mi e sa ma culc.Incerc sa mi reiau programul de mai demult ,cu mai multa activitate si miscare deoarece parca nu mai puteam face nimic. Uneori am frisoane dar in casa e cald, chestia e ca nu tin mult ,sunt asa doar adieri racoroase.

marți, 28 aprilie 2020

la mana sortii

Ce fac e greu de spus.Orice simptom il asociez cu corona virus, nu pot dormi, cert este ca plutesc pe o zeama a fricii de ce ar putea fi , ce voi face in continuare .Am avut fel de fel de probleme de a lungul timpului , insa niciodata nu m am simtit fara nici cel mai mic reper de rezolvare .Acum esti doar la mana destinului asteptand sa vezi ce planuri are cu tine.

sâmbătă, 25 aprilie 2020

complicat

Acum m a luat asa un fel derere in spate in zona plamanilor si am un puseu de temperatura, nu mare dar parca ma infierbanta.complicat

ce sa mai fac?

Adevarul este ca de vreo luna ma simt rau, tot imi interpretez simptomele si ma ia cu spaima .Virusul acesta devine tot mai insistent punand lumea la pamant, iar eu ma gandesc la scarba aia prostituata ,in loc sa mi caut de treaba si sa ma gandesc la mine.Sunt intr o situatie crunta si nu stiu ce sa mai fac.

vineri, 24 aprilie 2020

japita japita moare

Vremuri grele pline de pericol si incertitudine.Dincolo de contextul asta vreau sa vad daca sunt in stare ca incepand de la aceasta ora 18 , timp de doua saptamani sa nu dau telefon la un anumit numar.Oare nici in vremuri asa grele nu sunt in stare sa scap de beleaua asta?

marți, 21 aprilie 2020

lumea, tot mai mica

Ce se intampla cu lumea asta? Trebuia sa parcurg si o astfel de situatie ,citita prin carti si care parea ceva ce nu se poate intampla in aceste timpuri.Sunt buimacit, nu imi mai revin de parca totul se darama in jurul meu fara sa pot face nimic.

sâmbătă, 18 aprilie 2020

doar Dumnezeu....

Si uite asa ,am fel de fel de simptome, cel mai mult acum pare un fel de buimaceala ,o stare care imi indica ca nu sunt in apele mele, intr un cuvant totul imi da de gandit si ma ingrijoreaza.Altfel spus am o stare generala proasta care nu ma lasa nici sa dorm noaptea.Problema este ca starea asta o am de vreo doua saptamani si sunt la pamant cu moralul.Am avut in timp fel de fel de probleme care imi pareau groaznice, ei bine fata de situatia actuala acele probleme care aveau gravitatea lor mi se par acum nesemnificative.Sunt ca frunza batuta de vant , incerc sa ma tin de ceva doar ca nu reusesc.Adevarul este ca neavand niciun reper de siguranta , te macina o stare de incertitudine, interpretezi orice simptom si intra frica in oase.Ei bine in momentele astea omul se intoarce la Dumnezeu realizand ca e ultima speranta.

duminică, 5 aprilie 2020

am zis

Cum ma simt eu, este singura data cand chiar nu stiu. Dincolo de simptomle mele de circulatie de la mana , intervin fel de fel de simptome pe care in situatia actuala de Corona virus ,le interpretezi cu spaima in conditiile in care la mine vin in fiecare zi doua trei persoane.Sunt aceleasi dar acestea circula peste tot si nu stiu ce imi pot baga in casa, vizavi de virus,.Cum spuneam, nu credeam ca ceea ce am citit prin carti de a lungul timpului , cand fel de fel de virusi , bacterii etc. au facut lumea praf ,omorand milioane de oameni se poate intampla in secolul 21.In aceste conditii de civilizatie si stiinta medicala , oamenii sunt neputinciosi deoarece va dura mult pana oamenii de stiinta vor veni cu leacurile necesare.Eu stau in casa dar probabil prin cei ce vin la mine, vine chiar si un doctor , sunt la fel de expus.As spune chiar ca nu aveam eu destule necazuri , trebuie sa ma mai ingrijorez de unul ,acum cand spitalele nu mai sunt spitale, sunt doar centre de tratare pentru corona virus.Lumea nu va mai fi la fel niciodata, se va duce totul de rapa si va fi vai si amar de oamenii cu risc medical , asa cum sunt eu.Nu se mai spune nimic de oamenii care sufera de o gramada de boli cronice , acestia sunt probabil lasati la mana norocului si a sortii.Fara discutie tara este in haos-ca toata lumea dealtfel-un timp mai functioneaza in virtutea enertiei ,cu resurse care mai sunt sau care mai pot fi importate inca , dar daca nu ai guvern responsabil , nu ai oameni dedicati , se va ajunge la o mare problema , medicala ,alimentara si de siguranta.Ne amagim cu televizor cu internet si cu acea speranta idioata ca poate scapi, dar cine poate sti.Bunicul meu , spunea acum multi ani, ,, ba copii va fi vai de voi,, Dumnezeu va pedepsi lumea asta .In alta ordine de idei ,cred ca lumea se scufunda singura din lacomie si ignoranta ,distrugand prin poluare si infectare aceasta planeta.Suntem deja mult prea multi, nu mai sunt resurse pentru toti ,iar cu timpul se va separa lumea in cei care vor fi protejati si restul care trebuie sa dispara.Am zis

miercuri, 1 aprilie 2020

apocalipsa

Situatia este fara precedent , nu credea nimeni ca in secolul 21 se poate intampla ca un virus gripal sa puna toata lumea la pamant.Doctorii nu stiu mare lucru, se lucreaza in marile clinici ale lumii pentru remedii ,doar ca la trei luni de la declansarea epidemiei inca nu pot face nimic.Oricine poate sa se infecteze ,masurile de igiena si protectie nu cred ca au mari efecte cu atat mai mult cu cat din Europa vin zilnic sute de oameni iar o parte din ei sunt infectati.Inconstienta oamenilor , lipsa de reactie guvernamentala , o mana de idioti care spun ca fac si dreg dar de fapt esti la mana destinului al intamplarii , a unui posibil noroc sau nenoroc.Pentru oameni vine apocalipsa creeata de ei.Ce fac eu sau ce o sa fac habar nu am, dupa soarta.

marți, 17 martie 2020

abia trei zile....

In cateva randuri astazi deja eram tentat sa cer sau sa cumpar doua tigari.Dumnezeu m a ajutat si am trecut mai departe fara sa vreau vreo tigara.Cateva zile este mai greu deoarece toti care vin pe la mine -aproape- fumeaza si exista tentatie dar voi face fata.

luni, 16 martie 2020

sub amenintarea pericolului

Partea mai complicata este ca acum cand virusul asta paralizeaza cumva tara ,cand spitalele dincolo de dezinfectii sunt preocupate de propria siguranta in situatia in care trebuie tratati cei infestati cu corona virus , nu ma mai baga nimeni in seama . Ce fac daca trebuie sa merg la spital mai repede decat imi imaginez eu?Mai intai probabil te amana iar eu voi fi la mana sortii, a intamplarii sau a norocului.Aici nu cred ca as fi vrut sa ajung.Nici in cel mai negru scenariu nu puteam prevedea aceasta lovitura pentru omenire in general si pentru mine deasemeni o lovitura dincolo de virus .Asta pentru ca problema mea de sanatate de la mana, desi este o afectiune grava ,nu va putea fi luata in considerare acum , si nu va fi luata in considerare pana nu se stabilizeaza tara cu virusul asta.Ei bine ce voi face eu nu stiu.Asa cum nu stiu cat voi putea astepta,cat voi rezista din momentul in care ma vor lua durerile la mana.In momentele astea se fac treizeci de ani de cand am fost la operatie la mana ,la spitalul Parhon din Iasi.Doctorul Dorneanu m a operat ,a trecut mult timp de atunci ,insa inca nu sunt convins daca nu trebuia si o a doua operatie pentru a curata mai bine artera.Din pacare la vreo trei ani dupa ca m a operat ,doctorul a decedat ramanand cu situatia la mana nefinalizata.Acum imi revin simptomele de atunci si ma cutremur la ce va fi , la ce se va intampla.Adevarul este ca sunt intr un mare pericol, insasi modul meu de viata fiind amenintat.

duminică, 15 martie 2020

la dracu cu tigarile

De multe ori in decursul timpului,am zis ca renunt la cele 5, 6 tigari pe care le fumam intr o zi .Nu am reusit sa ma tin de ce am zis, asa ca acum revin din nou si spun gata cu tigarile ,incepand de azi nu mai cumpar si nu mai fumez tigari.Doamne ajuta.

sâmbătă, 14 martie 2020

ce voi face?

Am inceput anul cu o gramada de probleme.Se poate ca anul acesta sa fie de rau augur daca nu chiar nefast.Evident problema mea principala o reprezinta simptomele tot mai intense de la mana .Degetele ma dor oarecum cand le misc , asta e rezultanta unei circulatii tot mai deficitare la mana ,sangele intampina blocaje serioase pe artera ,iar eu nu stiu ce voi face , ce ma asteapta in viitor vizavi de aceasta afectiune la mana ,ce mi se poate intampla .Orice scenariu are doar componente ce imi ridica parul de frica chiar, pentru ca ce voi face intr o situatie de mare greutate.Eu ma descurc singur ,imi fac totul singur , dar daca se intampla ceva , ce voi face? In momentul acesta tara este aproape blocata de Corona virus, ce face ravagii in Europa si nu numai ,in Romania deasemeni.Spitalele sunt oarecum blocate de masuri de preventie ,orice deplasare implica un risc pe care trebuie sa ti l asumi ,deoarece nu stii cand sau cum poti contacta acest virus.Nu mi am imaginat ca in acest secol , cu atata stiinta si remedii medicale se poate ajunge ca un virus gripal sa ingenuncheze o lume intreaga . Se moare pe capete , de ordinul miilor in China , Italia are deasemeni o gramada de morti , nimeni nu stie ce va fi in continuare .Oamenii pot inventa tot felul de dracii ,insa nu pot descoperi un remediu pentru un virus gripal format Dumnezeu stie cum.In Romania sunt peste 50 de morti .o gramada de oameni in carantina sau blocati la domiciliu, iar virusul se imprastie parca cu tot mai mare viteza deoarece sunt multi romani din alte tari care vin in tara de frica virusului ,aducand de fapt o masa tot mai mare de infectati care mareste continu aria de raspandire a bolii.In conditiile astea ce fac eu cu problema mea la mana ? Este posibil sa nu te primeasca la spital ,mai ales ca mergi in alt capat al tarii, tocmai din motive de securitate medicala.Complicat.

joi, 12 martie 2020

alta belea

De vreo trei zile mi e greata si simt dureri in zona ficatului.Poate fi de la usturoiul mancat de ceva ani zi de zi si in cantitati destul de mari , pentru circulatia la mana ,sau un croissant mancat acum vreo trei zile realizand ulterior ca era stricat.In plina criza mondiala de corona virus ,pe mine ma inspaimanta situatia cand trebuie sa merg la spital in  conditiile actuale Adevarul este ca eu tratez una si dau in alta ca efecte adverse sau inconstienta.Sunt deja trei zile de cand am simptomele astea si cumva parca sunt tot mai intense .Ce mai trebuie sa trag nu stiu.

sâmbătă, 7 martie 2020

Ce o sa ma fac?

Incep simptome tot mai intense.Degetele parca se blocheaza in incheieturi , de la zi la zi tot mai complicat si ma apropii de momentul cand nu mai stiu ca sa fac.Se apropie momentul cand va trebui sa plec la spital si nu stiu ce va fi.Dupa treizeci de ani vine tornada, vai si amar, ce o sa ma fac?

joi, 5 martie 2020

Este evident ca scriu despre ceea ce ma afecteaza in acest moment si nu este deloc placut sa te afli de atat amar de vreme in pericolul permanent de a se complica situatia la mana ,iar doctorii sa spuna ca dupa treizeci de ani nu se mai poate face mare lucru.Devine penibila repetarea asta dar despre altceva nu am dispozitia necesara sa scriu.

vineri, 28 februarie 2020

spectru sinucigas...

Vai de steaua mea.Mana mea are simptome tot mai accentuate si nu stiu ce mai pot face.Probabil in cel mai scurt timp va trebui sa merg la un spital si Dumnezeu stie ca mi vor spune doctorii.Apoi cine stie cati bani trebuie intr o afectiune arteriala veche de treizeci de ani, cand nu esti sigur daca se mai poate face ceva.Cred ca am ajuns intr o situatie critica ,intrebandu ma ce voi face , cum ma voi descurca.Vai de steaua mea.

vineri, 7 februarie 2020

complicat

De circa doua luni ,problema mea de la mana incepe prin simptome bine cunoscute ,sa ma avertizeze ca ma apropii din nou de stadiul acela critic de acum treizeci de ani.Tot timpul am trait cu amenintarea asta ,am rezistat o multime de ani dar evolutia din momentul de fata imi da fiori si ganduri negre ,gandindu ma la ce voi face.E complicata situatia deoarece nu stiu ce se mai poate face dupa atatia ani din punct de vedere medical.

miercuri, 1 ianuarie 2020

2020

Anii nu au piedici in scurgerea lor ,fapt dovedit prin anul de gratie 2020.Sunt pensionar in ghilimele de treizeci de ani ,poti spune in multe cazuri ,o viata de om.Bune sau rele,de toate s au perindat prin viata mea fara remarci speciale decat pentru ultimii unsprezece ani care sunt o alta experienta.Trebuie sa mai revad lucrurile care cert nu vor mai fi ca pana acum ,este anul cand imi voi echilibra putin viata apropiindu ma cumva de normalitate.Problema vine si din faptul ca dupa atata timp la mana imi apar din nou simptome care ma cam ingrozesc in perspectiva zic eu apropiata.Trebuie din nou bani, foarte multi bani si am nevoie de vreo sase luni pana pot lua din nou bani dintr o banca.Sa vedem.