marți, 28 decembrie 2021

mana

 Simtomul cel mai ingrijorator  sunt durerile si sagetile in palma , in causul palmei. Asta inseamna ca de la zi la zi circulatia se strica, acel firisir prin care mai trece sangele  este in pericol si evident mana.

ce conteaza..

 Suntem intre craciun si nul an . mai sunt trei zile din acest an.Pentru momentul acsta am o mare problema cu mana deoarece am simptome care nu anunta nimic bun.Situatia este cu atat mai gava cu cat suntem in plina pandemie , iar s iar si bineinteles spitalele sunt cum sunt.As scrie atat de multe dar parca sunt descurajat de ganduri si ingrijorari. Cred ca fara sa stiu am creeat blogul asta ca locul unde sa ma jeluiesc si sa mi spun ingrijorarile,Nu mai pot scrie de nimic altceva deoarece de acum nu mai conteaza.

sâmbătă, 25 decembrie 2021

grav

 Vai si amar de capul meu , nu stiu cum vor fi vremurile groaznice in care voi ajunge. La mana este tot mai grav.

craciun

 Este ziua de craciun, pentru mine o zi ca oricare alta.Nu te poti gandi la o sarbatoare cand esti intre ciocan si nicovala asteptand lovitura .Rau si fizic si psihic , asta e craciunul la mine.

miercuri, 22 decembrie 2021

treaba

 Am facut o gramada de treaba,maine termin o oarecare curatenie, rufe spalate+-de gheorghe-, maine curat covoarele si asez prin casa.Atat cat am sa pot eu si cu cime o sa ma ajute.Astazi a fost prima zi de iarna autentica cu zapada si minus 14 grade.

duminică, 19 decembrie 2021

durere in furtuna..

 Vantul pericolului bate tot mai tare si tot mai aproape de mine.Sperantele isi pierd incet din consistenta , chiar daca undeva palpaie aproape pe nesimtite..Misc degetele cu oarecare durere, altfel spus ischemia s a instalat. Ma incurc in cuvinte , nu mai stiu cum sa scriu sau sa descriu furtuna ce va veni...

sâmbătă, 18 decembrie 2021

TIGARI

 Ma simt tot mai fara vlaga, puterile imi scad de la zi la zi , o mare contributie in aceasta stare o are faptul ca mana prezinta simptome tot mai intense.Nu mai am chef sa fac nimic , ma descurc tot mai greu si in cea mai mare parte totul se datoreaza situatiei tot mai grava de la mana. Dar am tot fumat tigari , poate ca imi merit soarta. De maine spun iar  NU MAI FUMEZ. 

mana

 Mana si iar mana.Pandemia si mana

marți, 14 decembrie 2021

viata

 Intotdeauna pe ordinea de zi am o mare problema --mana dreapta-- plus celelalte.Problema la mana se acutizeaza de la zi la zi si parca nu am curaj sa ma gandesc la ce va fi.Ce momente critice ma asteapta doar Dumnezeu stie. Deja am insomnii la gandul cand nu voi mai putea sa ma folosesc de mana si voi ajunge la mila unora sau altora si vor putea sa si bata joc de mine.Decat asemenea momente poate e mai bine sa inchei conturile cu viata asta.

luni, 13 decembrie 2021

eu

 Timpul trece, zilele trec , se apropie finalul de an , iar eu continui sa ma lupt cu tot ce imi ofera viata la varsta pe care o am. Sunt doar eu cu problemele mele ,dar nu ma plang

marți, 23 noiembrie 2021

luni, 22 noiembrie 2021

ce voi ajunge?


 Asta noapte am avut un pachet de vise care dincolo de orice -nu cred neaparat in vise- ar putea sa reprezinte tensiunea si ingrijorarea care de ceva timp ma bantuie, chiar daca nu tip si nu imi smulg hainele de pe mine.Din toata aceasta situatie urasc sa ma gandesc la fel de fel de ipostaze cu mine in prin plan , in imposibilitatea de ami face eu treburile , de a astepta mila sau sfarsitul chinurilor de la unul sau altul , sa depinzi practic de ei , iar acestia sa ti dea cu tifla , sa se uite la tine ca la o mizerie. La un am de la operatia la mana , prin 1991 , era clar ca nu voi mai merge cu carje si evident nici la lucru.Ei bine atunci am avut o cadere psihica , ca ma ducea cu gandul sa ma sinucid , doar ca nu aveam cu ce. Atunci fata de acum era floare la ureche , eram bine , cum am fost in urmatorii 30 de ani . Acum sunt doborat , mana e pe cale sa cedeze , iar eu ce voi ajunge?

duminică, 21 noiembrie 2021

zile si zile

 Viata se desfasoara intr o monitonie si repetitiv , chiar daca incerc uneori sa fac anumite lucruri in plus . Adevarul e ca nu prea reusesc , ma complac in inactivitate-atat cat as putea face- , evident exceptand activitatile esentiale de zi cu zi pe care nu mi le face nimeni si nici nu as vrea.Intr un fel acum traiesc fara nici un tel , fara nici o perspectiva , trece o zi si vine alta. Evident sunt acele probleme de sanatate care ma fac sa traiesc zilnic in buza pericolului deoarece in situatia mea te poti astepta la orice.Acum am vazut undeva pe internet o clinica ce are tehnologia pentru interventii chirurgicale in curatarea arterelor si cine stie ce le mai face.Sa mergi la ei pentru un control costa undeva la 500 de lei si peste , iar anumite interventii , daca se implica presupun ca costa multe mii de lei. Ce va fi in aceasta situatie cu mana se va vedea in viitor , mai lung sau mai scurt.In rest , stau degeaba la televizor sau pe internet , fac mancare si mananc , beau un cappucino cu patru tigari-le am redus dar inca nu am renuntat la ele , nu s in stare, cineva sa mi sparga capul-, mai am musafiri care ma ajuta cu una cu alta ,.si asa vine seara cand ma bag in pat la televozor si ma uit pana mi se face somn, poate dura ore intregi.Nu mai am datorii la banca , am achitat imprumutul , insa mi am pregatit terenul pentru alt imprumut cand va trebui sa merg la spital, clinica etc. Asta este viata mea astazi in rezumat fara sa invoc suferintele si necazurile.

joi, 11 noiembrie 2021

cat o sa mai tina?

Nu realizam  ca voi avea probleme cu renuntatea la tigari chiar asa. Parca nu ma gandesc decat la tigari . Pentru prima oara mi se pare greu.In alt context ma simt destul de nesigur privind anumite probleme de sanatate.Problema la stomac nu trece , stiam asta ,dar persista simptome care ma ingrijoreaza.Puterile imi scad pe zi ce trece , iar cu mana numai o minune mai duce circulatia.Ce voi face cand voi fi pus in fata unor situatii critice ? In Romania , sistemul medical este in primul rand corupt cum nu mai exista altundeva .Este vai si amar de acei oameni care ajung la spitale si nu au bani suficienti pentru doctori , chiar daca exista asigurare ce trebuie sa acopere costurile.Sunt la varsta dar mai ales in situatia ca depint de doctori si medicamante .Incerc eu sa ma amagesc ca traiesc normai , in conditiile existente , ma mai injectez eu cu cate un pic de speranta ,dar fac asta de foarte mult timp , cat o sa mai tina ?

vineri, 5 noiembrie 2021

zile.si zile


 Se intampla de mult timp ca atunci cand am o problema de sanatate , imediat sa fiu atentionat si de alta problema.In mijlocul acestor probleme cu circulatia la mana , stomacul imi da simptome care ma determina sa mi pun multe intrebari , chiar si pentru faptul ca de atat de mult timp iau pastile pentru stomac si nu pot opri tratamentul din cauza acestor simptome care puse langa celelalte imi taie parca intentionat orice avant. Complicata situatia.

joi, 4 noiembrie 2021

simptome , treaba...

 

Acum am niste sinptome pe la stomac si daca e si un pic de ameteala da de gandit.Oricum nu mi se permite sa dezvolt vrea speranta, sunt atentionat de cate probleme am.In rest, treaba destula cat voi mai putea face.

luni, 1 noiembrie 2021

inceput...


 Inceput de luna , inceputul renuntarii la tigari.S a potrivit fara sa vreau cu inceput de luna si cu inceput de saptamana. Ce doresc este fara tigari , incerc asta a nu stiu cata oara , acum nu mai am de ales.In alta ordine , ma imt la fel de rau , dincolo de problema grava la mana am probleme complicate la stomac pe care nu reusesc inca sa le inteleg.

duminică, 31 octombrie 2021

mana si iar mana.

 

Sa schimbat ora , de fapt este cea normala , s a dat cu o ora inapoi. Din nou realizez ca simptomele de la mana vin din urma si nu stiu ce voi mai putea face. In decursul timpului , de 31 de ani , aproape permanent am avut probleme de sanaate. La inceput era doar mana , apoi a aparut problema de la stomac si mai recent cresterea tensiunii arteriale pentru care iau deasemeni pastila.Acum un an si jumatate cand s a acutizat problema la stomac, pentru care de atunci iau pastile zilnic , a trebuit sa renunt la trombostop pastila pe care o luam de treizeci de ani care asigura oarecum circulatia la mana .Dupa asta , nu am mai fost protejat la mana , chiar daca iau ulei de in , iar boala a evoluat pana la grav.Astfel , au inceput sa apara simptomele de amorteala si de durere la mana. Asta este faza a doua  care pregateste faza mai grava cand sangele nu prea va mai circula , si atunci am dat de naiba. Operatie nu cred ca se mai poate face , bani pentru chestii mai avansate nu am , este foarte rau ca ma gasesc cu aceasta problema in plina pandemie de corona virus iar spitalele nu au nici loc nici deschidere pentru astfel de probleme.De fapt de ani de zile ma gandeam ca s ar putea sa vina o astfel de situatia , insa nu intotdeauna am facut ce a trebuit, exemplu tigarile care imi fac atat rau la mana si totusi mai fumez.Revin din nou si spun ca de maine nu mai bag tigara in gura , cu toate ca stiu ca deja este prea tarziu , dar a venit momentul --de vreo zece ani trebuia--sa le dau dracului de tigari , macar sa vad daca in al disprezecelea ceas , chiar daca prea tarziu , pot sa fac ce trebuie., Dumnezeu vede daca vorbele mele fac vreun ban sau nu, daca mai cred sau daca mai am speranta. Am zis.

luni, 25 octombrie 2021

frica

 In primul rand am mai fumat tigari ,tot aman ultima tigara.De un timp sunt ametit de cap pe timpul zilei in multe perioade de timp si inca nu realizez cuza acestor ameteli.Deasemeni am probleme cu stomacul si poate fi si de aici o cauza.Daca problema la stomac s a acutizat din nou la un ulcer , de aici poate fi ameteala deoarece am trait o situatie de asta acum un an si jumatate cant am ajuns la spital.Sunt si in situatia cand nu mai stiu ce sa mananc , am mai fost , .E tot mai greu sa echilibrez mancarea deoarece orice aproape este bun pentru stomac face rau prin alte locuri , daca mananci sa te pui pe picioare -cum am facut- te trezesti ca stomacul este iar in pioneze sau a crescut tensiunea. Acum sunt prins intre simptomele tot mai intense la mana , circulatia devine tot mai dificila , apar amortele si dureri ,apoi simptomele de la stomac , ameteala , toate ma fac sa tremur.

vineri, 22 octombrie 2021

ultima tigara

 Din nou  ultima tigara , nu mai fumez, sa dea dracul in ele,.

cat?

 Si ca sa fie tot mai grav , si stomacul incepe --de cateva zile--sa prezinte simptome ce seamana cu ulcerul Pentru stomac iau pastile continuu de peste un an si continuu am probleme imediat cum mananc ceva nepotrivit.Acum am mancat o perioada costita afumata , nu aveam simptome dar dintr o data s a declansat iar . Chiar daca iau pastile cred ca am incurcato iar si cu stomacul.Cat o sa mai pot?

joi, 21 octombrie 2021

din nou mana , si altele....

 Au trecut doua saptamani de la ziua care mi a adus saizeci si cinci de ani. Ca si in ultimul am am tot mai multe probleme , cele vechi se tot acutizeaza, cele noi apasa tot mai greu. Vine iar din urma problema de la mana dreapta , cand se  vede ca circulatia prin artera operata acum 31 de ani e tot mai grea , cu simptome tot mai evidente de amorteala si durere. Ne gasim in mijlocul pandemiei de covid , unde se imbolnavesc aproape zece mii pe zi si mor cinci sute zilnic.Spitalele sunt depasite , situatia este mai grea decat daca ar fi razboi.Unde sa gasesti loc , sa fie si in siguranta sa nu te molipsesti de covid pentru a incerca sa merg cu problemele mele de sanatate. Este posibil si asta probabil in spitale private ,dar acolo costul e de mii de euro si tot nu esti sigur daca nu pleci de acolo cu covid .In consecinta este cel mai nepotrivit moment sa ai probleme medicale , iar eu ma gandesc daca acestea apar in forma mai grava ce voi face.Bineinteles ca nici bani nu am , deci sunt ca o cutie purtata de vant de ici colo.Apoi , tot timpul sunt slabit , nu mai am nici un sfert din putrea fizica ce o aveam in urma cu un an , totul a degenerat cu viteza.Evident vine si o intrebare fireasca si anume cat o sa mai pot sa ma misc , sa ma gospodaresc , sa fac tot ce trebuie pentru mine zi cu zi pentru a nu cadea in cealalta extrema. Asta pentru ca intr un timp scurt , un an , mi am pierdut peste cincizeci la suta din vitalitate.Revenind  la situatia grea in care ma aflu din punct de vedere medical , sunt speriat , ingrozit --chiar daca nu se vede -- la gandul ca ce voi face cand situatia sanatatii mele se va strica si mai mult. . Dumnezeu stie.

joi, 7 octombrie 2021

65

 De mult nu am scris , deoarece trebuia sa scriu doar despre multe probleme si multe necazuri , despre pandemia de Covid ce a  cuprins din nu lumea cu mai multa furie.In acest context , astazi fac saizeci si cinci de ani .Nu stiu daca am dreptul sa mi urez ceva.

duminică, 12 septembrie 2021

ce este speranta?

 Stau si ma gandesc cum de o luna de zile am facut o noua faza a unei noi lovituri pentru a fi doborat. Eu ma lupt cu destinul care se vede ca nu vrea sa ma crute deloc.Ma agat si eu cat o sa mai pot deoarece acum nici nu mai exista perspective ,doar multa mea speranta.

Ce voi face Doamne?

 In ultima luna ,prins cu problemele de constipatie si zona zoster , am pierdut din vedere vechea problema , circulatia la mana.Ei bine in aceasta prioada pe langa faptul ca nu am mai luat uleiul de in pentru circulatia la mana , am si fumat zi si noapte prins intre dureri si disperare.In consecinta , apar iarasi simptome de amorteala si durere la mana tocmai ca urmare a cestor lucruri .Acum ma lupt cu constipatia , insa la orizont vine durerea de mana cu toate implicatiile ei.Pana la urma voi imprumuta bani iarasi pentru a merge la spital la Tg. Mures in problema de la mana.Ma lupt cu asta de 31 de ani , am fost in multe situatii disperate si cand credeam ca s a stabilizat oarecum cu ulei de in , situatia a facut sa uit de ulei tocmai ca am alte doua probeme . Ce ma fac acum/? Prima treaba este ca nu mai fumez , dupa perioada asta de o luna cand am fumat pana la 15 tigari pezi. Apoi am inceput sa iau iarasi ulei de in , care sper ca nu influieteaza constipatia in rau. Ajung iar la aceeasi intrebare , Ce voi face Doamne ?

joi, 9 septembrie 2021

vai de steaua mea

 Sunt bolnav rau. Nu spun la nimeni pentru ca nu am cui dar sunt bolnav rau.

ce mi se intampla?

 Ma simt foarte neplacut , avand in momentul acesta mai multe afectiuni cu care ma confrunt , care mai de care imi face viata un chin .Acum noaptea nu dorm decat foarte putin din cauza  zona zoster , care ustura da dureri si uite asa am aproape patru saptamani de cand noaptea nu mai dorm. Ma gasesc in cea mai gresa perioada a vietii mele si nu stiu ce urmeaza. Fara alte vorbe , ma sint tot mai rau de la zi la zi.

joi, 26 august 2021

tot in zona..

 A trecut o alta noapte de chin si suferinta la propriu.Nu stiu cat am reusit sa inchid ochii ,durerea si usturimea aproape insuportabila pe spate , ma faceau sa mi plang de mila , de ce zile trebuie sa traiesc, mai ales nopti.Efectiv nu stiu ce e cu mine , ce sunt ce fac ce ultime zbateri trebuie sa parcurg si ale cui draci de pacate trebuie sa duc tot mai greu .Acum dupa noaptea de cosmar-au fost si altele- durerea a mai incetat , sunt tahui de cap , parca fara orizont si imi pierd si ultima bruma de speranta. Initial imi proun sa mi vars tot oful , doar ca imediat starea adanc neplacuta in care ma aflu imi taie tot cheful de vorba.

marți, 24 august 2021

tot necazuri ...

 Ma simt in continuare destul de rau. Cu scaunul am inceput sa ies doar ca se pastreaza o anume durere in partea dreapta , mica ca intensitate dar cumva continua , zona zoster ma calareste in continuare , nici nu mai stiu ce si de unde ma ustura sau doare.Amandoua problemele mele sunt situate cam in aceeasi zona a corpului.Daca nu as avea o ameteala si un fel de greata parca as fi mai putin ingandurat ,ma simt rau , asta e concluzia. Incep sa ma intreb daca nu tot de la intestinul gros vine tot necazul..Adevarul este ca sunt ca intr un film de groaza din care nu vreau sa fac parte dar sunt impins inainte.Ma intreb iar si iar cum nu imi pierd mintile.

duminică, 22 august 2021

impact la dublu

 Ocupandu ma de problema colonului iritabil si incercand sa mananc si la specificatia doctorului , am mancat trei zile fara regim alimentar ,adica costita branza sarmale . Cumva am iesit oarecum cu scaunul doar ca mamcarea grasa , sarata ,nerecomandata in hipertensiune mi a mai dat o lovitura aratandu mi ce inseamna sa ai multe boli pe care gandindute la una , luand anumite decizii alimantare provoci raul in cealalta parte.Asa ca pe la 11, am simtit ca ma ia durerea de cap realizand ca de fapt mi a crescut tensiunea major.Adevarat , era 14 cu 7 si capul ma durea la greu ,asa ca am luat o pastila de tensiune intreaga.Colonul iritabil care vrea mancare multa si consistenta se opune tensiunii arteriale care vrea regim alimentar.Situatie grea care m a determinat sa trec din nou la regim si sa vedem cum decurg lucrurile in continuare cu intestinul iritabil . Am o gramad de simptome si aici , o durere care nu este intensa dar pare sa fi devenit continua ceea ce a facut ca noaptea trecuta sa nu pot dormi deloc, oricum am incercat nu mi a gasit locul intre durere si somn.. Acum meiul principal va fi paine goala iar si iar.Trec din nou la ciorbele fara gust de maine, cand va trebui sa fac.

vineri, 20 august 2021

greu

 Ei bine problema care era cea mai acuta , este de fapt alta, nu am crezut ca se va acutiza.De cateva zile nu mai ies  cu scaunul , chiar daca nu am mancat cine stie ce. Blocajul este din intestinul gros , am dureri , acum de asta nu am dormit si nu stiu ce voi face.O sa vina doctorul Costas sa mi faca o clisma , trebuie sa cumpar toate cele, dar nu sunt convins ca este folositoare la intestinul gros , nu am cunostiinte. Cumva intestin iritabil intr o forma acuta , situatie grea , nu prea stiu. Daca trebuie sa merg la spital , e complicat deoarece nu am bani suficienti . Asa ma prind pe mine vremurile astea , cu necazuri , fara bani si in continuare vai de steaua mea.Am dureri la intestin , sunt slabit deoarece cu necazurile mele de vreo saptamana nu am mancat cine stie ce , dar ma simt tot mai rau . Sa vine doctorul sa vedem ce va fi.Oare Dumnezeu m a parasit de tot?

miercuri, 18 august 2021

doborat , fara sperante.

 Cand spuneam ca a cazut cerul pe mine ,poate nu realizam cat este de adevarat.Ei bine pe langa toate bolile de pana acum a mai aparut una Zona Zoster , o eruptie pe piele , cumva variola.Acum am eruptie cutanata pe spate si in fata , ma sint rau , alte pastile . Nu stiu cat am sa mai pot lua pastile , deja sunt prea multe si ma simt foarte rau. Ma ustura pielea , noaptea dorm putin si greu , cum spuneam sunt lovit din toate partile. In ritmul asta nu stiu ce se va alege de mine ,deoarece simt ca nu mai rezist..Simt ca ma cuprinde disperarea , o sa mi pierd mintile, ce Dumnezeu se intampla cu mine. La fiecare cateva zile apare o noua boala .

duminică, 15 august 2021

nu e de bine

 Diagnosticul ar fi intestin iritabil. Mi a dat doctorul reteta , am luat doua pastile ,de nervi am fumat cinci tigari si am luat doua pastile ,a treia nu o iau .Ma simt destul de neplacut , de fapt ma simt rau , ma doare si capul si parca nuci nu mai urinez cum trebuie..Asta e povestea de acum , trag de mine , nici nu mai stiu din cate parti sunt lovit , parca tot mai multe boli vin calare pe mine , nu stiu ce se intampla dar nu e de bine.

sâmbătă, 14 august 2021

prins...tot mai strans


Ma doare ficatul , am chemat doctorul , dar cand reuseste sa vina deoarece are nustiu ce treaba.Ma simt foarte rau , burta se vrde ca e umflata , sunt ametit , o stare generala foarte proasta.De parca nu imi ajungeau necazurile cu bolile ce le am deja , a mai aparut una , asa apar ela una mai grea ca cealalta .Nu stiu cat mai pot rezista in ritmul asta nefast , e clar ca Dumnezeu are ceva cu mine.Intr un cuvant ma simt foarte rau , astept doctorul , nu stiu ce o sa fac.

vineri, 13 august 2021

probleme la ficat, doamne!

 Ei bine n noapteacare a trecut nu am dormit mai deloc din cauza durerii de ficat. Da , acum am o noua belea , datorata medicamentelor zic eu , mai ales ca iau de peste un an medicamente pentru stomac , iar pe langa celelalte acum o luna jumate am cumparat ginco biloba si am luat zilnic doua pastile.Cum fac , cum nu fac , ma lipesc de alta boala , si asta cumva determinata de tratamrntele mele , unele idioate.Am o durere continua de ficat , de ieri la amiaza , si nu mi a mai trecut deloc.Am luat lamai , ceai de galbenele , dar numic nu pare sa conteze.Din nou mi am schimbat oarecum meniul , acum chiar ca nu am ce manca . Ardeii pe care i am facut ieri si am mancat o sa i arunc deoarece poate carnea pe care am puso , piept de pui , fiert de vreo trei zile si statea in frigider , doar ca era fiert doar pe jumatate , poate s a stricat , nu mai stiu.Acum nu stiu ce o sa fac , la doctor nu am dat telefon , ramane pe maine , sa vad cum ma voi simti pana atunci si sa mi dea reteta, alte pastile , doamne doamne.

joi, 12 august 2021

stomac


 Astazi m a durut stomacul . Cred ca s a intamplat dupa ce am macat dimineata un catel de usturoi.Mie mi a facut mult rau si nu stiu cum dracu uneori mai bag in gura otrava asta.Este deja ora cinci si chiar daca am luat doua pastile tot am niste simptome. la stomac. Stric intr o clipita lucru de luni de zile , aproape ca nu ma mai gandeam la stomac chiar daca luam o pastila pe zi.In biserica masi de treaba.

miercuri, 11 august 2021

cumva....fara speranta

Atunci cand simt pericole sau situatii critice care se apropie de mine , nu am cui sa spun , asa ca imi spun mie . De vrea doua zile am din nou simptome la mana , simptome pe care le scapasem din atentie de cateva luni bune.Aceste simptome se manifesta ca durere la degete si mana dreapta , mana tot mai obosita , fac tot mai greu efort cu ea . La mine mana conteaza atat la treaba zilnica precum si la deplasat , mergand ca mersul piticului , ducand piciorul drept cu mana , de fapt merg mai mult ,, cu mainile,, Ei bine , aparitia acestor simptome , puse langa celelalte , imi dau din nou frisoane . Cu bolile pe care le am , tratarea unei probleme la mana devine imposibila , daca nu cumva tromboza de la mana s a acutizat in asa hal ca medical vorbind nu prea se mai poate face mare lucru. Sunt constient ca la un moment dat voi avea nevoie de multi bani pentru a merge la spitale. In sensul asta ma rog la Dumnezeu , ca sa mi puna si 

mie numerele la biletele de lotto pe care le joc in fiecare saptamana.Pana acum , nici macar un numar nu mi a iesit , cu atat mai mult cu cau am nevoie de sase sau sapte....E greu , ma gandesc tot mai des la planul lui Dumnezeu privind nasterea mea pe pamantul asta. Cum a mers viata mii de ani fara mine , cred ca putea merge in continuare fara sa asist eu din postura de ,,blestemat,, ,,insemnat,, sau dracu mai stie cum , fara sa mi dea si mie Dumnezeu o sansa de emancipare , chiar daca am ajuns batran de cand o astept . Pana la urma sa faca ce vrea , nu mai pot schimba nimic. 


 

luni, 26 iulie 2021

timpul..

 


A trecut ceva timp , nu prea am avut chef de scris , cu toate ca ar trebui sa incep sa scriu viata mea sub forma unei biografii pline de viata unui om ce a trebuit sa lupte in fiecare zi. Ma uit pe poza si efectiv nu imi vine sa cred ca am imbatranit asa ca un nimic , doar ca despre lupta mea , luptele mele nu stie nimeni.Viata are un tipic zilnic ce se repeta de o groaza de ani , mai exact de cand sunt pensionar , adica de treizeci si unu de ani. Treburile de dimineata cu facutul patului care dureaza deoarece patul e mare si pana te ocupi de toate trece timpul.Apoi spalat ,curatenie , mancare si altele ce intervin pe parcurs completeaza programul meu zilnic. Seara le iau toate sau aproape toate in sens invers si uite asa daca nu am musafiri nici nu mi dau seama ca ziua a trecut si abia astept sa fac patul sa ma bag in pat sa stau la tv.pana aproape adorm. O problema care ma bantuie de ceva mai mult timp este faptul ca zi si noapte ma gandesc cum sa fac rost de bani sa pot pleca de aici , din localitate , macar la o suta de kilometri distanta. De un timp iau bilete la loto , doar ca de cand joc , vreo doua luni , abia daca mi a iesit un numar. Niciodata nu mi am dorit ceva cu atata ardoare cum imi doresc acum sa ma ajute Dumnezeu cu bani sa pot pleca si sa mi cumpar o casa in alt loc , cum spuneam mai departe.Ajuta ma Doamne!!!!!

joi, 1 iulie 2021

oare ce e Doamne?

 Daca intr o zi ma simt mai bine , urmeaza cateva zile bune cand mi e destul de rau.De ieri a inceput cu simptome nasoale , la  fel si azi , ametit cu dureri in zona carotidei , in stanga pieptului , o stare foarte rea .Uite asa se pare ca se desfasoara timpul meu de acum. Trebuie sa iau banii de la banca si sa merg -daca vrea si doctorul - la Tg. Mures pentru investigatii cum trebuie deoarece pastila de tensiune a doctorului imi reduce tensiunea dar nu stiu daca este ce trebuie in conditiile in care cred ca am mai mult decat tensiune marita , hipertensiune.

luni, 28 iunie 2021

tensiune

 E dimineata si imi fac treburile . Ca de obicei ma simt rau , ametit ,cu anumite simptome devenite ,,la zi..Imi pierd tot avantul , chiar daca ma ridic din pat cu intentii de treaba .Cand esti ametit continu , cand mai simti sageti pe ici pe colo iti piere tot avantul. Cel mai complicat este ameteala continua ce ma slabeste foarte rar. Acum  am luat tensiunea , 13,7  12,7  11,7 12,7 . Cred ca nu imi luam corect tensiunea. Acum am luat altfel si mi au iesit valori mai mari. Am trecut la pastila intreaga, pana acum luam jumatate.Tot acum am citit un artcol medical ce spune ca tensiunea 14 cu 9 este buna, dupa aceasta valoare trebuie luate masuri.Eu nu am dus inca problema asta la o clinica de specialitate . Doar DR.Costas ca medic de familia a stabilit medicamentul Cu pastila care o iau acum a fost si mai bine si mai prost , am injumatatit pastila de tensiune pentru ca aproape nu mai puteam urina.

duminică, 27 iunie 2021

perspective...

 Tot timpul nu ma gandesc decat la bolile mele, la cum m au cuprins ele luamdu mi orice perspectiva asupra vietii chiar daca am saizeci si patru de ani. Fara perspectiva pozitiva , care sa ma motiveze , sa ma faca sa simt ca sunt in joc , sa mi doresc si altceva decat sa pot pleca odata undeva , macar la o suta de kilometri . Asa ca datorita simptomelor , a vietii , am doar perspectiva nefasta cu boli si necazuri din care nu stiu cum sa mai ies. In conditiile astea si psihologic sunt la pamant , plutesc intr o mare neagra , amenintatoare...Sunt ani de cand nu am putut sa scriu ceva cu bucurie cu satisfactie cu sperante...

sâmbătă, 26 iunie 2021

incertitudini


Am o problema cu valorile de tensiune pe care mi le da aparatul meu. Valorile sunt mici , 11, 12 , si uneori 13 cu ceva bineinteles. Deasemeni nu stiu daca la cel mai mic efort tensiune nu sare. Am facut proba acum si la efort creste, dar revine la normal repede. Spun asta si pentru ca mai sunt tahui de cap uneori si sunt slab , nu am putere ca altadata. Mai sunt si alte simptome , de aceea ar trebui cat mai repede posibil sa pot merge la Tg. Mures pentru investigatii ca lumea si tratament ca lumea pentru tot ce ma supara.
 

 Am facut eu un experiment care a esuat , dar asta imi pastreaza problemele la acelasi nivel , daca nu mai grav.Daca puteam renunta la pastila de tensiune , lucrurile s ar fi rezolvat oarecum , problema de la prostata devine acuta cand iau pastila de tensiune.Doua zile din cele trei cat nu am luat pastila de tensiune m am simtit foarte bine si in sinea mea imi faceam sperante , dar parca nu le ziceam. S au spulberat rapid si ma gasesc iar in mijlocul vartejului nestiind ce sa fac. Va trebui sa mi procur niste bani -mai multi- si sa il rog pe dr. Costas sa mergem la Tg. Mures. Acolo sa fac investigatii si la inima si la prostata , poate schimba tratamentul sau poate trebuie sa ma operez la prostata acum. Este teribil cum calvarul acesta a inceput de un an si ceva cu problema la stomac si a urmat cu inca doua boli ,care impreuna m au pus jos cum nu am fost niciodata.


vineri, 25 iunie 2021

experimentul a dat negativ.

 Astazi la ora 15 mi am luat pastila de tensiune .Chiar daca tensiunea era 12 cu 8 , prezenta altor simptome , asa ca un rau general ,simptome care aveau un impact foarte neplacut , efectiv ma simt rau. Am facut o experienta ducand presiunea de pe o boala pe alta , incercand sa rezolv cumva sperand ca se poate fara pastila asta. Nici pomeneala ,inconstient mi am facut rau si sa vad cum se rezolva asta. Ce Dumnezeu o sa fac nu stiu, doar atat stiu ca experimentul a fost o greseala.La doctor nici nu voi pomeni de asta dacat daca o sa am probleme.

cate o poza


Sunt intr o dilema medicala.Eu am oprit pastila pentru tensiune incercand sa vad daca tensiunea va creste in timp , mai mult sau mai putin.Deasemeni voiam sa vad efectul asupra prostatei , fara pastila de tensiune.Voiam sa vad si efectul asupra potentei care aproape disparuse. La trei zile de la renuntarea la pastila este cumva 12 sau 13 . Inainte , cu pastila 13 nu prea aparea.Urinatul nu s a imbunatatit , ma urinez de putine ori insa nu cantitati mari. Au disparut alte simptome cum ar fi urinare des sau foarte des ,usturimi sau alte dureri . Acum urmeaza sa vad daca potenta e cat de cat, poate azi.Ce voi face in continuare nu cred ca trebuie sa mi dea foarte mult de gandit, voi reveni la pastila pentru tensiune, de astazi sau de maine.O sa vad cu prostata cum fac. De fapt anumite simptome ma obliga sa iau in continuare pastila de tensiune si in continuare pastila pentru prostata.
 

joi, 24 iunie 2021

eu

 


test, continuare

 Am continuat sa iau tensiunea , am facut asta de cinci ori pana acum .Cum la ora 11 45 a fost 13 si 13, in urmatoarele doua dati la ora 13 si ora 14  ,tensiunea a fost la 12. Nu stiu cat o sa tina asa tensiunea dar urinatul este mult mai putin decat pana acum cu pastile de tensiune. Eu ma asteptam o imbunatatire semnificativa , insa nu e nici o imbunatatire .Aici se roteste experimentul meu , in jurul la astea doua pastile , doar ca pana acum nu s a imbunatatit problema prostatei ce o credeam mai afectata de la pastila de tensiune.Nu am simptome precum usturimi decat foarte mica maura uneori , doar ca urinez foarte putin chiar daca se intampla la intervale mari de timp.Nici apa multa nu am baut , cred ca pana azi am baut mai multa , cert este ca am mari probleme cu prostata , aceasta devine ceea ce era de mult timp dar eu evitam sa recunosc , o mare problema de sanatate si nu stiu ce voi face. Intr o zi sau doua voi sti sigur daca revin la pastila pentru tensiune.

miercuri, 23 iunie 2021

un test

 Ieri nu am luat pastila de tensiune si imi propun sa nu iau nici astazi. Vreau sa vad cum creste tensiunea fara pastila. Asta in contextul problemelor de prostata pe care le am. Pana diseara sau maine voi sti exact cum e treaba cu pastila de tensiune. Nu pun la indoiala necesitatea ei , doar vreau sa vas daca se poate ca uneori sa nu o iau doua trei zile. Tensiunea la 9 00, era de 13 cu 8, 12 cu 8 , 12 cu 7 . O sa iau tensiunea in fiecare ora. Un aspect este ca nu m am urinat mai bine fara pastila de tensiune , as spune ca mai putin, doar ca nu tebuie sa fac asta des ca pana acum. Astazi si maine testez toate implicatiile pastilei de tensiune inclusiv potenta care a fost neutralizata . Apoi evident voi face cum trebuie facut , nu renunt la nici o pastila daca prezinta necesitate. Va trebui sa accept efectele negative si vom vedea probabil cand voi ajunge la o clinica unde doctorii imi vor spune ce si cum trebuie facut.

tot mai grav

 Din dimineata asta simptomele de prostata s au accentuat in sensul ca parca ma ustura mai mult si continu pe canal si urinez mai repede de doua ore , cum ar fi oarecum normal. Incerc fara pastila de tensiune , sa vad cum creste tensiunea daca o zi nu iau jumatatea asta de pastila. Si pastila de tensiune accentueaza simptomele de prostata. De ani de zile imi plang de mila din diferite motive medicale , ei bine abia acum este calare pe mine o boala care vrea sa ma dezumanizeze complet , ca jos am fost pus deja. Doamne ce ai de gand cu mine?

marți, 22 iunie 2021

zi grea.

 Astazi m am simtit mai rau cu prostata , ceva usturime si parca am urinat cate mai putin decat pana acum.Asta este boala cea mai grea pe care o am.Cu asa o boala nu stiu ce voi face. Viitorul, cine stie.

regim alimentar.

 Acum ma lupt cu trei boli , pentru fiecare iau pastile in fiecare zi. O  jumate de pastila ,, triplixan ,,pentru a mentine o tensiune normala , 11, 12 . apoi ,,,omnic tocas,,,pentru urinare si vechea pastila pentru stomac ,,nexium,,. In acelasi timp tin un regim alimentar draconic , care cuprinde doar cateva alimente, piept de pui , peste -pastrav- , cartofi , fasole ,rosii , ceapa verde, patrunjel, banane , iaurt degresat , uneori trei nuci , paine, si cam atat. O sa incerc sa mai largesc putin dar e greu fiindca fiecare afectiune are restrictiile ei , iar in cazul meu se cam bat cap in cap, e greu sa gasesc ceva pentru toate. Alte remarci nu vreau sa fac acum .

miercuri, 16 iunie 2021

ce mi a ramas? speranta .

 Ma simt tahui , parca ma invart intr o bula a timpului ce nu o inteleg.Trebuie sa varuiesc, poate maine , sa pot elimina un stres in plus. Sa fac odata un pic de curatenie - cat pot si eu- . In rest, sunt cu aceleasi boli , cu aceleasi probleme , cu sau fara speranta. 

duminică, 13 iunie 2021

,,,,,,,,,,,regizorul de destine

 Nu demult imi propusesem sa nu mi mai plang de mila , sa nu mai caut explicatii pentru suferintele mele care vin in valuri una dupa alta. Problema este ca celelalte suferinte imi mai lasa loc de intors cu o pastila cu un tratament , dar la prostata totul este necunoscut , aceasta boala evolueaza ani si ani si doar te trezesti in fata unei realitati fara echivoc.Nici pana acum nu stateam cine stie ce la capitolul incredere , aceasta ultima lovitura ma dat de berbeleacul. Ma simt slabit fara puteri ,infricosat de ceea ce mi se poate intampla fara ca eu sa pot face ceva , imi pierd incet orizontul in viata , totul este o mare confuzie , parca mi se intampla ceva regizat de un dusman nevazut . Altfel spus , atat a durat lupta , sperantele si visurile mele ,e trist ,  foarte trist cand te vezi doborat.

----vin bolile ..

 O gramada de ani am avut diferite urgente medicale din care intr un fel sau altul am iesit. Ei bine acum am ajuns la o afectiune care cumva evolueaza de vreo doazeci de ani , pe care o simteam , o stiam , insa speram sa convietuim cumva impreuna. Cand a trebuit sa iau pastila pentru tensiune , lucririle s au schimbat in sensul ca efectul advers al medicamentului pentru tensiune este tocmai ingreunarea procesului de urinare.Fiind o afectiune veche la prostata , medicamentul pentru tensiune a agravat acest lucru si acum iau un medicament pentru urinare , ce rezolva lucrul in mica masura , avand de la zi la zi simptome tot mai intense ale prostatei. De data asta nu stiu pe unde mai scot camasa , sansa ar fi ca nu peste mult timp sa fac operatie de prostata care costa foarte multi bani , daca vreau sa fie cu siguranta. Suma asta ar fi de sase sapte mii de lei , cumva grea problema. Sunt doua boli care sunt calare pe mine , prostata si tensiune , iar pastila de tensiune imi face rau la prostata . E un paradox dar fac asta in fiecare zi.Am si o varsta dar parca sunt  lovit din toate partile ca si cum universul are pica pe mine.Ce mai pot dori eu acum de la viata , este sa pot pleca din cuibul asta plin de boli , blesteme si pareri de rau a trei  generatii , sa merg undeva linistit cu bolile mele si cu sperantele care nu mai sunt dar care ma vor bantui continu. Altfel spus , acum sunt pe gard , nu stiu in ce faza se afla boala si parca nici nu am curaj deocamdata sa fac control. Va trebui sa mi strang banii necesari si cat mai repede sa merg la un spital mare unde sa faca investigatii. Vai  de capul meu.

duminică, 30 mai 2021

M A AJUNS...

 Ma simt destul de rau as spune.Pastilele pentru tensiune imi fac viata un calvar.Sunt ametit , urinez tot mai greu , ma simt pierdut intr o lume care se departeaza de mine zi cu zi. Ma mir ca nu mi am pierdut si mintile.IATA CA M A AJUNS PEDEAPSA SUPREMA .

miercuri, 26 mai 2021

urla..

 De astazi mi a schimbat doctorul tratamentul , urmand sa iau o singura pastila pe zi , in cazul in care ar fi suficient pentru tensiune.Cumva ma obisnuisem cu pastilele alea ,tineau tensiunea buna doar ca luam opt pastile pe zi , cate patru dimineata si seara.Problemele vin din faptul ca noua pastila data de doctor are o gramada de reactii adverse , iar daca una pe zi nu e deajuns , nu stiu cum va fi cu doua. Vremurile grele au inceput de pe 6, sunt douazeci de zile de cand ini fac ganduri din ce in ce mai sumbre . Am avut multe momente grele cu diferite situatii de sanatate. Problema este ca de fiecare data aveam o speranta , acum am o boala fara leac, ce sa fac?

duminică, 23 mai 2021

de ce?

 Ce as putea sa spun decat ca mi a fost scris sa trag dupa mine suferinte , sa cred ca pot trai normal , toate astea ma costa acum , hipertensiune. 




Intrebari pentru eternitate. Calvarul meu a inceput de pe 6 mai .Doamne , rau ma simt, imi vine sa  urlu ,sa fac ceva .

miercuri, 19 mai 2021

am zis

 Am programul de pastile si restul treburilor , prins intr un navod psihic care incepe sa fie tot mai strans .Asa ma simt ,imi pierd tot optimismul , toata speranta , ma simt ca un rebut , viata mi se pare o gluma ce ma sperie .Incet se darama toti pilonii de care m am agatat toata viata . Pentru mine au contat doi piloni pe care m am sprijinit , sanatate si speranta. Nu i mai am , ce o sa fac? Am zis.

marți, 18 mai 2021

mai exist?

 Problemele mele, necazurile , framantarile si mai ales spaimele mele , nu am cui sa le spun. Nu am cu cine vorbi despre asemenea lucruri. Singur am fost toata viata mea, iar acum ca am asa mari probleme de sanatate imi este cu atat mai greu. Singura persoana care ma ajuta in problemele medicale pe care le am , este Doctorul Costas. Mi ar fi fost mult mai greu decat imi este daca acest om nu se gasea aproape de mine si nu accepta sa ma ajute. Ce ar fi fost fara Doctorul Costas , nu am curaj sa ma gandesc. Acum nu mai sunt un om bolnav , sunt in cel mai mare pericol de viata in care poate fi un om. Acum chiar nu mai am nici un fel de motivatie , nici mancare nu am chef sa fac.mancare. A trebuit sa renunt la sunca presata si smantana datorita regimului pentru tensiune , dar nu prea mai stiu ca sa mananc. Ce fac eu ? Oare mai exist?

sâmbătă, 15 mai 2021

scriu pentru mine

 Nu stiu cat voi mai putea scrie deoarece in noile conditii , cu boala de inima care zilnic o simt, cheful , puterea de a trece usor peste o asemenea boala ce imi pune viata in pericol zilnic , si nu in ultimul rand faptul ca de treizeci si unul de ani nu fac decat sa incerc sa evit complicatii la nenumarate boli . De acum nu mai am ce evita , ce a fost mai grav si de ce m am temut nu am scapat. Spre deosebire de alte momente de boala -cu alte boli- , acum nu am nici o varianta care sa mi dea sperante , sunt la mila destinului , la hotararea lui Dumnezeu. Am scris pe blogul asta , in primul rand pentru mine , niciodata nu m am gandit ca va fi citit de altcineva si nici nu tin neaparat. Cei care as vrea sa il citeasca , nu vor avea posibilitatea sa il citeasca decat daca le dau eu adresa , iar de altii nu ma intereseaza. Aici este ceva mai mult decat personal , este strigatul meu , este suferinta mea , in mijlocul carora am incercat si eu sa ma bucur atat cat mi a fost permis.Acum nu stiu daca intr un moment de disperare nu il voi sterge si toata aceasta munca , toate strigatele mele vor disparea.As vrea sa raman cu aceste scrisuri , insa ar putea face mai mult rau decat bine. Multi ani am scris un jurnal personal unde am cuprins vreo 16 ani , din momentul intrarii la liceu 1974 , pana cand a trebuit sa ma operez la mana 1990. O perioada , am avut niste stari de depresie in urma carora am distrus o gramada de caiete in care era viata mea si a altora din acea perioada. Regret ca am facut asta , insa tot pentru ca nu voiam sa citeasca nimeni. Ceea ce inseamna ca de fapt eu scriu pentru mine.

miercuri, 12 mai 2021

plutonul

 Ziceam in alta zi , sau intrebam constiinta mea  , ,,,ce se intampla ?,,,Raspunsul nu este complicat , zeci de ani am incercat sa ocolesc situatiile limita , cumva am reusit , pana acum cand ma gasesc intr o situatie care ma loveste tot mai necrutator si nu stiu cat voi rezista. In cateva cuvinte sunt vai si amar si numai eu stiu ce si cum simt , chiar daca incerc sa imping inainte acea particica de viata care chiar daca ma costa bani , imi mentine oarecum senzatia sau amagirea ca sunt inca in joc.Astfel astazi mi am facut de cap cu acea femeie care cumva pot spune ca e si a mea. Am renuntat la niste bani cu care trebuia sa platesc banca . Cumva tot voi plati dar imi raman mie mai putini. Acum fizic , ca sanatate sunt cumva doborat.Am hipertensiune si ce o mai fi , tot la inima , iau pastile dar boala asta nu se vindeca . Iei pastile o bucata , cat poate rezista inima si arterele . Ma simt in fata unui pluton de executie pe care il rog cumva sa amane putin deschiderea focului.Stiam ca o sa am probleme , tot timpul am avut dar am sperat ca din bolile pamantului macar de una sa scap. Ei bine nu s a putut , trebuie sa mi duc ultima suferinta cat de demn pot sau incerc sa pot. Acum mi am luat tensiune 14 cu 8 , destul de mare dar se poate si mai rau. Imi iau tensiunea de cate zece ori pe zi , stau cu frica ,,oare cat o fi! ,, Deasemeni iau 6 pastile pe zi , doua cani de ceai de paducel cu musrtel , mananc un catel de usturoi care acum un an mi a facut mult rau la stomac si am zis ca nu mai pun in gura. Si nu in ultimul rand am o gramada de simptome , de la boli de la pastile , sunt tot timpul tahui si ametit de cap. Tin regim alimentar strict , am eliminat din meniu sunca si smantana , ca si alte produse. Chiar daca sunt constient de gravitatea situatiei in care ma aflu , parca daca nu as fi asa ametit , poate ca as mai avea momente cand as mai uita si ma as mai bucura macar de ceea ce am.

marți, 11 mai 2021

tensiune

 Sunt pe aceeasi lungime a unei frici care ma tine in haturi din cauza faptului ca tensiunea arteriala nu se stabilizeaza . Este si normala si mare , dar problema este ca daca iau tensiunea mai de multe ori vor fi mai multe valori , greu sa fie doua la fel.Afost si doctorul astazi pe la 13 , concluzia lui a fost ca tensiunea se invarte in jurul lui 15 , urmand sa iau in continuare pastilele , apoi pe parcurs vom vedea.Imi vine sa i zic sa mergem la Dorna sa fac o electrocardiograma , sa vedem ce spun doctorii de acolo , dar daca nu propune el , deocamdata nu zic nici eu fiindca nu stu cum reactioneaza. 

luni, 10 mai 2021

in depresie si impotent

 Astazi mi a mai asdus doctorul Costas niste pastile pentru inima, am deja doua tipuri si cine mai stie. Am cumparat ceai de musetel si paducel . Am baut o cana , voi mai bea diseara si voi vedea. Pastilele pe care le iau ma tin tahui de cap , parca nu mai sunt eu . Si pana acum am avut stari de depresie , aproape intr una.Acum cu alta pastila , simptome si nu fara importanta, efecte adverse. Printre alte efecte adverse se numara si impotenta sexuala. Practic am incheiat ca un caine vagabond momentele cand parca mai intelegeam si eu ca traiesc. Nu ma gandeam ca asa se va incheia legatura mea cu o femeie la care dincolo de asperitati , tin in felul meu. Depresia si disperarea ma inclesteaza tot mai mult deoarece vad ca zilnic mi se anuleaza cate un aspect de viata.  Dupa mult timp , imi vine sa plang , imi pun tot mai des intrebarea ,, ce mai pot face eu de acum si mai ales cat?,,Probabil nici nu stu ce ma asteapta , in conditiile in care fiecare zi imi mai da cate o lovitura.

Tensiune arteriala oscilanta, interval de variatie a tensiunii

duminică, 9 mai 2021

ce se intampla cu mine?

 Pastilele pe care mi le a dat dr.Costas pentru tensiune nu au nici un efect. Mai mare efect obtin cu un catel de usturoi.Este clar, doctorul vrea sa vada daca au efect pastile mai normale , pentru tensiune de 13 , 14 . Astea nu merg la tensiune de 16 , care este hipertensiune .Probabil o sa mai schimbe medicatia dar trebuie facut cumva deoarece nu mi e bine deloc.Am momente cand parca mi  e mai bine , insa e doar aparenta. Drept simptome am o tahuiala continua , chiar si cand intorc capul , uneori simt cate o ciupeala in piept , de la inima bineanteles  ,si vederea parca e mai neclara simptome pentru boli cardio. Mai rau este ca nu stii la ce sa te astepti cand starea mea este una grava din multe puncte de vedere.Evident ca imi vine sa urlu , as bate cu pumnii in pereti , mi as striga nepuntinta si as intreba Ce se intampla cu mine?  Pe de alta parte , pe cine sa intreb, pe cine am eu in afara de dr. Costas ? Acesta , are si el interesul lui dar e si un tip de treaba. Problema cu bolile de inima este ca nu stii ce si cum , ca in alte boli care au tratamentul lor.Aici nimic nu e sigur, nimic nu e clar , plutesti la intamplare , cu o tahuiala de cap accentuata si tot aici se termina obiceiul de a face planuri , de a spera nu stiu ce nu stiu cand , deoarece de acum nu mai esti sigur ce se intampla in ziua urmatoare. O alta problema o constituie analizele facute anul trecut , cand toate rezultatele erau ori la limita ori la risc de boala cardiaca. Nu ca nu am bagat in seama dar atunci eram preocupat de stomac care imi facea probleme mari. In acelasi timp am inceput sa iau ulei de in , tocmai pentru colesterol . Dar dupa atatea luni de ulei de in , constat ca l am luat degeaba. Am zis.

sâmbătă, 8 mai 2021

tremur in fundatura.

 Realizez ca tot necazul asta era ceva la care ma asteptam cumva inconstient. Cu fel de fel de probleme de sanatate , am incercat oarecum sa trec peste ele si in mare am trecut . Insa eram bucuros ca nu am o boala de inima , consideram ca cu alte boli ma descurc dar cu inima e alta poveste. Iata ca am o boala de inima si chiar daca acum s a dezvaluit , e clar ca o am de ceva timp .Partea complicata e ca a devenit dintr o data acuta , boala asta de inima cu toate ca in urma cu un an doctorul de la Radauti scria in fisa ca am ,, cardiopatie ischemica ..,,Atunci doctorul Costas nu a luat in serios acea hartie , acum se vede ca avea dreptate doar  ca nu imi da tratamentul pe care atunci acel doctor mi l a scris pe fisa de iesire. Am ajuns in fundatura. De atata timp am evitato dar de fapt Dumnezeu m a condus frumos aici. Toate necazurile mele au avut la baza o problema de sanatate. Toata viata m am luptat sa ies cumva spre supravietuire , la limita evident si am crezut ca Dumnezeu mi o lasa macar pe asta , numai ca de acum incepe alt calvar sau razboi pe care nu pot sa l castig. Candva am avut jurnal personal , in care am scris in jur de 15 ani. O parte din viata mea era acolo incepand cu primul an de liceu. In anii 90 , eram mai mult decat deprimat , operatia de la mana ma consemna sa stau in casa toata viata. Atunci ma bantuiau ganduri negre si nu am vrut sa ramana acele caiete si sa fie citite de altii. Mare greseala , ar fi fost dincolo de orice ,gura de oxigen din fiecare rand pe care l as fi citit si recitit. Si aici pe blogul asta mi am lasat o amprenta pe care o intaresc cu fiecare postare noua. Ce pacat , niciodata nu am scris aici despre ceva foarte placut , vreo bucurie traita  sau dorinte de ale mele. Tot spatiul a fost ocupat cu necazurile , bolile si spaimele mele. Daca ma gandesc mai bine , era imposibil sa evit o boala de inima in conditiile de stres si disperare , de 31 de ani incoace. 

vineri, 7 mai 2021

izvorul sperantei?

 In calendarul ortodox astazi este o sarbatoare , Izvorul Tamaduirii. Eu astazi am constatat ca am o mare problema la inima iar doctorul Costas mi a dat niste pastile , de fapt una , urmand sa iau astazi jumatate iar maine cand vine din nou sa mi ia tensiunea stabileste daca iau una intreaga sau jumatate.A spus doctorul ca pastila asta trebuie sa o iau permanent de acum in colo, asa cum luam trombostop inainte. Oare izvorul tamaduirii o sa mi dea si mie un leac? 

inima , inima.

 M am tot impacientat pana acum pentru diferite probleme de sanatate , care putand fi tratate faceai tratamentul si gata. Ei bine , se vede  treaba ca de ce mi a fost frica nu am scapat. Am cardiopatie ischemica , o boala grava care a fost pusa in evidenta de anul trecut de doctorul de la Radauti. Dr Costas nu a considerat ca am acea afectiune si nu am urmat tratamentele recomandate de acesta. Acum ma doare capul non stop , nu mai am putere , obosesc imediat ce fac ceva si evident hipertensiune arteriala , am ajuns cu tensiune chiar si la 17 . Am o intreaga lista de simptome , una mai rea ca alta. Nici nu stiu cum sa reactionez , . Chiar in momentele astea a venit dr. Costas si mi a luat tensiunea , 16 cu 8 . Mare destul de mare , urmand sa mi aduca niste pastile.Nu am vorbit de alt diagnostic -mai ales de cel de la Radauti- , doar de pastilele care mi le aduce.Pana la urma ce ti e scris nu poti evita. O boala de inima am vrut tot timpul sa o evit , Dumnezeu a spus ca nu , deci vor veni mari greutati.Astept sa vina doctorul cu pastilele si voi scrie maine despre efectul acestora.Nu stiu daca Dumnezeu mai vrea sa ma ajute. Problema mai este ca simptomele vin tot mai multe si e tot mai greu. Cred ca la boala asta a contribuit din plin stresul zilnic in care traiesc de treizeci de ani.La suprafata nu intotdeauna se vede dar interiorul a fost plin de lupte , de spaime , de sperante si mai ales de frica de o boala grava ce ma macinat intr una , si se vede ca nu am avut noroc.

miercuri, 5 mai 2021

ce urmeaza?

 Cu trecerea timpului se acutizeaza si alte probleme de sanatate ale mele.Problemele de la coloana ma ajung si ele , se manifesta tot mai acut spondiloza care era de asteptat ca la un moment dat sa mi dea mai probleme care nu au rezolvare. Prin faptul ca imi scad puterile , efectiv nu mai am putere , o ameteala care persista de mult timp , starea de inconfort continuu spre durere , adaugand problema cu mana si stomacul , trag trista concluzie ca sunt in aer. Deja este greu , nici nu pot parca sa ma gandesc la ce o sa urmeze.Oare ce urmeaza?

vineri, 30 aprilie 2021

joi, 29 aprilie 2021

astazi

 Vreau sa opresc lucrurile astea care ma bantuie si despre care ma simt tentat sa scriu. De o lunga perioada , nu am gasit nimic placut , cu bucurie , cu euforie chiar, despre care sa scriu. Problemele de sanatate sunt atat de mari incat e normal sa ma simt tot timpul amenintat de situatii pe care nu le pot controla.Vreau  totusi ca o perioada macar , dincolo de aceste probleme sa scriu si despre altele. Ne gasim aproape de paste , incet se va face si cald afara , cu toate ca la temperaturi de plus patruzeci de grade , iti doresti racoare , asa cum, acum vrem sa se faca cald. Dincolo de asta , ne gasim in plina pandemie covid si nu sunt semne ca intr un fel sau altul pacostea asta sa se estompeze. Peste cateva zile trebuie sa fac al doilea vaccin , rapelul cum se numeste, Si aici este o problema globala , faptul ca apar noi si noi tulpini de covid , in diferita tari si continente , iar fiecare nou aparuta este mai periculoasa decat precedentele.Se va vedea cat de eficient este vaccinul in conditiile in care virusul dezvolta noi si noi mutatii. Peste zi , de dimineata , de regula am multe treburi de facut , insa in ultimul timp am redul la minim aceste treburi , efortul fizic fiind diminuat foarte mult. Asta nu e bine delos , viata sedentara iti aduce pe cap alte si alte boli. Asta am constatat din faptul ca la orice efort creste tensiunea , lipsa unui antrenament minim isi arata urmarile.Asa ca am inceput un program zilnic de mers prin casa , care nu e chiar simplu.

duminică, 25 aprilie 2021

miercuri, 21 aprilie 2021

vaccin si tensiune arteriala

 De vreo doua saptamani nu am mai scris nimic , cu toate ca in fiecare zi imi propuneam asta.Unele lucruri merita scrise ,deoarece sunt importante. In primul rand , joi saptamana trecuta am facut primul vaccin impotriva covid 19 , urmand ca dupa douazeci si una de zile , undeva pe sase mai , sa fac al doilea vaccin , asa se face vaccinarea la covid , se numeste rapel. Am mers cu doctorul Costas . Am obosit si mi a crescut tensiunea deoarece am obosit cu urcarea in masina , m am catarat efectiv , fiind un camion cu scaunele ceva mai sus.Si astazi am facut un pic de treaba pe afara , fiind soare dar rece  si parca din nou la efort mi a crescut tensiunea cum s a intamplat si cand am fost la vaccin. Cum spuneam mai demult , cred ca am si o problema cu tensiunea cum am realizat mai demult , obosesc ceva mai repede si alte simptome care imi dau de gandit.E complicata viata mea in continuare , nu prea stiu ce va fi.

sâmbătă, 3 aprilie 2021

zile

 Este evident ca intrebarea ar fi cum ma simt , ce simptome mai am. Ameteala de cap nu dispare , sunt destul de slabit , am anumite simptome contradictorii , adica explicarea lor are mai multe variante.Daca o zi nu iau pastila de stomac creste aciditatea si nu mi e bine deloc. Se intampla ca intr o zi am o problema in alta zi alta problema , vreo trei probleme care se rotesc continu.

joi, 1 aprilie 2021

sistem de avarie....

 In dimineata asta ma simt destul de rau , tahui de cap , cu simptome la stomac , nu mai am puterea de altadata. Parca ma fortez sa merg inainte , vreau dar tot sunt oprit de fel de fel de simptome , imi vine sa urlu , sunt ,, prins ,, intr un vartej nefast , orice mica speranta imi esta taiata rapid cel mult in ziua urmatoare.Acum 31 de ani am fost operat la mana la Iasi si prctic a inceput calvarul cu care ma confrunt si acum. Il intreb pe Dumnezeu ce a planuit cu mine , am ajuns la varsta asta , ce mai trebuie sa trag. Ma gasesc undeva intre frica de multe pe care le pot pati si temerea ca voi fizic si psihic.Multe activitati pe care anul trecut pe timpul asta le faceam fluierand , acum mi se par grele , astfel imi lipseste si motivatia si constat ca ,,,,motoarele ,,,functioneaza de la zi la zi in sistem de avarie.Probabil nu voi mai fi niciodata intr o normalitate cat de cat. Ce semne imi da viata , ce vrea Dumnezeu de la mine?

miercuri, 31 martie 2021

tigari...

 Problema este ca din nou am dat gres in incercarea de a renunta la tigari. De regula cand imi propun asta , intervine ceva care ma scoate din program si inevitabil fumez.Acum dupa cate necazuri am , tigarile ar trebui sa fie undeva departe.Dincolo de asta , eu stau in casa , nu ies nicaieri avand doua refulari de natura psihologica as zice. Prima consta in cateva tigari pe zi , 5 sau 6, a doua este femeia aia care mai vine la mine , insa care ma costa destui bani. In contextul actual de pandemie , orice era candva normal acum a devenit anormal , adaugandu se frica care bantuie . Apropo de frica , uneori , cum a fost ieri de exemplu , pe moment stand cu o femeie , uiti de restrictii precum si la ce te expui.Abia dupa aia , iti revine mintea la cap si nu ti prea convine ce ai facut. In ultimii multi ani am trait continu intre doua pericole de sanatate .Prima a fost problema de la mana , dupa care s a adaugat problema de la stomac. Ambele sunt probleme serioase din punct de vedere medical doar ca problema de la stomac a aparut ca urmare a medicamentelor pentru circulatie la mana. Acum s a adaugat spectrul pandemiei care nu stii de unde te poate lovi. Ca persoana ce depind de altii--ii platesc-- cum sa vad eu lumea asta?

marți, 30 martie 2021

idiot , femeie...

 Cine ar crede ca am facut ceea ce astazi am facut. Ei bine , a fost ziua cand iar am stat cu acea femeie , parca am uitat iar de pericole boli si pandemie. Sunt la pamant dar imi trebuie femeia asta , chestie care dincolo de banii pe care trebuie sa i cheltui , ma si expun ca un idiot. La ce Dumnezeu imi mai trebuie la varsta mea ? Sunt acelasi idiot inconstient , dar sper ca macar din acest punct de vedere sa ma opresc.

luni, 29 martie 2021

necazuri.... covid...

Eu in continuare ma simt destul de rau , de anapoda. Acum am o ameteala de cap care dainuie cred ca de luni de zile.Gheorghe fratele meu are covid , trebuie sa stea acasa 14 zile sa faca tratament , care culmea costa o gramada de bani .Ce se intampla cu lumea asta ?  Cred ca niciodata nu s a confruntat lumea cu asa ceva. Parca ma gasesc intr un cosmar ce se repeta iar si iar , viata insasi pare prinsa intre niste paranteze otravitoare ce nu vor sa cedeze .Pe de alta parte lumea o ia razna tot mai mult , parca virusii din lumea asta au inceput sa le atace si mintile.Oare am ajuns la aceasta varsta si trebuie sa tremuri de acum in fiecare zi deoarece nu stii ce pune ghiara pe tine? 

duminică, 28 martie 2021

abis

 Vai de steaua mea .

Doamne Dumnezeu ajuta ne!!!

 Fratele meu se simte rau , are fel de fel de simptome ce corespund la covid. Va trebui sa cheme ambulanta , care va face test . In functie de asta se desfasoara restul. Doamne Dumnezeule ajuta ne!!! Eu cu ale mele , cu gramezile de boli nu ma poate ajuta nimeni , eu bani nu am , doar necazuri si disperare. Speranta e speranta. Cum ma mai rabda pamantul sau cum ii rabd eu pe ceilalti?

sa tina

 Cred totusi ca nu am respectat de cate ori am zis ca nu mai fumez. Cand am fumat cand am renuntat , insa nu am luat chiar in serios toata treaba . E greu ,  cappucino si tigara . Era un obicei prost prin care imi afectez sanatatea si banii , acum cand tigara chiar imi face mai mult rau decat imi facea la circulatia de la mana. Sa fie



sâmbătă, 27 martie 2021

care e directia?

 Incepe sa ma cuprinda o stare de disperare si frica, o nesiguranta din multele simptome care vin una dupa alta . Nu stiu cat mai pot rezista , incep sa ma intreb ce se va intampla cu mine intre atatea situatii critice , ce se intampla cu mine , ce sa mai fac , deoarece toate merg spre o linie peste care daca trec nu stiu ce se va intampla. Grele vremuri am ajuns , cu mari probleme medicale pe care nu vad nici o speranta in a le depasi. 

trei

 Eu ma gasesc in fata a trei amenintari mari de sanatate. Problemele la stomac, o problema foarte grea si nu stiu daca voi rezolva vreodata, problema de la mana , nu mai pot interveni cu nimic pentru circulatie deoarece afecteaza stomacul. Si bineinteles covidul , acest pericol teribil ce planeaza peste toti , fiecare cu norocul lui.Ce sa fac eu in acest context neprietenos , cand daca vrei sa ti faci un tratament pentru ceva constati ca te afecteaza in alta parte si chiar dur. Nici cu mancarea nu mai razbesc deoarece e greu sa gasesc ce sa mananc astfel incat sa nu afecteze stomacul sau circulatia la mana. Acum cred ca stomacul nu ma lasa deloc , vad si din ameteala asta care persista , la o scara mica dar suficient sa ma simt destul de prost. Una peste alta, unde ma gasesc?

miercuri, 24 martie 2021

greu

 Sunt cu aceeasi stare de ameteala si greata plus simptomele de la stomac. Nu stiu daca ar trebui sa vorbesc cu doctorul Costas , ma gandesc ca poate zice sa merg la control dar nu am bani. Apoi ce alte pastile ar mai fi , ca doar pastile de stomac iau de o gramada de timp. Diagnosticul de la stomac se numeste Hernie hiatala si e o forma mai complicata . Dincolo de asta aproape orice mananc nu prieste , nu mai stiu ce sa mananc , am incercat tot ce scrie in recomandarile doctorilor dar fara folos.Ma fandesc daca imi mai por reveni vreo data din chestia asta deoarece ultima varianta este sa te operezi . Nu stiu cum o sa mai rezist , starea asta e grea.

luni, 22 martie 2021

stomacul

Si cand e una cand e alta, acum stomacul s a acutizat din nou. Ce sa fac Doamne? 

Indian गरप sex, cartoon, teen

Indian गरप sex, cartoon, teen

neputinta si ura

 Incep sa simt ca parca am temperatura ,o ameteala care pare un pic durere de cap , parca dupa sase zile incep sa apara simptome de covid???? Doamne de fac eu? Oare asa trebuiau sa fie lucrurile?  Nu am blestemat pe nimeni niciodata , dar acum il blestem pe nenorocitul asta de Gigel Matei ,pentru ca daca e nenorocit si umbla fleaura fara sa i pese , trebuia sa stea dracului acasa la el , firar mama lui al dracului. Ce fac eu acum doamne? Mi am pregatit haine , daca trebuie sa vina salvarea , sunt inspaimantat de simptomele ce le am , cea mai tare manifesta o ameala si frisoane care te trimit cu gandul la temperatura. Oare cate imi mai da Dumnezeu sa indur? Cu ce am gresit eu asa tare de toate vin inr una peste mine? Apoi simt ca ma incearca o viitoare durere in gat , probabil pentru a fi panoplia completa.Asa ma mai sageata prin urechi , iar starea de semiameteala persista , doar ca situatia asta e veche de vreo doua saptamani sau mai mult. Nu ma simt slabit sau obosit , dar e probabil inceputul , dupa calcule asta e a sasea zi cand a fost ala la mine si i am citit o factura. Mai simt sageti prn stomac uneori , dar dureroase , pana acum cu tot tratamentul pentru stomac , nu am avut intepaturi de astea in stomac.Sunt disperat deoarece simt ca simptomele de acum urmeaza sa se acutizeze. Tot ce scriu eu aici nu e destinat sa citeasca cineva vreo data , este doar strigatul meu de neputinta , de frica , de ura pana la urma. Eu sunt un om bun dar fereasca Dumnezeu sa ajung sa urasc .      

,,amenintat ,,

 Din multiplele mele probleme de sanatate , cred ca acum principalul pericol il reprezinta covidul , prin persoanele ce vin la mine . Unul deja este la spital cu covid , in ultima perioada a fost pe la mine ,mai sunt trei persoane care mai vin la mine pentru diferite servicii.Incerc sa evit prezentele lor cat pot dar in fiecare zi am nevoie de ceva si astfel intru in contact cu ei.Si uite asa sunt ,, amenintat,, din toate partile . Prin multe situatii dificile am tot trecut , doar ca acum sunt mai multe deodata si nu stiu cum sa fac , ma simt fara nici un control, am ajuns la mila lui Dumnezeu.

vineri, 19 martie 2021

in aer

 Am greata , un pic de ameteala si unele simptome la stomac.Starea generala proasta .Ce va fi in continuare nu stiu, dar dupa cat de prost ma simt nimic de bun augur. De ceva timp simptomele de la stomac s au permanetizat si ma simt chiar rau ,ca la inceput.Proasta idee a fost vascul si ca de obicei fac numai prostii , dar le fac din disperare.Intr un cuvant ,rau .

joi, 18 martie 2021

covid?

 Gigel a fost dus la spital cu covid.  Problema este ca in fiecare seara venea la mine , iar acum nu stiu ce va fi cu mine. Niste simptome nebune am si eu , nu stiu ce va fi. La dracu de bou. 

greu foarte greu

 Nu ma simt deloc bine , am simptome de ameteala de slabiciune , prin stomac persista deasemeni unele sinptome. La toate astea se adauga simptomele de la mana . Din cauza problemelor la stomac nu pot face nici un tratament pentru mana.Orice as lua pentru circulatia la mana -pastile sau ceaiuri-imi afecteaza direct stomacul.Cel mai recent este ceai de vasc , foarte bun pentru mana , insa am luat doua saptamani , cate doua cani pe zi , dimineata si seara , si mi am starnit problema la stomac.Dealtfel scrie in prospect ca vascul nu trebuie folosit daca ai ulcer la stomac. Am crezut ca nu o sa fie probleme dar sunt. La mana mi a facut bine insa am intrerupt si am intensificat tratament la stomac.Greu, foarte greu , mai ales in contextul pandemiei.

luni, 15 martie 2021

ce sa mai fac?

 Afectiunile mele medicale revin parca din nou. Am facut o prostie cu ceai de vasc pentru circulatia la mana si fiind un anticoagulant , mi am paradit iar stomacul.Am simptomele vechi , am luat pastile dar tot rau. Ce sa fac?

miercuri, 3 martie 2021

idiot

 Am facut alta prostie. Am baut prea mult ceai de vasc si mi am starnit iar ulcerul la stomac. Vascul este anticoagulant , l am luat pentru circulatie la mana insa are acelasi efect precum trombostopul. Am cazut din lac in put , tratez una , nu am realizat ce pot pati , am baut si prea mult si acum mi a sangerat stomacul , sunt la pamant. Ce Dumnezeu se intampla cu mine?

marți, 2 martie 2021

...si stomacul

 Pentru problema de la mana , am inceput de vreo doua saptamani , am baut de doua ori pe zi cate  o cana de ceai de vasc. Acesta este vasodilatator si anticoagulant. Am banuit ca o sa mi faca rau , astfel ca simt anumite probleme la stomac.In situatia mea , este complicat deoarece aproape orice as lua pentru circulatia la mana imi face probleme la stomac.Pendulez intre aceste doua probleme care sunt foarte grave . In situatia de fata , nu se poate rezolva fiecare problema pe rand , deoarece remediile sunt incompatibile. De fapt nici problema stomacului nu poate fi rezolvata definitiv , va trebui sa iau tot timpul pastile. Am intrerupt de trei zile si relatia cu tigarile , cu toate ca sunt tentat continu sa caut o tigara. De acum sper sa nu se mai intample.

sâmbătă, 27 februarie 2021

jschemie 2

 dureri la ma cu amorteli ,simptomele se intensifica de la zi la zi. voi consemna zilnic , de mai multe ori faptul ca renumt la fumat, fara tigari  .scriu in miez de noapte.

vineri, 19 februarie 2021

ischemie....

 Cred ca intru intr o stare mentala -frica- determinata de situatia tot mai apropiata de simptomele din ,,90 ,cand a trebuit sa merg la operatie.Situatiile sunt diferite , atunci mi a facut doctorul dezobstructie , pentru ca artera era blocata cu chiag de sange.Acum situatia este mai grava, artera  este blocata de depuneri pe peretii acesteia care s au marit si acum blocheaza aproape complet circulatia sangelui.In consecinta , e vai si amar.

joi, 18 februarie 2021

luni, 15 februarie 2021

tot mai greu

 Ma asteptam ca la un moment dat , problema de la mana sa se acutizeze, mai ales ca sunt noua luni de cand nu mai iau medicamente anticoagulante .Aceste pastile ,,trombostop ,,le am luat treizeci de ani , din momentul operatiei la mana.Cand a venit si problema stomacului am renuntat la aceste pastile , astfel nu se vindeca stomacul. Si acum iau pastile de stomac, insa anticoagulante nu am avut curaj , si uite asa mana incepe sa aiba simptomele de dinainte de operatie .Ce sa fac chiar nu stiu. Doctorul de familie a zis ca e suficient ulei de in , pe care  il iau in fiecare dimineata , dar nu mai sunt sugur deoarece nu simt nici un beneficiu vizavi de simptomele de la mana, altfel spus nu imbunatateste cu nimic circulatia. Nici nu se putea un moment mai greu ,acum cand tara este blocata de pandemie , cand e o aventura sa mergi la un spital de chirurgie vasculara-daca esti primit -si cand nu am nici un ban .Pana acum, ani multi , am fost tot timpul cu problema asta , speram sa nu se acutizeze inca , numai ca nu se poate merge asa la nesfarsit .A trecut de la operatia la mana aproape treizeci si unu de ani, o gramada de timp , o viata as zice , dar intotdeauna timpul te ajunge din urma , chiar daca iti da un respiro , nu te iarta. In aceasta situatie , caut , incerc sa vad daca in cazul critic cand nu o sa am ce face , voi gasi suficienti bani , ce voi face si cum va fi , deoarece cred ca viata mi se va schimba.

marți, 9 februarie 2021

Doar Dumnezeu.

 Este tot mai clar , de la zi la zi ca am o problema si la inima.Spun asta deoarece de un timp am simptome ciudate de durere la mana stanga.Mai am si un fel de ameteala , care iarasi imi da de gandit.Se vede treaba ca am o gramada de probleme de sanatate , se aduna si nu stiu ce sa mai fac.Unele probleme le am , altele mi le fac singur , sunt prins in menghina necazurilor prin boli si suferinte Ce sa fac Doamne?

vineri, 29 ianuarie 2021

lupta

 A trecut deja o perioada buna de cand nu mai fumez. Cand vrei sa lasi dracului tigarile , nu trebuie decat sa nu mai cumperi si sa nu mai fumezi. Nu am nici o problema cu asta , doar parere de rau ca nu am renuntat la tigari macar acum zece ani. In alta ordine de idei , starea de sanatate este cu multe semne de intrebare . De exemplu acum ma doare umarul stang , am si o stare care imi da intrebari daca nu am probleme si cu inima , asa cum spunea doctorul de la Radauti.Chiar si in partea stanga am anumite simptome care coroborate cu celelalte ,ma pun pe ganduri. Am destule probleme , am si o varsta , tot timpul trebuie sa lupt cu ceva.

duminică, 24 ianuarie 2021

simptome ...simptome

 Cand fac efort simt la mana acea durere care imi amintste de anii de demult , de simptomele de rau augur. De la zi la zi parca ceva nu e in regula .

joi, 21 ianuarie 2021

ischemie

 As scrie despre lucruri placute deoarece se mai intampla si din astea , dar problemele de sanatate te apasa tot mai mult , devii nesigur , speriat si nu stii ce sa mai faci. Cumva am noua zile de cand nu fumez si cred ca nu o sa mai am curaj sa fumez din nou. Chestia e fortata deoarece la mana am simptome tot mai grave , raportandu ma la simptomele de acum 31 de ani cand am mers la operatie.Mai clar este ca in anumite pozitii mana da sa amorteasca , la nivelul degetelor se instaleaza ischemia , producand sageti si durere la nivelul palmei. La doctorul de familie nu am ce sa i spun despre asta acum deoarece trebuie mai intai sa am o suma de bani pentru un eventual spital de chirurgie vasculara.Dupa atat amar de ani de la operatie , mana imi spune trebuie sa ma pregatesc poate de ce e mai rau. Daca as avea bani ar fi un lucru bun sa incerc la o clinica acum, cine stie cum va evolua boala si nici nu stiu ce voi face.

sâmbătă, 16 ianuarie 2021

fara tigari

 De abia acum s a lasat putin frig. Asta noapte au fost minime de minus 15 , minus douazeci de grade . Un fel de iarna cu zapada de trei centimetri , insa timpul   nu a uitat ca suntem in Ianuarie si vom mai vedea.In alta ordine de idei am din nou trei zile de cand nu fumez , si sunt convins ca vor fi in continuare multe zile fara tigari.Nici nu mai tin minte la a cata tentativa de renuntare la tigari , ma aflu in ultimii ani.As scrie multe despre viata mea , despre framantarile mele ,dar cumva m am lenevit din toate punctele de vedere , facand treaba mai putina decat in ultimul timp. De aseara m am scuturat putin si de acum voi incerca sa fiu mai activ. Doamne ajuta.

marți, 12 ianuarie 2021

tigarile

 La anumite perioade de timp incerc sa renunt la tigari.Parca e un drac bagat undeva si care iti spune sa cumperi tigari. Mi au facut mult rau afurisitele astea si chiar daca nu fumez asa multe pe zi , in jur de sase , simt ca daca nu as mai fi fumat in ultimii douazeci de ani ,poate as fi fost mai bine si cu mana, cine stie.Un lucru este clar nu reusesc sa evit tigarile perioade mai lungi de timp.Pe de alta parte , mi am format si eu un tabiet care mi a intrat in obisnuinta , dimineata sa beau un capucino si doua tigari.Uneori imi trece prin cap ca daca nu le fac astea , pot dormi pana la amiaza, sau cel putin sa stau in pat.Sunt cumva in plus si minus cand incerc sa mi scuz parca tarasenia asta . Altfel spus , incerci sa te faci ca nu stii raul pe care ti l faci singur cu tigarile.Imi stabilisem pe zi trei patru tigari , doar ca numarul a tot crescut si te intrebi ce faci, de ce nu poti sa pastrezi numarul patru. Este si asta o parte din realitatile vietii cu care nu ne mandrim dar nu ne putem debarasa decat in stare de panica medicala.

luni, 11 ianuarie 2021

Ce voi face?

 Astat de multe lucruri as vrea sa scriu doar ca de fiecare data imi pierd cheful tocmai pentru ca problemele mele sunt eterne , pachetul de boli care ma tine in sah nu ma lasa deloc si zilnic  constat ca sunt la risc si cu mana si cu stomacul si cine mai stie. La mana simptomele se acutizeaza de la zi la zi , ma ingrozesc gandind la ce va fi atat prin faptul ca nu am bani pentru un spital de chirurgie vasculara, insa si faptul ca pentru stomac iau de atat timp pastile dar tot am probleme.Mi am pierdut motivatia si pentru activitatile curente, nu am chef sa fac mai nimic, si mancare fac rar , ma limitez la chestii din frigider , cum ar fi sunca presata si smantana. In conditiile astea de stres mi e greu sa ma apuc sa gatesc cum faceam pana mai deunazi . Viata mea este destul de complicata din cauza multor probleme cu care ma confrunt , probleme vechi si noi ce ma tin la limita unor situatii grave , de care probabil nu voi scapa. Ei bine , ce voi face eu cand problemele vor fi tot mai acute sa nu zic grave? 

luni, 4 ianuarie 2021

inima inima

 Tocmai ce stabileam problema mea de la mana , astazi constat ca banuiala mea ca si la inima am ceva se adevereste.Am anumite dureri in umarul stang ,chiar si ceva mai jos. Deasemeni un fl de durere de cap sau ameteala ,chiar si un pic de greata.Simptome pe care le am mai avut eu acum patru cinci luni. Acum starea asta coencide cu faptul ca am termint uleiul de in , care cred ca in contextul actual este foarte important pentru inima.Rezulta ca doctorul de la Radauti care mi a dat tratament pentru inima a avut dreptate , doar  ca dr. Costas a spus sa nu iau medicamentele alea de inima.Dificil este ca mai dureaza pana pot cumpara ulei de in de pe internet , fac comanda si mai dureaza trei patru zile.E clar ca necazul asta cu inima este cel mai rau lucru care mi se poate intampla din punct de vedere al sanatatii.Probabil ca nu am realizat dar abia acum sunt intr o mare problema.

duminică, 3 ianuarie 2021

mana si problemele ei

 De fiecare data imi propun sa scriu despre multe lucruri , insa imi pierd avantul deoarece dincolo de alte pericole care ma pandesc , simptomele de la mana imi spun ca se apropie momente foarte grele pentru mine.Am dureri , amorteli ale mainii , toate parca incadreaza un preludiu la ce va fi sa vina, vizavi de mana.Medicamente de circulatie nu pot sa iau , nici usturoi sa mai manac , factori care cresc riscul pentru mana mea.Problema de la stomac m a privat de aceste doua elemente , esentiale pentru circulatia la mana, nu le mai folosesc de opt luni .Nu stiu cum ar fi mai bine, insa  pastile pentru circulatie , care sunt anticoagulante imi pot agrava problema de la stomac. As vrea sa scriu dspre multe lucruri dar imi lipseste motivatia , presiunea problemelor de sanatate in contextul pandemic actual , imi da doar frisoane si frica. Nu stiu daca am scris vreodata manat de vreo bucurie .Tot ce scriu , e doar un strigat in neant .......